ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Στο "σφυρί" το σπίτι του Λ.Τρότσκι έναντι 4,4 εκατομμυρίων!

0

Δεκαοκτώ δωμάτια, πέντε μπάνια και ένα τεράστιο οικόπεδο: το πρώην σπίτι του Ρώσου επαναστάτη Λέων Τρότσκι στην Πρίγκηπο, στα ανοικτά της Κωνσταντινούπολης, βγαίνει στο "σφυρί"!

Σύμφωνα με την αγγελία που δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα Χουριέτ, η τεράστια κατοικία των 950 τ.μ. που βλέπει τη θάλασσα του Μαρμαρά πωλείται προς 4,4 εκατομμύρια δολάρια. Το τριώροφο σπίτι κατασκευάστηκε πριν 150 χρόνια και βρίσκεται σε ένα οικόπεδο 3.600 τ.μ.

«Ο πρώην επαναστάτης έζησε τέσσερα χρόνια σε αυτό το σπίτι αφού το πρώτο του σπίτι, επίσης στην Πρίγκηπο, κάηκε», εξήγησε ο πρώην δήμαρχος του νησιού Μουσταφά Φαρσάκογλου.

Όμως σύμφωνα με τον ίδιο το σπίτι είναι σε πολύ κακή κατάσταση «και χρειάζεται πολλές επισκευές». Επίσης δεν διαθέτει θέρμανση.

«Αν το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού διέθετε τα μέσα θα μπορούσε να το αγοράσει, να το ανακαινίσει και να το κάνει πολιτιστικό κέντρο», επεσήμανε ο Φαρσάκογλου. «Όπως και να έχει το κτίριο είναι διατηρητέο και όποιος το αγοράσει δεν θα μπορέσει να το χρησιμοποιήσει ως κατοικία, ξενοδοχείο ή εστιατόριο».

«Δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθούμε να πουλήσουμε το σπίτι αυτό, όμως κανείς δεν το θέλει», εξήγησε από την πλευρά του ένας μεσίτης από την Πρίγκηπο που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. «Ο ιδιοκτήτης του, ένας κάτοικος της Κωνσταντινούπολης, δεν έχει κάνει τις απαραίτητες εργασίες» για τη συντήρησή του, πρόσθεσε.

Ο ιδρυτής του Κόκκινου Στρατού ήρθε να μείνει στην Πρίγκηπο το 1929, αφού ο Στάλιν τον εξόρισε από την Σοβιετική Ένωση.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ