ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Κραυγή αγωνίας για τον κρητικό τουρισμό

0

Παρά τις αισιόδοξες προβλέψεις για τον ελληνικό και κρητικό τουρισμό, η πολιτική αστάθεια που επικρατεί στη χώρα μας, συμπαρασύρει αρνητικά το τουριστικό ρεύμα και για το μήνα Ιούνιο, με ξενοδόχους, τουριστικούς παράγοντες και επαγγελματίες να εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους.

Ξενοδόχοι, φορείς και επαγγελματίες αντικρίζουν τις σκιές στον τουριστικό χάρτη, με τη ροή των κρατήσεων να παραμένει μειωμένη και με το πλήγμα να είναι μεγάλο στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, καθώς η πλειοψηφία του κλάδου δεν έχει ανοίξει ακόμη!

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Αεροδρομίου Ηρακλείου, οι αφίξεις για τον περασμένο μήνα κατέγραψαν πτώση της τάξης του 5,6%, με τη μείωση των Ρώσων επισκεπτών να αγγίζει το 63%.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ:

ΑΦΙΞΕΙΣ: Μάιος

- 5,6% σε σύγκριση με τον Μάιο 20014

Αναλυτικά

- 63% Ρώσοι

- 16% Ιταλοί

- 85% Ουκρανοί

Μεγάλη ήταν η πτώση και από Ουκρανία, η οποία άγγιξε το μείον 85%.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ:

ΑΦΙΞΕΙΣ: Μάιος

+ 15% Γερμανοί

+5,5% Βρετανοί

+18% Ολλανδοί

+2% Γάλλοι

+15% Αυστριακοί

+23% Βέλγοι

+30% Ισραήλ

+13% Ελβετοί

+7,14% Τσέχοι

+4,87% Πολωνοί

Αντιθέτως, αύξηση καταγράφεται από Γερμανούς τουρίστες, Ολλανδούς, Βέλγους, Ισραηλινούς και με τα ποσοστά να είναι χαμηλότερα από άλλες χώρες.

ΠΛΗΡΟΤΗΤΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ:

60% έως 80%

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ

65% Είναι κλειστά

Το πλήγμα είναι μεγαλύτερο στα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα καθώς το 65% αυτών δεν έχουν ανοίξει ακόμα, ενώ στα υπόλοιπα καταγράφονται μηδενικές πληρότητες.

Ενόψει της καθόδου του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη στην Κρήτη στέλνουν το δικό τους μήνυμα προκειμένου να περισώσουν ότι μπορούν στον τομέα του τουρισμού.

Η μεγάλη διάρκεια των διαπραγματεύσεων λειτουργεί αρνητικά στη ροή των κρατήσεων, ενώ κατεβάζει ακόμη περισσότερο τις τιμές στα πακέτα διακοπών ξενοδοχειακών μονάδων, των οποίων οι πληρότητες κυμαίνονται από 60% έως 80%.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ