ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η μαγεία των escape rooms ζωντανεύει στο Ρέθυμνο

0

60-70 ΛΕΠΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΟΙ ΓΡΙΦΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΑΠΟΔΡΑΣΗ

Τα «δωμάτια απόδρασης» αποτελούν ένα νέο βιωματικό παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους το οποίο ανεβάζει τον πήχη της διασκέδασης αλλά και την αδρεναλίνη που δείχνει να χτυπά κόκκινο, καθώς, κάτω από την πίεση του χρόνου οι παίκτες πρέπει με παρατηρητικότητα, πνεύμα συνεργασίας και συνδυαστική σκέψη να χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία προκειμένου να δραπετεύσουν από το χώρο.

Μέχρι και έξι παίκτες «κλειδώνονται» σε ένα δωμάτιο με μοναδική αποστολή τους να δραπετεύσουν από τον μυστηριώδη χώρο εκμεταλλευόμενοι όλα τα κρυμμένα στοιχεία που βρίσκονται διάσπαρτα, την ώρα που το χρονόμετρο μετράει αντίστροφα. Αυτή είναι η νέα πρόταση διασκέδασης που δύο νέα παιδιά έκαναν πράξη στο Ρέθυμνο. Πρόκειται για το «ENIGMATHEGAME»,το οποίο βρίσκεται στην οδό Βάρδα Καλλέργη 20 και υπόσχεται να οδηγήσει τους παίκτες στην καρδιά του μυστηρίου μέσα από δύο θεματικά δωμάτια, ενώ σύντομα όπως είπαν οι εμπνευστές θα υπάρξει και τρίτο.

Στο χώρο που λειτουργεί από τα μέσα του Αυγούστου οι Ρεθεμνιώτες καλούνται να βιώσουν το μυστήριο και να λύσουν τους γρίφους χρησιμοποιώντας το μυαλό και την ευρηματικότητα τους, αλλά και γιατί όχι, και το αστυνομικό τους δαιμόνιο…

Οι μέχρι στιγμής κριτικές από τους συμμετέχοντες είναι άριστες, καθώς όπως σημειώνουν πρόκειται για ιδιαίτερα προσεγμένους ως την τελευταία λεπτομέρεια χώρους.

Οι Μανώλης Ρόκκας και Κίμωνας Τσακμάκας, δύο νέοι επιχειρηματίες, είναι οι υπεύθυνοι της παρουσίας του παιχνιδιού στο Ρέθυμνο. Η αρχή έγινε από τον Κίμωνα που είχε την πρώτη επαφή με δωμάτια απόδρασης στη Βουδαπέστη. Μοιράστηκε την ιδέα με το Μανώλη που συμφώνησε, καθώς κι εκείνος θεώρησε ότι ταιριάζει με τη ρεθεμνιώτικη κουλτούρα λόγω του Κυνηγιού του Θησαυρού.

Έτσι, μέσα σε περίπου ένα χρόνο, τα δύο νεαρά παιδιά βρήκαν και οργάνωσαν το χώρο που σήμερα είναι έτοιμος περιμένει τους παίκτες για να διασκεδάσουν βιώνοντας οι ίδιοι το παιχνίδι.

Ο Κίμωνας Τσακμάκας αφού τόνισε ότι πρόκειται για μια αρκετά ακριβή επένδυση ανέφερε: «Το θεωρήσαμε και σαν μια καλή επιχειρηματική ευκαιρία αλλά και κάτι πολύ δημιουργικό».

Από την πλευρά του ο Μανώλης Ρόκκας αφού υπογράμμισε ότι τα τελευταία χρόνια, λόγω της νέας τεχνολογίας παρατηρείται το φαινόμενο της απομόνωσης με τον καθένα να διασκεδάζει μόνος του, σε υπολογιστές, τάμπλετ, τηλέφωνα, πρόσθεσε: «Με το παιχνίδι αυτό, θεωρούμε ότι βάζουμε ένα λιθαράκι για να ξανασμίξουν οι παρέες και να περάσουν καλά».

ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΕΡΛΟΚ ΧΟΛΜΣ

Μια άλυτη υπόθεση του διάσημου ντεντέκτιβ Σέρλοκ Χόλμς μεταφέρει χωροχρονικά τους συμμετέχοντες στο Λονδίνο του 1891. Οι παίκτες καλούνται να δώσουν λύση χρησιμοποιώντας τα στοιχεία που άφησε πίσω του ο διάσημος ντεντέκτιβ για τον Dr.Watson, αφού ο ίδιος εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια της έρευνας.

Στόχος, η λύση του μυστηρίου και η βοήθεια στη σύλληψη του Moriarti που επιτυγχάνεται μόνο αν συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία και συνδυαστούν πριν συμπληρωθούν τα 60 λεπτά που είναι και το χρονικό όριο που δίνεται στους παίκτες προκειμένου να «δραπετεύσουν» ως νικητές από το χώρο του παιχνιδιού.

Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ GREAT MYSTO

Ο μεγάλος μάγος- θαυματοποιός Mysto έχει μυστηριωδώς εξαφανιστεί κατά τη διάρκεια του τελευταίου και μεγαλύτερου κόλπου του.

Οι παίκτες που ερευνούν την εξαφάνισή του προκειμένου να βρουν τα ίχνη του, θα χρειαστεί να κάνουν ακόμα και «μαγικά» ή και ν’ αντιμετωπίσουν οφθαλμαπάτες, προκειμένου να λύσουν το μυστήριο της εξαφάνισης του διάσημου μάγου.

Το χρονικό περιθώριο που δίνεται στους «ερευνητές» της υπόθεσης του μεγάλου θαυματοποιού Mysto είναι 70 λεπτά, μέσα στα οποία οι παίκτες θα βρουν, θα συνδυάσουν και θα «δραπετεύσουν» από το «μαγικό δωμάτιο».

Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ… ΕΡΧΕΤΑΙ

Πριν το τέλος του χρόνου, θα είναι έτοιμο και το τρίτο δωμάτιο αποδράσεων, το οποίο θα αφορά τη ληστεία ενός υπερπολύτιμου αντικειμένου από το μουσείο. Σύμφωνα με το θέμα το πολύτιμο αντικείμενο βρίσκεται στην κατοχή ενός μεγάλου συλλέκτη το οποίο εκτίθεται στο μουσείο. Αποστολή των παικτών να περάσουν από τα πολλαπλά συστήματα ασφάλειας να πάρουν το αντικείμενο, χωρίς ωστόσο να γίνουν αντιληπτοί.

ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΙΖΕΙ… ΞΑΝΑΠΑΙΖΕΙ

Το μεγαλύτερο μέρος των παικτών δε λύνει τα μυστήρια με την πρώτη προσέγγιση στο χώρο, έτσι στην περίπτωση που θέλουν να ολοκληρώσουν το παιχνίδι πρέπει να ξαναπαίξουν από την αρχή. Ακόμα όμως και γι’ αυτούς που έλυσαν με επιτυχία το μυστήριο, πέραν του ότι υπάρχει και δεύτερο μυστήριο προς επίλυση, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες υπάρχει και η δυνατότητα αλλαγών, προκειμένου το παιχνίδι να ανανεωθεί και να μπορέσουν να ξαναπροσπαθήσουν με νέα δεδομένα.

Όσον αφορά το κόστος συμμετοχής, οι κάτοικοι της Κρήτης έχουν ένα σημαντικό ποσοστό έκπτωσης, ενώ είναι ανάλογο και με τον αριθμό των συμμετεχόντων. Έτσι το κόστος για τους κατοίκους του νησιού διαμορφώνεται: Σε ομάδες 6 ατόμων 10 ευρώ το άτομο και αναλογικά φτάνει μέχρι τις ομάδες των δύο ατόμων που συμμετέχουν με 18 ευρώ ανά άτομο.

Τέλος, στην περίπτωση που κάποιο μέλος της για οποιοδήποτε λόγο επιθυμεί να εγκαταλείψει το παιχνίδι, υπάρχει το «κουμπί πανικού» που επιτρέπει στον παίκτη να εγκαταλείψει το παιχνίδι, χωρίς όμως να του δίνεται η δυνατότητα να επιστρέψει αργότερα.

Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις στο http://www.enigmathegame.gr/

 

ΑΘΗΝΑ ΠΕΤΡΑΚΑΚΗ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ