ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η εορτή του Αγίου Παντελεήμονος στην Μητρόπολη Ρεθύμνης

0

Με την συμμετοχή του Ηγουμένου της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Γεωργίου Αρσανίου, Παν. Αρχιμ. Ευφραίμ Μανουσάκη, των Ιερέων της πόλεως Ρεθύμνης και πολλών προσκυνητών πραγματοποιήθηκε η Πανήγυρις του Ιερού Ναού του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου. Των Ιερών Ακολουθιών του Μεγάλου Εσπερινού, το εσπέρας της Κυριακής 26ης, και του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας, το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, Δευτέρας 27ης Ιουλίου 2015, προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος.

Στην Πανήγυρη παραβρέθηκαν οι Ηγουμένες και μέλη των Αδελφοτήτων των δύο Γυναικείων Ιερών Μονών της Μητροπόλεώς μας, ο Πύραρχος κ. Δημοσθένης Μπουντουράκης, Διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος Ρεθύμνης, καθώς και ο ιατρός κ. Γεώργιος Στεφανάκης, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνης.

Μετά το πέρας τόσο του Εσπερινού όσο και της Θείας Λειτουργίας ο Επίσκοπός μας κ. Ευγένιος τέλεσε Ιερό Τρισάγιο επί του τάφου του αοιδίμου προκατόχου του και κτήτορος του Επισκοπείου και του Ιερού Ναού του Αγίου Παντελεήμονος, Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρού Τίτου, και δεξιώθηκε τους προσκυνητές στην μεγάλη αίθουσα του Επισκοπείου.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ