ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

«Αλλάζει» το Αμάρι με το νέο φράγμα του πλατύ ποταμού

0

Ένα έργο που θα δώσει μια άλλη αναπτυξιακή πνοή στους δήμους Αμαρίου και Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο, καθώς και στη Μεσσαρά Ηρακλείου, είναι αυτό της κατασκευής του φράγματος στον πλατύ ποταμό.

Πρόκειται για ένα αρδευτικό έργο -130 εκατομμύριων ευρώ- το οποίο όμως δεν έχει ακόμα εξασφαλίσει χρηματοδοτική πηγή.

Ειδικότερα, είναι ένα έργο που θ' αλλάξει τη φυσιογνωμία της ευρύτερης περιοχής στο Αμάρι Ρεθύμνου, καθώς θα λύσει διαπαντός το αρδευτικό ζήτημα τριών περιοχών. Του Αμαρίου, τμήματος του Αγίου Βασιλείου και της Μεσσαράς Ηρακλείου. Πρόκειται για το έργο κατασκευής του φράγματος στον πλατύ ποταμό.

Το νέο φράγμα θα αρδεύει 45.000 στρέμματα του Ρεθύμνου και δευτερευόντως θα τροφοδοτεί με νερό τον κάμπο της Μεσσαράς, καθώς μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει δύο φράγματα, όπως εξηγεί το μέλος της μελετητικής ομάδας, Άρης Χατζηδάκης.

Το έργο -συνολικού προϋπολογισμού, 130 εκατομμυρίων ευρώ, αν και έχει εξασφαλίσει τη θετική γνωμοδότησης της επιτροπής περιβάλλοντος της περιφέρειας Κρήτης, εντούτοις δεν έχει βρεθεί ακόμα η χρηματοδοτική του πηγή.

Ο χρόνος για την κατασκευή του έργου, από τη στιγμή που θα εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή του, είναι δύο χρόνια ενώ η σχετική μελέτη παρουσιάστηκε στους κατοίκους του Αμαρίου σε ειδική εκδήλωση που έγινε.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ