ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
LIFESTYLE

Θρήνος για τον Πέτρο Φυσσούν ... Έχασε το στήριγμα της ζωής του

0

Ο Πέτρος Φυσσούν θρηνεί τον χαμό της πολυαγαπημένης του συζύγου που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή.

Η Νικολέτα Χατζηχρήστου - Φυσσούν (κόρη του αείμνηστου κωμικού Κώστα Χατζηχρήστου, που ήταν γνωστή στους καλλιτεχνικούς κύκλους με το όνομα Τέτα) στεκόταν πάντα διακριτικά στο πλευρό του συζύγου της και τον στήριζε.

Μάλιστα, τον Αύγουστο του 2013, όταν οι δυο τους βρέθηκαν στον δρόμο (ύστερα από έξωση που τους έκαναν οι ιδιοκτήτες του σπιτιού στην Ανω Πεύκη, όπου έμεναν τότε, γιατί δεν πλήρωναν το ενοίκιο) ήταν εκείνη που πήρε τα ηνία στα χέρια της. Η 62χρονη γυναίκα έδωσε σύντομη μάχη με σοβαρή ασθένεια και όπως αποκάλυψε στην «Espresso» η κόρη της Ανια, που ακολουθεί τον μοναχικό δρόμο με το όνομα Πορφυρία, δεν ταλαιπωρήθηκε. «Μας παρηγορεί το γεγονός ότι έφυγε γαλήνια και ευχαριστημένη μέχρι την τελευταία στιγμή» δήλωσε σε χαμηλούς τόνους η μοναχή.

Ζήτησε ωστόσο διακριτικότητα στον χειρισμό του θέματος, καθώς ο πατέρας της είναι πολύ πικραμένος και ανεβαίνει τον δικό του γολγοθά με τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. «Σας παρακαλώ, πείτε στους συναδέλφους σας να μην ενοχλήσει κανείς τον πατέρα μου. Μόνο πίκρα θα του προσφέρετε αν σκαλίζετε ξανά και ξανά τον πόνο. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Η μητέρα μου πέρασε μια σύντομη ασθένεια που είχε αυτό το τέλος» μας είπε συγκεκριμένα η μοναχή Πορφυρία.

Διακριτικά -και, προπάντων, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας- έγινε χτες η κηδεία της συζύγου του αγαπημένου ηθοποιού Πέτρου Φυσσούν. Η νεκρώσιμος ακολουθία εψάλη στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου επί της οδού Ασκληπιού και η ταφή της έγινε στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

Εγραψε βιβλίο

Η Τέτα Χατζηχρήστου - Φυσσούν (πολυαγαπημένη κόρη του Κώστα Χατζηχρήστου από τον γάμο του με τη Μαίρη Νικολαΐδου, αδελφή της παλιάς καλής ερμηνεύτριας του ελαφρού τραγουδιού Κούλας Νικολαΐδου) ήταν ένας ιδιαίτερα καλλιεργημένος άνθρωπος.

Το 1995 έγραψε ένα βιβλίο για την ινδική παραδοσιακή θεραπευτική επιστήμη της αγιουβέρδα. Για τη μεγάλη αγάπη που είχε στον συνοδοιπόρο της ζωής της και δημοφιλή καλλιτέχνη μίλησε στην «Espresso» την περίοδο που είχαν βρεθεί στο δρόμο:

«Επέλεξα από την πρώτη στιγμή να ζήσω με τον Πέτρο, έναν άνθρωπο γεμάτο αξιοπρέπεια, ειλικρίνεια. Ηξερα ότι μαζί του θα ζω τίμια. Μέχρι πρόσφατα έπαιρνε μια σύνταξη της τάξης των 1.200 ευρώ. Αλλά το Μνημόνιο την έκοψε και την πήγε στα 700 ευρώ».

Να θυμίσουμε ότι έναν μήνα αργότερα, με την παρέμβαση του ιερωμένου πατέρα Βασιλείου από τον ναό του Αγίου Νικόλαου στα Πευκάκια, το ζευγάρι βρήκε καταφύγιο σε ένα σπίτι στη Νέα Ερυθραία, αντί μικρού ενοικίου, στο οποίο συνεχίζει να μένει ο Πέτρος Φυσσούν.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ