ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Αννατομές της Άννας Ελευθεριάδου-Γκίκα

0

Της Άννας Ελευθεριάδου-Γκίκα

Ιατρού του Νοσοκομείου Ρεθύμνου

  • Το μήνυμα των εκλογών κατά την ταπεινή μου γνώμη ήταν «Αλλάξτε τις φάτσες». Ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναθριάμβευσε γιατί τα φθαρμένα πρόσωπα προκαλούν την οργή και την απαξία στους απλούς ανθρώπους. Κι αυτοί όλοι που απείχαν και δεν κάναν τον κόπο να πάνε να ψηφίσουν, σίγουρα ήταν τέτοιοι αγανακτισμένοι πολίτες που δεν θέλαν Τσίπρα αλλά δεν θέλαν και μια από τα ίδια με Βαγγέλα , Λαλιώτη και τα άλλα τα παιδιά.
  • Ο ρατσιστής Δημήτρης Καμμένος ήταν μια άτυχη στιγμή για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. Ο χωρίς πτυχίο Υπουργός Παιδείας τι είναι; Η συνέχεια της ρετσινιάς για Αριστεία του προκάτοχου του , έγινε πράξη. Πως δηλαδή θα συντονίσει και θα μεταρρυθμίσει τα Ελληνικά Πανεπιστήμια ένας άνθρωπος που ούτε καν έχει περάσει επιτυχώς από αυτά; Πως θα κρίνει και θα προάγει την τριτοβάθμια εκπαίδευση με απολυτήριο εξατάξιου γυμνασίου; Κατά τα άλλα , η ελπίδα έρχεται.
  • Θερμά συγχαρητήρια στον πρώην συνδικαλιστή γιατρό Ανδρέα Ξανθό και για την εκλογή του ξανά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο αλλά και για την αναβάθμιση του στο κυβερνητικό σχήμα. Η θέση του Υπουργού Υγείας είναι ιδιαίτερα τιμητική. Πέρα από αυτό όμως είναι και ιδιαίτερα υπεύθυνη για κάποιον που ξέρει εκ των έσω τα θέματα της Υγείας. Να ευχηθούμε ο κύριος Ξανθός να μην ξεχάσει όσα ευαγγελιζόταν ως αντιπολιτευόμενος συνδικαλιστής τα προηγούμενα χρόνια για πάταξη της διαφθοράς και ενίσχυση της δημόσιας δωρεάν υγείας. Για τον τόπο μας δε, όπου η υγεία νοσεί ποικιλοτρόπως, μια παραπάνω φροντίδα. Μια προοπτική για καλύτερες δομές και περισσότερ
  • ο προσωπικό, μιας και το ήδη υπάρχον καταρρέει κάτω από το βάρος υπερκόπωσης.
  • Πως τα καταφέρνουν ρε παιδί μου οι σύζυγοι των Ελλήνων Πρωθυπουργών να διαπρέπουν στις επιστήμες, ένα φοβερό πράγμα! Μετά τη Νατάσα Καραμανλή , τώρα κι η σύντροφος Αλέξη. Επιλέχθηκε λέει να διδάξει στο Πανεπιστήμιο Θράκης. Από όλους όσους θα μπορούσαν, αυτή κρίθηκε η πιο άξια. Από ευθιξία και μόνο θα έπρεπε να ήταν πιο προσεκτική. Να μην διαλαλούμε μόνο τα περί Αριστερής Ηθικής Υπεροχής! Να πράττουμε κι αναλόγως «Σύντροφοι»…
  • Τοπικά καλά τα κατάφερε το ΠΑΣΟΚ και είχε αξιοπρεπέστατη παρουσία στις εκλογές της Κυριακής. Πλην όμως, ήταν μια μεμονωμένη νίκη, σε επίπεδο Κρήτης τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά. Γιαυτό να μην πανηγυρίζουμε θα έλεγα εγώ σαν τις Μωρές Παρθένες και να διαβάσουμε πιο σκωπτικά τα αποτελέσματα. Με παλιά υλικά δεν ανασυγκροτείται η Κεντροαριστερά, και τα προσωπικά γραμμάτια του ενός και του άλλου πρωτοπαλίκαρου, δεν αρκούν, αλλά κυρίως δεν εμπνέουν. Το μόνο που κατάφερες Φώφη μου, να κάνει μάγκα τον ΔΗΜΑΡίτη Θεοχαρόπουλο…Αυτό το ξαναγυρίσανε όλοι στο σπίτι τους, το λες και άκυρο.
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ