ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΥΓΕΙΑ

Πως να προετοιμαστείτε για την παραλία;

0

 Μιας και το μαγιώ αποτελεί αμείλικτο κριτή για την εμφάνιση κάθε γυναίκας στην παραλία, η διόρθωση των ατελειών στο σώμα μας αυτή την περίοδο μοιάζει με επιτακτική ανάγκη. Έτσι ανάλογα με το αισθητικό πρόβλημα που μας απασχολεί κυτταρίτιδα, χαλάρωση, χάσιμο πόντων ή απώλεια τοπικού πάχους, υπάρχουν μέθοδοι αντιμετώπισης και μάλιστα μη επεμβατικοί.

Γράφει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης

Σύσφιξη & γλυπτική σώματος με ραδιοσυχνότητες (Accent)

Σε περιοχές που εμφανίζεται τοπικό πάχος – μόνο του - ή σε συνδυασμό με κυτταρίτιδα μπορεί να εφαρμοστεί η θεραπεία με τις ραδιοσυχνότητες. Το μηχάνημα Accent χρησιμοποιεί τις ραδιοσυχνότητες τόσο μονοπολική όσο και διπολική για την βελτίωση της εμφάνισης του σώματος. Συντελεί στη λείανση και σμίλευση του χαλαρωμένου ή ζαρωμένου δέρματος σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος.

Η θεραπεία βοηθά να αποκτήσει κανείς επίπεδο στομάχι, πιο λεπτούς γοφούς και μηρούς, καθώς και να επιτευχθεί σύσφιξη. Η θερμότητα που διαχέεται στους ιστούς έχει σαν αποτέλεσμα τα λιποκύτταρα να συρρικνωθούν, ενώ παράλληλα ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες για την παραγωγή κολλαγόνου.

Στην περιοχή της κοιλιάς μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του δέρματος, προκαλώντας σύσφιξη και να βοηθήσει στην απώλεια πόντων. Στο πλάι της μέσης, στους μηρούς, στα «ψωμάκια» στους γλουτούς, στο γόνατο, γενικά στις περιοχές που υπάρχει λίπος και κυτταρίτιδα. Συνήθως χρειάζονται συνολικά 4-6 συνεδρίες (ανάλογα την περιοχή και το μέγεθος του προβλήματος) οι οποίες επαναλαμβάνονται κάθε 7-10 μέρες περίπου. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα, αλλά επέρχεται περισσότερη βελτίωση και κατά τους 3-4 πρώτες μήνες μετά την εφαρμογή.

Καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και σμίλευση σώματος με λεμφικό μασάζ (Endermologie)  

Η φιλοσοφία της θεραπείας “Endermologie” στηρίζεται στην ηλεκτρονικά ελεγχόμενη μηχανική δράση δυο κυλίνδρων, οι οποίοι κινητοποιούν και μηχανοποιούν το δερματικό ιστό. Η δερματική αυτή διέγερση βοηθάει στον εναρμονισμό του συνδετικού ιστού αυξάνοντας την κυκλοφορία τόσο την αιματική όσο και την λεμφική εξαλείφοντας έτσι τα μεταβολικά υπολείμματα. Κάθε θεραπεία διαρκεί περίπου 45 λεπτά και γίνεται 2 με 3 φορές την εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια κάθε συνεδρίας η γυναίκα φοράει ένα ειδικό κορμάκι – LPG bodywear - το οποίο διευκολύνει την κίνηση των κυλίνδρων στο σώμα και προστατεύει την υγιεινή του. Χρειάζονται περίπου 10-15 θεραπείες για να φανεί το αποτέλεσμα – ανάλογα με το βαθμό του προβλήματος που υπάρχει - και ακολουθούν 1-2 θεραπείες το τρίμηνο για συντήρηση του αποτελέσματος.

Χρειάζεται ν’ αναφέρουμε ότι σε περιπτώσεις όπου το πρόβλημα τοπικού πάχους είναι έντονο το καλύτερο αποτέλεσμα προσφέρει η λιποαναρρόφηση και η χρήση του “Endermologie” μετά την επέμβαση δρα συμπληρωματικά.

Κυτταρίτιδα ώρα μηδέν με τη χρήση καφεΐνης, ενέσεις μεσοθεραπείας

Πρόκειται για μια μη επεμβατική μέθοδο, με ενέσεις που περιέχουν πολυβιταμινούχα σκευάσματα, τα οποία εγχέονται στο δέρμα μέσω μικροσκοπικών βελονών.

Η εφαρμογή πραγματοποιείται στις περιοχές όπου εμφανίζεται η κυτταρίτιδα με την έγχυση πολυβιταμινούχων σκευασμάτων στο μεσαίο στρώμα του δέρματος, με μικρές και λεπτές βελόνες, ώστε τα συστατικά να εισχωρούν καλύτερα στο δέρμα και τα αποτελέσματα να είναι άμεσα ορατά.

Η θεραπεία είναι εντελώς ανώδυνη και συνήθως πραγματοποιούνται 4-6 συνεδρίες σε διάστημα μίας έως δύο εβδομάδων.

Φαίνονται ήδη από τη δεύτερη συνεδρία και η κυκλοφορία αποκαθίσταται ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα κύτταρα που συμπιέζονται και παρουσιάζουν την όψη φλοιού πορτοκαλιού. Οι πολύτιμες ουσίες που εισέρχονται στο σώμα συσφίγγουν το δέρμα, βελτιώνουν την κυκλοφορία και βοηθούν τον οργανισμό να απομακρύνει τα λιποκύτταρα και τις τοξίνες.

Μετά την εφαρμογή της μεσοθεραπείας εμφανίζονται συνήθως κάποιες ελαφρές μελανιές στα σημεία της εφαρμογής, οι οποίες όμως υποχωρούν σταδιακά.

Η μεσοθεραπεία αντενδεικνύεται σε ασθενείς με υπερευαισθησία στην καφεΐνη, γι’ αυτό και πρέπει πάντα να γίνεται από εξειδικευμένο γιατρό, που θα συνεκτιμήσει όλους τους ατομικούς παράγοντες προτού προχωρήσει στη θεραπεία.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ