ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διάσχιση του φαραγγιού "της Πατσού" στο Αμάρι Ρεθύμνου - Δηλώστε συμμετοχή

0

Ο Παγκρήτιος Όμιλος Διάσχισης & Εξερεύνησης Φαραγγιών (Π.Ο.Ε.Φ.- www.canyon.gr) διοργανώνει την Κυριακή  6 Σεπτεμβρίου  2015  μονοήμερη πεζοπορική διάσχιση του φαραγγιού της Πατσού (Αγίου Αντωνίου).

Στην πεζοπορία μπορούν να λάβουν μέρος όλοι αρκεί να είναι υγιείς. Το  φαράγγι βρίσκεται 8 km νοτιοδυτικά της Μονής Αρκαδίου, στην καταπράσινη επαρχία Αμαρίου. Οι πηγές του ποταμού τρέχουν νερό όλο το χρόνο. Τα νερά του φαραγγιού χύνονται στο φράγμα των Ποταμών.

Το μήκος του είναι περίπου 7 χλμ. και είναι εύκολο στη διάσχιση του, αλλά σε κάποια σημεία δεν μπορείς να αποφύγεις το νερό. Η διαδρομή χαρακτηρίζεται ιδανική για παιδιά.

Ο χρόνος που απαιτείται για τη διάσχιση του είναι περίπου 1-2 ώρες μαζί με την επιστροφή. Πρόκειται για ένα πανέμορφο φαράγγι με βραχώδεις σχηματισμούς, στενό, επιβλητικό με άγρια βλάστηση και με γιγάντια πλατάνια. Χαρακτηριστικό σημείο του φαραγγιού ο σπηλαιώδης ναός του Αγ. Αντωνίου. Εδώ κατά την αρχαιότητα λατρευόταν ο Κραναίος Ερμής, ο αγαπημένος Θεός των Κρητών, τον οποίο επικαλούνταν για τη γονιμότητα της γης και των ζώων. Το ιερό του καταλάμβανε τη βραχοσκεπή, μέσα στην οποία είναι σήμερα χτισμένο το εκκλησάκι του Αγ. Αντωνίου, αλλά και όλη την πλαγιά μέχρι την πηγή.

Η αρχαία λατρεία ήταν αδιάλειπτη για 25 αιώνες, από τα μινωικά χρόνια έως το τέλος της ρωμαιοκρατίας (2000π.Χ. – 500 μ.Χ.). Φοράμε μαγιό και καλά αθλητικά παπούτσια. Κρατάμε μαζί μας νερό. Μετά τη διάσχιση του φαραγγιού θα γίνει στάση στο φράγμα των ποταμών και σε ταβέρνα για φαγητό ή καφέ.

Αναχώρηση από το Ηράκλειο στις 8:00 (Αστόρια) το πρωί της Κυριακής.

Επιστροφή στο Ηράκλειο περίπου 18:00 το απόγευμα.

Το κόστος συμμετοχής κατ’ άτομο είναι 15€.

Στο κόστος περιλαμβάνεται: η μεταφορά με το λεωφορείο από το Ηράκλειο και η επιστροφή.

Δηλώσεις συμμετοχής και εξόφληση απαραίτητα μέχρι την Παρασκευή βράδυ 4 Σεπτεμβρίου 2015.

Πληροφορίες - Δηλώσεις Συμμετοχής

Π.Ο.Ε.Φ.   www.canyon.gr  6997090307  6974469226 [email protected]

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ