ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Επίσκεψη υποψηφίων Βουλευτών του Ποταμιού στο Δήμο Αγίου Βασιλείου

0

Σε συνέχεια των συναντήσεων που πραγματοποίησε το Ποτάμι τους προηγούμενους μήνες με φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης, έγινε η προγραμματισμένη επίσκεψη στο Δήμο Αγ.Βασιλείου την Δευτέρα 31/8/15. Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο Δήμαρχος κος Ταταράκης Γιάννης με τους αντιδημάρχους  Σηφάκη Λευτέρη, υπεύθυνο  τεχνικών έργων, Παπαδάκη Λίνα  υπεύθυνη για τα πολιτιστικά θέματα και Τσουρδαλάκη Αντώνη  για την παιδεία. Το Ποτάμι εκπροσώπησαν οι υποψήφιοι Βουλευτές Βάσω Λίπα και Νίκος Μολδοβανίδης μαζί με άλλα στελέχη του Κινήματος.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

" Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το Δήμο και έγινε εκτενής ενημέρωση για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά και για τα προβλήματα που ανακύπτουν κατά τη διεκπεραίωσή τους Η ανεπαρκής κρατική χρηματοδότηση, και η έλλειψη ίδιων πόρων στους Δήμους, δημιουργούν μεγάλη δυσχέρεια ανταπόκρισης στις ανειλημμένες  υποχρεώσεις  τους. Αυτό εξελίσσεται πολλές φορές σε σημείο σύγκρουσης με τους δημότες, που είναι και οι τελικοί αποδέκτες της Αυτοδιοικητικής δράσης. Οι εκπρόσωποι του Ποταμιού, από την πλευρά τους, τόνισαν τις προτάσεις και τις κοινοβουλευτικές δράσεις του Κινήματος  για την ύπαρξη αυτοτελών και εγγυημένων προϋπολογισμών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και υποσχέθηκαν ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται προς την κατεύθυνση αυτή. Επίσης, ο Δήμαρχος μίλησε για τα εμπόδια που ο κρατικός μηχανισμός βάζει στην αναπτυξιακή πορεία της τοπικής αυτοδιοίκησης και την άμεση ανάγκη μεταρρυθμίσεων που θα διευκολύνουν τις επενδύσεις. Η γραφειοκρατική δυσκαμψία είναι άλλο ένα πρόβλημα, που είναι κοινό σε όλους τους Δήμους. Οι βουλευτές μας ενημέρωσαν τους εκπροσώπους του Δήμου για την ολοκληρωμένη πρόταση του Ποταμιού σχετικά με τη διοικητική μεταρρύθμιση και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, που στόχο έχει την εφαρμογή ενός ενιαίου συστήματος καταγραφής και εποπτείας του δημόσιου τομέα.

Η δημοτική αρχή προσπαθεί να δημιουργήσει συνθήκες ολόπλευρης αρμονικής ανάπτυξης του Δήμου. Η σύνδεση πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα παραγωγής είναι το ζητούμενο για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη της περιοχής, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος. Η αναγκαιότητα απορρόφησης προγραμμάτων ΕΣΠΑ για την διενέργεια τεχνικών και άλλων έργων είναι κρίσιμη για την αναμόρφωση του Δήμου. Ωστόσο η αδυναμία της κρατικής συμμετοχής με το προβλεπόμενο ποσοστό καθιστά πάρα πολύ δύσκολη την ολοκλήρωση των έργων και κάνει την επίμονη προσπάθεια των δημοτικών φορέων   ακόμα πιο δύσκολη απ’ ότι είναι. Επιβεβαιώθηκε η ρεαλιστική θέση του Ποταμιού για ύπαρξη ίδιων πόρων στους Δήμους πχ. απόδοση ΕΝΦΙΑ. Οι υποψήφιοι του Ποταμιού εγγυήθηκαν τη συνέχεια του εποικοδομητικού διαλόγου και την προώθηση των παραπάνω θεμάτων μέσω της Κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης του Κινήματος".

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ