ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Η Κωνσταντοπούλου διέταξε έλεγχο για το αν παραβιάστηκε η εκλογική νομοθεσία από ΜΜΕ

0

Έλεγχο για το αν παραβιάστηκε η εκλογική νομοθεσία από ΜΜΕ, κατά την διαδικασία του δημοψηφίσματος, θα ασκήσει το Κοινοβούλιο - τόσο στην Ολομέλεια όσο και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας - καθώς η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, δήλωσε πως το θέμα επιβάλλεται να απασχολήσει την Βουλή, δεδομένης και της εισαγγελικής διαταγής για προκαταρκτική εξέταση αλλά και της ανάλογης διαδικασία στο ΕΣΡ.

Μετά και την προαναγγελία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάση Πετράκου, ότι θα ασκηθούν όλα τα δικαιώματα των βουλευτών που εκπορεύονται από τον Κανονισμό «ώστε να αναζητηθούν ευθύνες για το όργιο ψυχολογικού πολέμου και την παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας από τα συστημικά κανάλια της διαπλοκής», η κ. Κωνσταντοπούλου, ενημέρωσε πως εφόσον κατατεθεί επερώτηση για το θέμα θα εισηγηθεί στην Διάσκεψη των Προέδρων να συζητηθεί ίσως και την άλλη Παρασκευή.

«Το ζήτημα δεν αφορά μόνο την ελευθεροτυπία και το δικαίωμα του πολίτη για πρόσβαση στην αχειραγώγητη πληροφόρηση, αλλά αφορά και το εκλογικό δικαίωμα σε ένα σημαντικό δημοψήφισμα. Είμαι βέβαιη ότι και ο αρμόδιος υπουργός θα είναι τη διάθεση της Βουλής, προκειμένου να υπάρξει απάντηση της Δημοκρατίας στην προπαγάνδα, την παραπληροφόρηση και την τρομοκράτηση του ελληνικού λαού» ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Είναι υποχρέωση του Ελληνικού Κοινοβουλίου να προστατεύει την Ελληνική Δημοκρατία πρέπει, μέσω των θεσμών που υπάρχουν, να ληφθούν εκείνα τα μέτρα ώστε οι παραβιάσεις της εκλογικής νομοθεσίας να μην μείνουν ατιμώρητες» είπε ο κ. Πετράκος.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ