ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Αισιόδοξα μηνύματα Ανάπτυξης στο Ρέθυμνο της Άννας Ελευθεριάδου-Γκίκα

0

Της Άννας Ελευθεριάδου-Γκίκα

Ιατρού του Νοσοκομείου Ρεθύμνου

  • Εύγε στο Δήμαρχο μας που επέδειξε τόσο γρήγορα αντανακλαστικά στην παράλογη φορολόγηση των Δήμων. Από τη μια το Κεντρικό Κράτος δένει τα χέρια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς δεν της αφήνει περιθώριο να προσλάβει με ευχέρεια υπαλλήλους. Άρα την καταδικάζει να μην μπορεί να αυτοδιαχειριστεί τις δικές της εταιρίες και τα δικά της ακίνητα. Στο Ρέθυμνο ας πούμε πέρα από τα Παρκινγκ, είναι τα κτήριο του Ταχυδρομείου και του ΙΚΑ, σε περίοπτη και κομβική θέση μέσα στην πόλη, είναι τα Σφαγεία που για μια περιοχή με πρωτογενή παραγωγή κρέατος είναι απλά βασικό εργαλείο. Είναι ο ίδιος ο αιγιαλός, που δίδεται κατά τόπους σε ιδιώτες. Και καλά κάνει και δίδεται γιατί έτσι οι παραλίες μας είναι περιποιημένες, με ναυαγοσώστες και μέριμνα καθαριότητας. Έτσι αναβαθμίζουμε το τουριστικό προϊόν, το βασικό προϊόν του τόπου.

Πηγαίνοντας το φόρο εισοδήματος από 5 χιλιάδες για το Δήμου Ρεθύμνου σε 250 χιλιάδες, απλά τον καταδικάζεις να μαραζώσει και να σβήσει. Έργα να ακυρωθούν, δυστοκίες σε όσα ήδη γίνονται να προκύψουν και τελικά η πόλη να θυμίζει μετά από 2-3 χρόνια «Κρανίου Τόπο». Γιατί; Για να ρίχνουμε στο Κρατικό Κουβά ότι θα ρίχναμε στην Ανάπτυξη του τόπου. Έναν κουβά που όπως πολύ καλά είδαμε μοιάζει να ναι χωρίς πάτο. Η λογική είναι ισοπεδωτική, αναδιανομή του πλούτου δεν μπορεί να γίνει έτσι με τη βία. «Δώστε μας τα λεφτά σας κι εμείς θα τα μοιράσουμε Πανελλαδικά, κατά πως κρίνουμε». Ολίγων από Σταλινικό Κράτος θυμίζει.

 

  • Με ενδιαφέρον αναμένουμε τη διαφάνεια και την αξιοκρατική επιλογή Διοικητών Νοσοκομείων που προλόγισε και έταξε το Υπουργείο Υγεία απολύοντας τους νυν διοικητές, ολίγων πραξικοπηματικά. Εκτός καταλόγων κομματικών στελεχών εννοώ...

 

  • Ξανά παράταση στην ανάπλαση του δυτικού παραλιακού μετώπου του Ρεθύμνου. Δηλαδή κυρώσεις ρε παιδιά οι εργολάβοι δεν υφίστανται για τις καθυστερήσεις; Μόνο να τους ανατεθεί το έργο και μετά γίνονται άλλοι άνθρωποι… Κανονίστε να ξαναρχίσουν ποδόσφαιρο τα πιτσιρίκια το Φθινόπωρο στη Σoχώρα και να φοβόμαστε μην μας τα πατήσουν, στο σκοτάδι, τις λάσπες και τα παράλογα και παράνομα παρκαρισμένα παντού οχήματα. Προβλέπω κανα κίνημα αγανακτισμένων μανάδων να σκάει μύτη οσονούπω …
  • Το «Πάνακρον» πέρασε σε Ιδιώτη. Προσωπικά χάρηκα ιδιαίτερα γιατί είναι ένας πανέμορφος χώρος, έχει φτιαχτεί με μεράκι, με Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και για το Αμάρι μπορεί πραγματικά να είναι πόλος έλξης του κόσμου. Βέβαια με τα νέα μαντάτα της φορολόγησης Ακινήτων των Δήμων, δεν πιστεύω να μένει κατά φράγκο στο ταμείο του Δήμου Αμαρίου. Είναι αυτό που λένε «καλά εσείς υπογράψατε νωρίς».
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ