ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Πανάθλιοι και πανόλβιοι του Γιάννη Ηλιάκη

0

Ο λαός που ψηφίζει αγύρτες, κλέφτες, δημαγωγούς, ψεύτες και απατεώνες δεν είναι θύμα. Είναι συνένοχος. Τ. ΟΡΓΟΥΕΛ

Η ΕΟΚ επιμένει για Μεταρρυθμίσεις. Οι πολιτικοί που κατέχουν, με «δημοκρατικές» διαδικασίες τον λαό και τον τόπο, βολεύονται με τον σάπιο και σκουριασμένο κρατικό δημόσιο μηχανισμό της δύσκαμπτης πολύνομης διορισμένης γραφειοκρατίας των ημετέρων. Και κωφεύουν, αδιαφορούν, στις προτάσεις των Ευρωπαίων, για δημιουργία ενός σύγχρονου ευλύγιστου άμεσου κρατικού μηχανισμού που θα υπηρετεί τον πολίτη και το κοινωνικό σύνολο, την ανάπτυξη, την πρόοδο, τον πολιτισμό. Οι διορισμένοι των κομμάτων και της πλέμπας του συνδικαλισμού, αστοιχείωτοι, ντενεκοειδείς, στέκουν ανάλγητοι, μπροστά στα αιτήματα και τα προβλήματα του λαού. Η τοπική αυτοδιοίκηση αναπαράγει τον κρατισμό και τη γραφειοκρατία, μιμείται και πιθηκίζει τον σκουριασμένο, αργό, δυσκίνητο, ακίνητο μηχανισμό του άθλιου κράτους των συμμοριών της κλεψιάς και της απάτης των εθνοπροδοτών, 300 αντιπροσώπων εθνοπατέρων ημών. Της ρεμούλας και της διαπλοκής των μικρών, μεγάλων και μεγαλυτέρων αδίστακτων εργολάβων της λαμογιάς του λαδώματος και της κλεψιάς.

Αμύθητα ποσά χορηγιών, επιδοτήσεων, δανείων, κονδυλίων, συγχρηματοδοτήσεων, κατασπαταλήθηκαν, από ημετέρους και όχι μόνο, και συνεχίζουν τη ρεμούλα πάνω στην κρίση. Αναβαθμίζοντας - λέει - τους οικισμούς, τις πόλεις και τα χωριά. Με πεζοδρόμια, πλακοστρώσεις και ποικίλες όσες κακοτεχνίες. Όπως βολεύει τους εργολάβους. Με τα έργα να διαιωνίζονται, ράθυμα και νωχελικά. Δημιουργώντας προβλήματα στους κατοίκους, υποβαθμίζοντας την καθημερινή ζωή. Αδιαφορώντας για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τεράστια προβλήματα στην ζωή και εξυπηρέτησή των. Η αδιαφορία και αναλγησία των εργολάβων, με τις άθλιες κακοτεχνίες, επιτυγχάνουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Όπου τους βολεύει υπογειοποιούν την παροχή ρεύματος και όπου δεν τους βολεύει δικαιολογούν με την ανυπαρξία κονδυλίων από φορείς.

Στο Ρέθυμνο π.χ. στην παλιά πόλη υπογειοποίησαν. Στον παραδοσιακό οικισμό με μεγάλη ιστορία, του Αγίου Κων/νου οι εργολάβοι, ο Δήμος, η ΔΕΥΑΡ έχουν σε ομηρία τους κατοίκους με κακοτεχνίες, καταστροφή της αποχέτευσης, με κουρνιαχτό το καλοκαίρι και σε λίγο το χειμώνα με λάσπες. Και τη ΔΕΗ να ασχημίζει έναν από τους καλύτερους οικισμούς με άθλιους και απαίσιους στύλους, με ικριώματα μετασχηματιστών. Τον ΟΤΕ να έρπει τα καλώδια στους τοίχους. Τους «αρμοδίους» και υπεύθυνους, τοπάρχες, έπαρχους, και «υπεύθυνους» αντιδημάρχους - τετράρχες, φοβισμένους, μπροστά στη δύναμη και ισχύ των κατασκευαστριών εταιριών, υποτακτικούς και άβουλους και μοιρολατρικά αδιάφορους. Αφού και οι πολιτιστικοί σύλλογοι συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις. Και «παρεμβαίνουν δυναμικά» στα προβλήματα, αμυνόμενοι του πολιτισμού με την κουτάλα του πιλαφιού και των πανηγύρεων της υποκουλτούρας, για να ανεβάσουν το ηθικό των ανύπαρκτων μελών τους.

Οι Δήμαρχοι της Αθήνας κατασπατάλησαν και κατασπαταλούν αμύθητα ποσά για έργα πεζοδρόμησης. (Όχι μόνο της Αθήνας αλλά και όλης της Ελλάδας). Όλα αυτά τα έργα, μέσα στον πρώτο χρόνο είναι διαλυμένα. Όμως τα δισεκατομμύρια «φαγώθηκαν» από την διαπλοκή. Τα έργα έχουν καταστεί επικίνδυνα για τους πολίτες. 'Έργα αχρείαστα, άχρηστα ανώφελα και περιττά, τη στιγμή που δεν χρειάζονται καθόλου. Οι πόλεις και τα χωριά δεν αναβαθμίζονται με τα πεζοδρόμια και τους κυβόλιθους που διαλύονται. Αναβαθμίζονται οι τσέπες των διαπλεκόμενων, και υποβαθμίζεται ο πολιτισμός. Εκείνα που αναβαθμίζουν τα χωριά, τις πόλεις, τις κοινωνίες είναι τα πολιτισμικά αγαθά τα οποία σκόπιμα περιθωριοποιούνται, εξαφανίζονται και παραμερίζονται από τον γνωστικό ορίζοντα των κατοίκων, από τους «ξύπνιους». Και οι κάτοικοι δέχονται μοιρολατρικά, εν γνώση ή εν αγνοία άβουλοι, ανίσχυροι, αδύναμοι αυτήν την κρίση.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ