ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Πορτογαλία: Η κυβέρνηση παροτρύνει τους υπαλλήλους της να χρησιμοποιούν ποδήλατο

0

Υπολογίζεται ότι θα εξοικονομηθεί το ποσό των 50 εκατ. ευρώ, ενώ θα μειωθούν σημαντικά και οι ρύποι διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Η πορτογαλική κυβέρνηση βρήκε τρόπο να εξοικονομήσει ένα σεβαστό ποσό και παράλληλα να μειώσει τους ρύπους του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα! Πώς; Παροτρύνοντας τους υπαλλήλους της να χρησιμοποιούν ποδήλατο και όχι τα κυβερνητικά οχήματα ή τα αυτοκίνητά τους οι υπάλληλοι του ευρύτερου δημοσίου τομέα...

Δεν γνωρίζουμε αν το συγκεκριμένο μέτρο θα γίνει αποδεκτό με ενθουσιασμό από τους υπαλλήλους, σκοπός της κυβέρνησης πάντως είναι να εξοικονομήσει 50 εκατ. ευρώ και να συμβάλει πρακτικά στη μείωση της εκπομπής αερίων, όπως έχει δεσμευτεί, κατά 20% έως το 2020.

Από το 2010, η πορτογαλική κυβέρνηση έχει μειώσει τον στόλο των αυτοκινήτων της από 28.000 οχήματα, σε λιγότερα από 27.000, ενώ προγραμματίζει την αγορά 1.200 ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η γενική οδηγία για τη χρησιμοποίηση ποδηλάτου επεκτείνεται σε όλο το φάσμα του δημοσίου τομέα. Αυτό σημαίνει ότι περίπου μισό εκατομμύριο δημόσιο υπάλληλοι, καλούνται να σκέφτονται και να λειτουργούν με περισσότερη οικολογική συνείδηση, χρησιμοποιώντας ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους.

Ο επικεφαλής του τομέα περιβάλλοντος, Ζόρζε Μορέιρα ντα Σίλβα δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει το αμέσως επόμενο διάστημα στην κατασκευή μεγάλου αριθμού χώρων στάθμευσης για ποδήλατα, αλλά δεν είναι σε θέση να δεσμευτεί για την παροχή περισσότερων κινήτρων. Επίσης θα οργανωθούν σχετικά σεμινάρια.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ