ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Η μικρή Τερέζα... ακόμα ζει στο Ρέθυμνο

0

ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΟΙ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ

Μεγάλο πρόβλημα δημιουργεί και φέτος το καλοκαίρι η ποσότητα των κατσαρίδων που κυκλοφορεί στην παλιά πόλη Ρεθύμνου, με τους κατοίκους να κάνουν παράπονα στα γραφεία της εφημερίδας για έξαρση του φαινόμενου. Κόσμος που περπατάει στα στενά της πόλης, ανάμεσα τους και τουρίστες, έχουν θεαθεί να «χοροπηδάνε» σε μια προσπάθεια να αποφύγουν τα αποκρουστικά έντομα ενώ αρκετοί είναι και εκείνοι που τις παίρνουν στο κυνήγι.

Οι μόνιμοι κάτοικοι της παλιά πόλης έχουν αγανακτήσει με την εμφάνιση των κατσαρίδων μέσα στα σπίτια τους και αναφέρουν στο «Ρ»: «Μέσα σε μια βδομάδα έχω σκοτώσει παραπάνω από οκτώ κατσαρίδες στο σπίτι μου και ψεκάζω συνέχεια. Θα πάθουμε εμείς τίποτα στο τέλος παρά αυτές. Ο καθένας σπίτι του βάζει φάρμακο, αλλά μπαίνουν και απ'εξω. Εγώ θα ψεκάσω έξω από την πόρτα μου, λίγο πιο πέρα στις διπλανές και στον δρόμο μπροστά από το σπίτι. Αλλά δεν θα πάρω να ψεκάζω σε όλο το στενό».

Ο κ. Βαγγέλης προσθέτει: «Είδα κάποιον να ψεκάζει μεσημεριάτικα την π. βδομάδα στο μακρύ στενό. Είναι δυνατόν να ψεκάζουν τέτοια ώρα; Αυτές αφηνιάζουν με το φάρμακο, βγαίνουν από τις φωλιές και τρυπώνουν όπου βρουν. Λογικό είναι να μπαίνουν στα σπίτια. Θα πρέπει να γίνεται ψέκασμα τις κατάλληλες περιόδους και ώρες».

Όχι μόνο οι κάτοικοι αλλά και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στη παλιά πόλη αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Όπως χαρακτηριστικά λέει επιχειρηματίας μεζεδοπωλείου «Όταν έχεις μαγαζί που πουλάει φαγητά πρέπει να είσαι τριπλά προσεκτικός. Κάνουμε απεντόμωση αλλά συνεχίζουν να εμφανίζονται. Τι άλλο να κάνω; Έκανα τον ψεκασμό μου μέσα-έξω απ'τό μαγαζί αλλά αντί να μειώνονται, πληθαίνουν. Ας αναλάβει ο δήμος ή όποια άλλη υπηρεσία είναι υπεύθυνη. Μαγαζιά σαν τα δικά μου που έχουν έξω τραπέζια και κόσμο που τρώει τις τραβάνε».

Ανάλογη δήλωση έκανε ιδιοκτήτης εστιατορίου στο κέντρο της παλιάς πόλης: «Όσο καθαρό και αν είναι το μαγαζί η κατσαρίδα θα έρθει. Σε μαγαζιά σαν τα δικά μας επιβάλλεται να κάνεις απεντόμωση και απολύμανση σε όλους τους χώρους. Δεν γίνεται να έχεις εστιατόριο και να μη λάβεις τα μέτρα σου. Δεν είναι ωραίο θέαμα να βλέπεις πελάτες να σηκώνονται και να τις σκοτώνουν; Ντρέπεσαι πολύ εκείνη την ώρα. Γι΄αυτό προσέχουμε να τις δούμε πριν από αυτούς».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ