ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΥΓΕΙΑ

Λύθηκε το μυστήριο του… θρυλικού σημείου G

0

 Τα μυστικά του γυναικείου οργασμού και του θρυλικού σημείου G αποκαλύπτονται και εξηγούν πώς και γιατί λειτουργεί το γυναικείο σώμα.  

Το περίφημο σημείο G του γυναικείου σώματος, που κατά εποχές θεωρήθηκε από φανταστικό έως ανύπαρκτο, σύμφωνα με την σημερινή γνώση των επιστημόνων και υπάρχει και προσφέρει οργασμούς και ζει και βασιλεύει. Ωστόσο δεν είναι ούτε ένα «κουμπί» ούτε ένα απλό συγκεκριμένο σημείο, ούτε υπάρχει σε κάθε γυναίκα.

Αντιθέτως, οι τελευταίες έρευνες έδειξαν ότι στο θέμα του οργασμού η κάθε γυναίκα είναι διαφορετική και αυτό οφείλεται στην διαφορετική σωματική διάπλαση κάθε ατόμου. Με βάση αυτή την διαπίστωση, βγαίνει το συμπέρασμα ότι σεξουαλικά δεν ικανοποιούνται όλες οι γυναίκες με τον ίδιο τρόπο. Υπάρχουν διαφορετικά είδη οργασμού, ανάλογα με την ανατομία της γυναίκας.

Ένας από τους τρόπους οργασμού –και όχι ο μοναδικός– είναι αυτός «μέσω» του σημείου G, το οποίο κακώς ονομάζεται «σημείο» αφού τελικά πρόκειται για μία περιοχή στο μπροστινό τοίχωμα του κόλπου, όπου βρίσκονται πολλά αγγεία και απολήξεις νεύρων. Στην πραγματικότητα είναι «υπεύθυνο» για τον οργασμό όχι όλων των γυναικών, αλλά αυτών που έχουν εκ γενετής πολύ ανεπτυγμένους εσωτερικούς μυς στη βάση της λεκάνης.

Αυτές οι γυναίκες έχουν έντονους οργασμούς κατά τους οποίους εκκρίνεται ένα υγρό από την ουρήθρα, το οποίο όμως δεν είναι ούτε μοιάζει με ούρα. «Υπάρχει μία πολύ καλή νευρο-ανατομική βάση για τους διαφορετικούς τύπους οργασμού και τους διαφορετικούς τύπους αισθήσεων», επισημαίνει ο καθηγητής Barry Komisaruk του Rutgers University στο Νιού Τζέρσεϋ, από τους κύριους συντελεστές στις νέες έρευνες, βάσει των οποίων συμπεραίνεται ότι κάθε γυναίκα θα πρέπει να «ψάξει» και να μάθει πώς έχει οργασμό το δικό της σώμα γιατί αυτό εξαρτάται από την ανατομία της.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ