ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Τσίπρας: Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα να πούμε και ένα απόλυτο 'όχι' στον διχασμό

0

"Σήμερα δεν διαμαρτυρόμαστε, σήμερα γιορτάζουμε. Γιορτάζει η δημοκρατία. Η δημοκρατία είναι λύτρωση, είναι διέξοδος. Γιορτάζουμε τη νίκη της δημοκρατίας. Η Ελλάδα έστειλε μήνυμα αξιοπρέπειας και περηφάνιας", είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ανοίγοντας την ομιλία του από το Σύνταγμα.

" Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει αυτό το πάθος, την αγωνία για ζωή", είπε κα προσέθεσε:

"Γιορτάζουμε για την τόλμη και την αποφασιστικότητα μας να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας, να δώσουμε το λόγο στον ελληνικό λαό. Γιορτάζουμε και τραγουδάμε για να ξεπεράσουμε το φόβο. Η Ευρώπη που γνωρίσαμε με αξίες,  δεν έχει σχέση με τους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα. Όλη η Ευρώπη έχει στραμμένο το βλέμμα της πάνω σε εσάς, στον ελληνικό λαό. Όλος ο πλανήτης έχει στραμμένο το βλέμμα του στην πλατεία Συντάγματος".

"Την Κυριακή δίνουμε όλοι μαζί μήνυμα δημοκρατίας και αξιοπρέπειας. Την Κυριακή δεν αποφασίζουμε απλά να μείνουμε στην Ευρώπη, αποφασίζουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στην Ευρώπη, να είμαστε ίσοι περί ίσων στην Ευρώπη".

"Κανένας δεν εχει το δικαίωμα να απειλεί οτι θα αποκόψει την Ελλάδα από τον φυσικό της γεωγραφικό χώρο. Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει η Κοιτίδα του ευρωπαϊκού κόσμου. Απο τούτο τον τόπο θελουν οι τεχνοκράτες της τρόικας να αρπάξουν την Ευρώπη. Θα τους πούμε οχι την Κυριακή", τόνισε.

΄"Γεμίσατε το Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους αψηφώντας το κρεσέντο της τρομοκρατίας. Ο ελληνικός λαός εχει πολλές φορές στην ιστορία του έχει αποδείξει οτι ξέρει να επιστρέφει τα τελεσίγραφα. Τα τελεσίγραφα ενίοτε επιστρέφονται", σημείωσε και υπογράμμισε πως "από την Δευτέρα όλοι μαζί ανεξάρτητα από τι ψηφίσαμε θα πρέπει να συνεχίσουμε ενωμένοι".

"Σας καλώ λοιπόν να ξαναγράψουμε μαζί ιστορικές στιγμές ανάτασης. Σας καλώ να πείτε την Κυριακή ξανά ενα μεγάλο και περήφανο οχι στα τελεσίγραφα. Να γυρίσετε την πλάτη σε αυτούς που σας τρομοκρατούν καθημερινά. Τη Δευτέρα όποιο κι αν ειναι το αποτέλεσμα να πούμε και ενα απόλυτο οχι στον διχασμό. Οτι και να αποφασίσουμε την Κυριακή, τη Δευτέρα δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας", είπε χαρακτηριστικά.

"Να παραμερίστε τις σειρήνες της τρομοκρατίας, να αποφασίσετε με το νου και την καρδιά, με ηρεμία και αποφασιστικότητα.  Για ενα μικρό λαό που Πολέμα χωρις σπαθιά και βόλια αλλα με το δίκιο. Εχουμε το δίκιο με το μέρος μας. "Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία. Οτι και να γίνει θα ήμαστε νικητές. Οι εκβιασμοί ηττήθηκαν. Το ΟΧΙ θα γράψει ιστορία", κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ