ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Αντιδράσεις για τα σαπιοκάραβα στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης

0

Θύελλα αντιδράσεων σε κατοίκους και επισκέπτες έχουν προκαλέσει τα δύο εγκαταλελειμμένα πλοία που βρίσκονται τα τελευταία χρόνια στο γραφικό λιμανάκι της Αγίας Γαλήνης του δήμου Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο.

 

Πρόκειται για δύο σαπιοκάραβα που έχουν κατασχεθεί από τις λιμενικές αρχές και τα οποία συνιστούν περιβαλλοντική βόμβα σε περίπτωση βύθισής τους. Αίτημα των κατοίκων είναι η άμεση απομάκρυνσή τους.

Ειδικότερα, αποτελεί πόλος έλξης και θαυμασμού για χιλιάδες τουρίστες. Όμως το τελευταίο διάστημα στο ειδυλλιακό τοπίο του απέραντου γαλάζιου έχουν προστεθεί δύο σαπιοκάραβα, έτοιμα να βυθιστούν. Ο λόγος για την τουριστική περιοχή της Αγίας Γαλήνης στο Ρέθυμνο.

Τα δύο σαπιοκάραβα βρίσκονται στο γραφικό λιμανάκι του οικισμού, το ένα τα δύο τελευταία χρόνια και το άλλο από το χειμώνα, προκαλώντας την έκρηξη των κατοίκων και τη δυσφορία των επισκεπτών, όπως αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας της Αγίας Γαλήνης, Μανόλης Φουντιδάκης.

Τα δύο πλοία έχουν κατασχεθεί από τις λιμενικές αρχές, ενώ η παραμονή τους στα νερά της Αγίας Γαλήνης εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για ανθρώπους και περιβάλλον, καθώς συνιστούν για την περιοχή "περιβαλλοντική βόμβα".

Λύση στο πρόβλημα -τουλάχιστον για το ένα πλοίο- αναμένεται να δοθεί μέσα στον επόμενο μήνα, έπειτα από τις ενέργειες του λιμενικού ταμείου Ρεθύμνου που είναι και ο φορέας διαχείρισης του λιμανιού.

Αξίζει ν' αναφέρουμε ότι τα κατασχεμένα -από το λιμενικό σκάφη- καταλήγουν συνήθως στο καραβοστάσι της Ελευσίνας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ