ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΥΓΕΙΑ

Προσπάθειες από το υπουργείο Υγείας για να μην υπάρξουν ελλείψεις στα φάρμακα

0

Ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του, καθιέρωσε συνεχείς επαφές με όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους του χώρου του φαρμάκου. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, επικοινώνησε με τους εμπλεκόμενους φορείς ζητώντας να συνεχιστεί και να διασφαλιστεί η συνήθης ροή φαρμάκων προς νοσοκομεία και φαρμακεία.

Ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατέστησε σαφές ότι πρωταρχικός στόχος είναι όλοι οι πολίτες, σε κάθε σημείο της χώρας, να έχουν επαρκή πρόσβαση στο φάρμακο και κατ’ επέκταση στο αγαθό της Υγείας. Παράλληλα ζήτησε από τη φαρμακοβιομηχανία να τηρηθεί η νόμιμη υποχρέωση διατήρησης αποθεμάτων τουλάχιστον 90 ημερών, όπως ορίζει ο νόμος.

Οι εκπρόσωποι του χώρου (φαρμακοβιομηχανία, φαρμακαποθήκες, φαρμακεία) διαβεβαίωσαν τον Υπουργό ότι θα συνεχιστεί ο πλήρης και απρόσκοπτος εφοδιασμός της αγοράς με τις συνήθεις ποσότητες φαρμάκου.

Επισημαίνεται ακόμη ότι,

σε συνέχεια οδηγίας του Υπουργού, αναφορικά με προγραμματισμένες πληρωμές του ΕΟΠΥΥ:

  • Σήμερα, Δευτέρα 29/6/2015 στις 4μμ πιστώθηκε ποσό ύψους 75 εκατομμυρίων ευρώ στους λογαριασμούς των φαρμακοποιών. Ποσό που αντιστοιχεί στο 50% της οφειλής για τις συνταγές του μηνός Μαρτίου.
  • Ποσό ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν σε δαπάνες των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, βρίσκονται στις τράπεζες και θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων.
  • Εντός του Ιουλίου, όπως είχε προγραμματιστεί, θα υλοποιηθεί η καταβολή ποσού ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ για πληρωμή των φαρμακευτικών εταιρειών.
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ