ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Οι έξυπνοι φακοί επαφής μέτρησης γλυκόζης της Google ίσως κυκλοφορήσουν πριν το 2019

0

Στις αρχές της χρονιάς πέρυσι, η Google ανακοίνωσε ότι δοκιμάζει έξυπνους φακούς επαφής που χάρη στους ενσωματωμένους αισθητήρες γλυκόζης, μπορούν και μετρούν το επίπεδο σακχάρου στα δάκρυα των διαβητικών.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τότε, ότι κάνει προσπάθειες να ενσωματωθούν στους φακούς μικροσκοπικά LEDs που θα ενεργοποιούνται για να προειδοποιήσουν τους ασθενείς, ότι τα επίπεδα γλυκόζης πέρασαν το όριο.

Οι φακοί επαφής μετρούν το επίπεδο της γλυκόζης ανά δευτερόλεπτο, ενώ θα συνδέονται με εφαρμογές στο κινητό του χρήστη, ώστε οι μετρήσεις τους να είναι διαθέσιμες στους ασθενείς και βεβαίως στους ιατρούς τους. Το πλεονέκτημα τους έναντι άλλων τρόπων μέτρησης των επιπέδων γλυκόζης (π.χ από το αίμα) είναι αναμφισβήτητο, ωστόσο είναι πολύ σημαντικό να προσφέρεται απόλυτη ακρίβεια.

Αν και η Google είχε δηλώσει ότι χρειάζεται αρκετός καιρός ωσότου καταφέρει να τελειοποιήσει το πρωτότυπο, πρόσφατα χάρη σε μία αίτηση ευρεσιτεχνίας, κυκλοφόρησε η φήμη ότι οι φακοί ενδέχεται να κυκλοφορήσουν πριν το 2019.

Η Google είχε ανακοινώσει ότι χρειάζονται τουλάχιστον 5 χρόνια κλινικών δοκιμών και εξέλιξης προτού λάβουν την έγκριση της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για να κυκλοφορήσουν στην αγορά. Να σημειώσουμε ότι έως στο 2035, και σύμφωνα με την Διεθνή Ομοσπονδία για τον Διαβήτη, το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού θα πάσχει από διαβήτη.

insomnia.gr

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ