ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

ΡΕΘΥΜΝΟ: Στην διάθεση της τοπικής Μητρόπολης η «κληρονομιά Τσικόγια»

0

Στην διάθεση της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου πέρασαν και επίσημα τα κληροδοτήματα του αείμνηστου Ρεθεμνιώτη Γεώργιου Τσικόγια.

Μετά από ένα ολόκληρο χρόνο γραφειοκρατικών αγκυλώσεων αλλά και καθυστερήσεων λόγω παρέμβασης του ΣΔΟΕ, ένα ποσό το οποίο κυμαίνεται λίγο πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ευρώ αλλά και τέσσερα ακίνητα, αποτελούν πλέον στοιχεία της περιουσίας της Μητρόπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες για να περάσει το τελικό ποσό στους λογαριασμούς της τοπικής Εκκλησίας, ώστε να ολοκληρωθεί πλήρως η διαδικασία.

Το δε ποσό, αναμένεται να κυμανθεί λίγο πάνω από τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, καθώς αυτό έχει κατατεθεί σε δολάρια Αυστραλίας και το τελικό νούμερο που μεταφέρεται στην Μητρόπολη έχει να κάνει με την ισοτιμία σε ευρώ που ισχύει τώρα.

Υπενθυμίζεται, ότι τα χρήματα και τα ακίνητα του Γεώργιου Τσικόγια θα διατεθούν στο σύνολο τους για την δημιουργία και την λειτουργία ενός φιλανθρωπικού ιδρύματος, σύμφωνα με την επιθυμία του ίδιου του κληροδότη.

Ήδη η Μητρόπολη είναι έτοιμη με ώριμες μελέτες και σχέδιο εφαρμογής για να αξιοποιήσει πλήρως την κληρονομιά προς όφελος της κοινωνίας καθώς σε αυτές τις δύσκολες εποχές, το ίδρυμα που θα δημιουργηθεί αναμένεται να προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη στήριξης και βοήθειας.

Επιπλέον, οι πληροφορίες φέρουν τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο όχι μόνο να απαιτεί λεπτομέρεια και τυπικότητα σε όλες τις διαδικασίες αλλά κυρίως να έχει προγραμματισμό για την αξιοποίηση και του τελευταίου λεπτού του ευρώ της κληρονομιάς, απαιτώντας την εφαρμογή της διαθήκης με πιστότητα και σεβασμό στην επιθυμία του κληροδότη.

ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΚΛΑΔΟΣ

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ