ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Συλλόγου Ατσιποπούλου

0

Πραγματοποιήθηκαν  οι εκδηλώσεις ‘’ΙΟΥΛΙΟΣ 2015’’ του Συλλόγου μας, την εβδομάδα που πέρασε (Δευτέρα 20 Ιουλίου έως και Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015) με συμμετοχή πλήθος κόσμου.

Δευτέρα 20 Ιουλίου: Έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης με έργα τέχνης των χωριανών μας, από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ.κ Ευγένιο και στη συνέχεια ,ως κύριος ομιλητής, αναφέρθηκε στη διατροφή και τη νηστεία. Μετά το πέρας της ομιλίας του, γευτήκαμε τα παραδοσιακά φαγητά που μαγείρεψαν χωριανοί μας.

Τρίτη 21 Ιουλίου: Ο Σύλλογός μας φιλοξένησε την παράσταση κουκλοθέατρου για μικρούς και μεγάλους ‘’ΔΡΟΣΟΥΛΙΤΕΣ’’,

από το θίασο κούκλας <<Κου-κλο θέατρο Κρήτης>> , που κατάφεραν να κάνουν δεκάδες παιδικά χαμόγελα να εμφανιστούν.

Τετάρτη 22 Ιουλίου :Έγινε η παρουσίαση του βιβλίου <<Ατσιπόπουλο-Τόπος και Άνθρωποι>> του λογοτέχνη ,ποιητή, ζωγράφου και φιλόλογου, Αιμίλιου Γάσπαρη, με μεγάλη επιτυχία. Το καλωσόρισμα έγινε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου μας κ. Παπαλεξάκη Ελευθέριο, ο οποίος μίλησε και για το βιβλίο. Κύριοι ομιλητές ήταν ο καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης κ.Παπαδογιαννάκης Νικόλαος, ο φιλόλογος, θεολόγος-συγγραφέας, κ.Παπαδάκης Κωστής, η εκπ/κός Βαμβακά Αριστέα και ο εκδότης, κ.Καλεντερίδης Σάββας. Την εκδήλωση συντόνισε ο επίτιμος Σχολικός σύμβουλος, κ.Βερνάδος Μιχαήλ.

Πέμπτη 23 Ιουλίου:Η εκδήλωση θεσμός του συλλόγου μας. Σαν θερινό σινεμά λοιπόν  και ‘’Η Θεία μου η Χίπισσα’’

μας χάρισε άφθονες στιγμές γέλιου!!!

Παρασκευή 24 Ιουλίου: Βραδιά μνήμης στον ακούραστο αντιπρόεδρο Χαλκιαδάκη Ιωάννη, που έφυγε πολύ νωρίς από τη ζωή καθώς επίσης και βράβευση της αδελφής του Μαρίας Φυσάκη, για την προσφορά της στην κοινότητα Ατσιποπούλου. Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν η δημοτική κοινότητα και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ατσιποπούλου. Κύριος ομιλητής, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας κ. Παπαλεξάκης Αλέξανδρος. Ζήτησαν το λόγο και μίλησαν επίσης ο κ. Αετουδάκης Δημήτριος, ο κ. Παπαλεξάκης Γεώργιος και ο Σαμψών Δημήτριος (σε βραδιά μνήμης δεν υπάρχουν προσκλήσεις σε φίλους και παλιούς συνεργάτες του εκλιπόντος αλλά αξία έχει η παρουσία του καθενός που λέει ότι τον εκτιμά). Στην αδελφή του Μαρία, δόθηκαν αναμνηστικά βραβεία και πλακέτα, από την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κα. Λιονή και το Δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Μαρινάκη. Ακολούθησε κρητική βραδιά με τη νεολαία Ατσιποπούλου (Λιανδρή Ηλία, Λαγουδάκη Γεώργιο, Παπαλεξάκη Γεώργιο, Λελεδάκη Ιωάννη, Φραδέλλο Στυλιανό, Βιβuλάκη Γεώργιο και Σερδάκη Μανούσο), η οποία συνοδεύτηκε από πλούσιο φαγοπότι, μέχρι αργά!!

Κλείνοντας αυτό τον απολογισμό, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους κάτωθι: Χαλκιαδάκη Ιωάννη & Σερδάκη Ιωάννη για τη δωρεά του κρέατος της εκδήλωσης της Παρασκευής στη μνήμη του τιμωμένου (τον τελευταίο και για την πολύτιμη βοήθειά του στο μαγείρεμα). Τον κο Χαλκιαδάκη Μιχάλη για την προσφορά του κρασιού, της ίδιας βραδιάς. Επίσης να ευχαριστήσουμε τον πάντα πρόθυμο μάγειρα κο Δρυδάκη Βενιζέλο και τα παιδιά από τη νεολαία Ατσιποπούλου, τόσο για τη διασκέδαση που μας προσέφεραν, όσο και για την βοήθεια στην περιποίηση του κοινού. Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους εκθέτες της έκθεσής μας καθώς και το πολυπληθές κοινό που αγκάλιασε τις εκδηλώσεις μας, για ακόμα μία χρονιά!! Η συμμετοχή σας, μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε την προσπάθεια.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ