ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ολοκληρώθηκε η 18η διημερίδα των Τμημάτων – Γραφείων Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων των Πανεπιστημίων Ελλάδας και Κύπρου

0

Mε μεγάλη επιτυχία το Πανεπιστήμιο Κρήτης οργάνωσε την 18ηΔιημερίδα των Τμημάτων – Γραφείων Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων των Πανεπιστημίων Ελλάδος και Κύπρου, η οποία διεξήχθη στις 25 και 26 Ιουνίου στο Ρέθυμνο.

Την Πέμπτη 25 Ιουνίου, η Αναπληρώτρια Πρύτανη Καθηγήτρια Ελένη Παπαδάκη καλωσόρισε τους συμμετέχοντες της Διημερίδας στον όμορφο χώρο του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Ρεθύμνης και ευχήθηκε να υπάρξει ένας γόνιμος διάλογος κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Στη συνέχεια, η ξεναγός Ελευθερία Γιουμπάκη ξενάγησε τους συμμετέχοντες στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, ώστε να γνωρίσουν το πολιτισμό και την ιστορία της.

Την Παρασκευή 26 Ιουνίου, κατά την έναρξη των εργασιών της Διημερίδας στα κτήρια της Φιλοσοφικής Σχολής, η Πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας Καθηγήτρια Αγγέλα Καστρινάκη, εκ μέρους των Πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου Κρήτης (οι οποίοι δεν παραβρέθηκαν λόγω της συμμετοχής τους στη Σύνοδο των Πρυτάνεων) και η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων Μαρία Παπαδάκη απηύθυναν χαιρετισμό.

Υπήρξε μια γόνιμη συνάντηση εργασίας όλων των Τμημάτων Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων των Πανεπιστημίων Ελλάδος και Κύπρου με ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών και συζητήθηκαν θέματα Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων, ιδιαίτερης σημασίας για την κατάσταση που επικρατεί στα Πανεπιστήμια και στην εξωστρέφειά τους. Επιπροσθέτως, τα Τμήματα Διεθνών Σχέσεων απασχολήθηκαν με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Μεταφοράς και Συσσώρευσης Πιστωτικών Μονάδων (ECTS) του νομοσχεδίου για την παιδεία. Επιπλέον, τέθηκαν προβληματισμοί για την καλύτερη οργάνωση των διαδικασιών που αφορούν στο πρόγραμμα Erasmus+/Κινητικότητα και ανταλλάχθηκαν βέλτιστες πρακτικές μεταξύ των ιδρυμάτων. Καθοριστικής σημασίας ήταν η συμμετοχή του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Εθνική Μονάδα του προγράμματος στην Ελλάδα), το οποίο προχώρησε σε σχετικές διευκρινίσεις πάνω στο εν λόγω πρόγραμμα. Διαπιστώθηκε δε ότι είναι αναγκαίο τα Τμήματα Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων να στελεχωθούν με προσωπικό και να αυξηθεί η χρηματοδότησή τους για την καλύτερη οργάνωση και προώθηση των θεμάτων τους. Αποφασίσθηκε από τους συμμετέχοντες τα πορίσματα των συζητήσεων να διαβιβασθούν στην Σύνοδο των Πρυτάνεων των Ελληνικών ΑΕΙ και σε λοιπούς αρμόδιους φορείς.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς της διοργάνωσης της 18ης Διημερίδας Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων: την Περιφέρεια Ρεθύμνης - Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, τη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κρήτης, την εταιρεία Γευσήνους Catering, την ακτοπλοϊκές εταιρείες Anek Lines και Blue Star Ferries, το Ιστορικό - Λαογραφικό Μουσείο Ρεθύμνης, τον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης, το αρτοποιείο «Μικρασιάτικο» και το Σύλλογο Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης.

Επίσης, ευχαριστεί θερμά τους ομιλητές στη θεματική ενότητα των δημοσίων σχέσεων: κ.κ Ανδρέα Θεδωρακόπουλο, Επικοινωνιολόγο, Ελισάβετ Ιατράκη, Ψυχολόγος και Κοινωνικός Λειτουργός, Μαρία Κανδεράκη, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια, Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ν.L.P., Νεάρχο Νεάρχου, LLB(Hons), MA, MPhil, PG Dipl (PR), MIPRA, MCIPR, Γραφείο Τύπου, Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Ιωάννη Τσαούση, Αναπληρωτή Καθηγητή Τμήματος Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης, Γεώργιο Φραγκιαδάκη, Ph.D, Υποδιευθυντής Νοσοκομείου Χανίων καθώς και στη θεματική ενότητα των διεθνών σχέσεων : κ.κ. Ιωάννα Γεωργιάδου, Προϊσταμένη Τμήματος Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Βάσω Γιαννούλη, Συντονίστρια Τομέα Ανώτατης Εκπαίδευσης, IKY/Εθνική Μονάδα Προγράμματος Erasmus+, Κατερίνα Γαλανάκη, Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Εrasmus +-ECTS/DS Institutional Coordinator, Αλέξανδρο Δάμπα, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Διοικητικού, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Έμμα Ζένιου, Υπεύθυνη Προγράμματος Υποστήριξης Κινητικότητας, Πανεπιστήμιο Κύπρου, Άσπα Καράμπελα, Στέλεχος IKY/Εθνική Μονάδα Προγράμματος Erasmus+, Διονυσία Καρβούνη, Προϊσταμένη Τμήματος Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων Ιόνιο Πανεπιστήμο , Άννα Κυριακίδου, Συντονίστρια Προγράμματος Erasmus, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Δημήτριο Μαραγκό, Στέλεχος ΙΚΥ/Εθνική Μονάδα Προγράμματος Erasmus+, Ελένη Μπαχτσαβανοπούλου Κωτσάκη, Προϊσταμένη Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Βάνα Χίου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τμήματος Διεθνών Ακαδημαϊκών Προγραμμάτων Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων και συγκεκριμένα από τους: κ. Μαρία Παπαδάκη, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων και Προϊσταμένη του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Εκδηλώσεων, Ελευθερία Αλεφαντινού, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, Ειρήνη Τιμιωτεράκη, Συμβασιούχο έργου στο πρόγραμμα Erasmus+ και Ελευθέριο Μαραγκουδάκη, Συμβασιούχο έργου στο πρόγραμμα Erasmus+.

Οι συμμετέχοντες της Διημερίδας ευχαρίστησαν το Πανεπιστήμιο Κρήτης και τους διοργανωτές για τη φιλοξενία τους και τόνισαν την αρτιότατη διοργάνωση της.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ