ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Αποστροφή του Μιχάλη Τζανάκη

0

Η «σουργελοποίηση»-λεκτικό παράγωγο μιας αγαπημένης λέξης του πολιτικού γιλεκοφόρου του Ψαριανού του Ποταμίσιου- της πολιτικής ζωής συνεχίζεται ακάθεκτη! Όσο οι πολίτες-πελάτες πείθονται αγόμενοι και φερόμενοι απ’ τα κομματικά φερέφωνα που άλλα προπαγανδίζουν τις αυθόρμητες συνάξεις του «Μένουμε Ευρώπη», και άλλα θεωρούν «προοδευτικό» και «αναπτυξιακό» τον ΕΝΦΙΑ-Συριζαίο, έναντι του παλαιολιθικού ΕΝΦΙΑ- πασοκονουδούλι, οι «δανειστές» θα απαιτούν όλο και περισσότερα, μέχρι και την παραδοχή πως η μαντάμ Λαγκάρντ είναι σούπερ-μόντελ, εφάμιλλο της Ναόμι (εκεί έχω μείνει από μοντέλα).

Το «έλλειμμα» προσώπων με στοιχειώδες πολιτικό ανάστημα εξηγεί πως αυτή η δύσμοιρη χώρα υπήρξε άθυρμα ευηθών ανθρώπων, οι οποίοι ζητούν και «δικαίωση» εκ των υστέρων για τα εγκλήματα που διέπραξαν. Αλήθεια τι και πόσες προσδοκίες να υπάρχουν μέσα από τα «παρα-Ποτάμια» κόμματα που εκφέρουν πολιτικό λόγο επιθεωρησιακό και απ’ το πέρασμα απ’ τον Ευάγγελο στη Φώφη του κορυδαλλο-πασόκ;

Τι ελπίδα να προκύψει απ’ τους διαξιφισμούς του … Καραγκούνη με τον Λεουτσάκο; Πόσο φαιδρό φαίνεται να παριστάνει ο «Επίτιμος» τον φιλο-Ευρωπαίο «ακτιβιστή» που διεκδικεί το δικαίωμα του Ευρωπαίου, ενώ οι «λάτρεις» του ευρωπαΪκού «ουμανισμού» περιφέρονται με τα κολωνάτα και τα απεριτίφ ανά χείρας, για να προλάβουν το “grexit”; Πόσο γελοία φαίνεται η δήλωση του «πρώτου πολίτη» πως δε θα δεχτεί να ηγείται μιας χώρας … «εκτός Ε.Ε;»

Η ραγιαδοποίηση της χώρας φαίνεται τετελεσμένη και εμπεδωμένη περίπου ως φυσική κατάληξη γιατί-ως γνωστόν χρωστάμε και οφείλουμε να πληρώσουμε! Πεπεισμένο το «πόπολο» ότι έζησε πάνω απ’ τις δυνάμεις του και θα πρέπει να ολοκληρωθεί το επιβαλλόμενο «πείραμα»! μην ψάχνετε τα περαιτέρω… Εμείς είμαστε προορισμένοι να συναλλασσόμαστε με ευρώ, διότι αντιθέτως οι κομήτες του σύμπαντος θα πλήξουν την επικράτεια και οι τράπεζες θ’ αντιμετωπίσουν προβλήματα ρευστότητας- βρε άι σιχτίρ κι οι τράπεζες κι η ρευστότητά τους!

Τώρα ενδιαφέρον παρουσιάζει το κοστούμι «ραγιαδισμού»!!! Το πρασινομπλέ το είδαμε. Απολύτως έμπιστοι υπάλληλοι, έκαναν πολύ καλά τη δουλειά τους, μέχρι που το «φρούτο» ωρίμασε αρκετά και στο τέλος έπεσε. Σειρά έχει το ροζουλί, που όλο «κόκκινες γραμμές» επικαλείται κι όλο «κόκκινες μεταξωτές κορδέλες» στριφογυρίζει ωσάν χορεύτρια ρυθμικής γυμναστικής, η οποία σαγηνεύτηκε απ’ τα κάλλη των Γιουρογκρουπάδων και των ΔΝΤοκαλικάτζαρων!!!

Και ο λαός; Ω, καλά αδερφέ μου! Ο λαός βγάζει τα «ριάλια» την Παρασκευή και τα ξανα-βάζει τη Δευτέρα, διότι έχει διαρρεύσει πως Σάββατο βράδυ θα βαρέσει το «κανόνι». Δυστυχώς η κομματική «άμιλλα» περιορίζεται στο ποιος είναι το καλύτερο «γιουσουφάκι» του τρεκλίζοντος Γιούνγκερ και του ναζίζοντος Τουσκ! Άπαντες αναζητούν την περίφημη «συμφωνία». Από τον Βορίδη-«βαρύ πεπόνι», ως τον προφέσορα Σταθάκη και τους «ποταμίσιους» αστέρες. 9 δις, 14 δις, 20 δις, 40 δις; Φάε λαέ «δημοκρατία» ευρωπαϊκού τύπου μια που οι νεοναζί καιροφυλακτούν –κι όχι μόνο στην Ελλάδα! Αυτό τελικά πέτυχαν τα ευρω-χαϊβάνια!!! Να καιροφυλακτούν οι «ύαινες» της σβάστικας και των τζιχαντιστών ante portas.

Nα σας χαιρόμαστε Νταϊσεμπλούμηδες και Γιουνγκερολαγκάρντες!!! Δηλώνω «θαυμαστής» σας σε σημείο που στην επόμενη σύναξη των «βλαχαδερών» με τα κολωνάτα σκέφτομαι να πάρω μέρος. Άλλωστε πρέπει να ευθυγραμμιστούμε με το «λαό»!!!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ