ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Τιμήθηκε ο δημιουργός του «σχολείου της φύσης και των χρωμάτων»

0

Μια ξεχωριστή τιμή στην αυλαία της σχολικής περιόδου επεφύλαξε το σχολικό μουσείο Ρεθύμνου σε έναν εκπαιδευτικό που έγραψε τη δική του ιστορία, στον ορεινό Φουρφουρά του δήμου Αμαρίου.

 

Ο λόγος για τον διευθυντή του δημοτικού σχολείου της περιοχής, Άγγελο Πατσιά, ο οποίος δημιούργησε στο Αμάρι το λεγόμενο "σχολείο της φύσης και των χρωμάτων".

Ειδικότερα, κατά την εξάχρονη παραμονή του στο Αμάρι Ρεθύμνου, ως εκπαιδευτικός κατάφερε και μετέτρεψε το δημοτικό σχολείο Φουρφουρά σ' ένα πρότυπο εναλλακτικό σχολείο, γνωστό ως "σχολείο της φύσης και των χρωμάτων". Ο λόγος για τον δάσκαλο και διευθυντή της μονάδας, Άγγελο Πατσιά.

Ο Άγγελος Πατσιάς με τις πρωτοποριακές εκπαιδευτικές του μεθόδους ενέπνευσε τους μαθητές του, σε σημείο τέτοιο που δεν θέλουν να αποχωρίζονται ούτε λεπτό το σχολείο τους.

Ο ίδιος τιμήθηκε χθες το απόγευμα για την προσφορά του, από το σχολικό μουσείο Ρεθύμνου, στο πλαίσιο εκδήλωσης για τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς που έγραψαν τη δική τους ιστορία.

Το σχολικό μουσείο Ρεθύμνου που εδρεύει στην Αμνάτο, κατακλύζεται συνεχώς από εκατοντάδες μαθητές, που παρακολουθούν διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Πέρα από τα προγράμματα που ήδη διεξάγονται, το σχολικό μουσείο ετοιμάζει για την επόμενη περίοδο και άλλες καινοτόμες δράσεις εκπαιδευτικού περιεχομένου.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ