ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Αντιπολίτευση στον Τσίπρα ή «Τι έχουν τα έρμα και ψοφούν»… της Άννας Ελευθεριάδου-Γκίκα

0

Της Άννας Ελευθεριάδου-Γκίκα

Ιατρού του Νοσοκομείου Ρεθύμνου

Ενδιαφέρουσες μέρες έρχονται με τις ξανά-μανά εκλογές που προκηρύσσονται οσονούπω. Σίγουρα θα χορτάσουμε, όσοι ακόμα κάνουμε τον κόπο να παρακολουθούμε τα προεκλογικά πάνελ, αγράμματους, υπερόπτες και νάρκισσους σε διάφορους συνδυασμούς, κι όχι κατ’ ανάγκη μόνο αγράμματους, μόνο υπερόπτες ή μόνο νάρκισσους. Με τον μετανοούντα σήμερα, απερχόμενο πρωθυπουργό Τσίπρα να έχει χαλαρά διασύρει την αξιοπιστία της χώρας διεθνώς, μετατρέποντας την σε παρία της Ευρώπης, ότι και να προκύψει από τις εκλογές, δε θα ναι χειρότερο. Τουλάχιστον δε θα γελάνε στις ειδήσεις των ξένων καναλιών μαζί μας…Κι αυτό θα φαντάζει επιτυχία.

Θα ακολουθηθεί άραγε η πεπατημένη διαδικασία να μπουν οι ίδιοι υποψήφιοι και με τη σειρά επιτυχίας τους σε σταυροδοσία, κι αν ναι, τι μπορεί να προκύψει καλύτερο; Ίσως περισσότερα κόμματα στη βουλή. Ίσως περισσότερα κόμματα στη Κυβέρνηση που θα σημαίνει πιο οικουμενικό χαρακτήρα. Μακάρι.

Με δεδομένη την στρεβλή μας κρίση και την κοντή μας μνήμη, δεν θα εκπλαγώ αν δω κι άλλους μαϊντανούς σφήνα. Με πρόσημο την ψηφο-συλλεκτικότητα και ατάκα απαραίτητη δίπλα: «το νέο κι άφθαρτο»…Άλλωστε αφού κατάπιαμε αμάσητο το Χαϊκάλη με περγαμηνές την συμμετοχή στην «Πολυκατοικία» και πτυχίο «Διπλωματούχου Αστρολόγου», στο πόστο επίλυσης του Ασφαλιστικού, όλα μπορούμε να τα καταπιούμε.

Δεν κατηγορώ τόσο τον Τσίπρα και την ψεύτικη ελπίδα που θα ερχόταν, αλλά δεν ήρθε, μα ίσως και να ρθει, να τη μωρέ, έχασε το δρόμο… Πιο πολύ κατηγορώ τους απέναντι του. Με απίστευτη εμμονή σε τοτέμ (βλέπε Καραμανλής, Παπανδρέου, Γεννηματάς, Μητσοτάκης κτλ) , με βλέψεις όλων μα όλων για θέση Χαλίφη (στη θέση του Χαλίφη) και με γνώμονα ακόμα και τώρα, σε τέτοια χάλια της χώρας, το μικροπολιτικό τους συμφέρον, την προσωπική προβολή κι επιβίωση, τον αποκλεισμό άλλων, μη διαχειρίσιμων συνοδοιπόρων, γιατί να στρέψει ο κόσμος το βλέμμα πάλι στα παλιά κόμματα; Τι συναίσθηση και ομαδικό πνεύμα επιδεικνύουν για να τους πάρει κανείς στα σοβαρά; Με το τσίρκο Βαρουφάκη, Φλαμπουράρη και λοιπών φαιδρών προσώπων της Κυβέρνησης Τσίπρα, θα έπρεπε να ναι περίπατος το να πάρουν κεφάλι! Κι όμως, μετά θλίψης ακούω γύρω γύρω να λένε «Πάλι θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ, δεν βλέπω και καμιά αξιόπιστη εναλλακτική.» Προσωπικές ατζέντες και ανάλαφρες αμιγώς θεωρητικές κουβεντούλες όλη η αντιπολίτευση μαζί! Με φάτσες που ο κόσμος βαρέθηκε να βλέπει να τον κυβερνούν για χρόνια χωρίς αποτέλεσμα, που πάτε ρε παλικάρια! Δεν θέλει πια κανείς να βλέπει Άδωνη, Λοβέρδο και τα άλλα παιδιά. Γιαυτό μην ξανακούσω θα ανανεώσουμε τις λίστες, θα τις μπολιάσουμε, θα κάνουμε κάλεσμα συστράτευσης των Φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων. Και μετά το μπόλι σας να είναι αποτυχημένοι πρώην, με τουπέ και μηδέν κύρος…Βγάλτε μπροστά συγκροτημένα άτομα, μιλήστε με όρους 20015 και κυρίως προτείνετε λύσεις, εφαρμόσιμες και δουλεμένες!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ