ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Κρήτη: Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος στα 14 εμπορευματοκιβώτια του «Haddad 1»

0

Ολοκληρώθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου, ο έλεγχος στα 14 εμπορευματοκιβώτια του πλοίου "HADDAD 1", με σημαία Βολιβίας, σε ορισμένα εκ των οποίων είχαν βρεθεί παράνομα όπλα και χιλιάδες σφαίρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες καταμετρήθηκαν συνολικά 4.881 καραμπίνες αστυνομικού τύπου που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πόλεμο πόλης και 491.950 σφαίρες των 9mm.

Στα περισσότερα από τα κοντέινερ υπήρχαν πακέτα με τσιγάρα τα οποία από την πρώτη πληροφόρηση δεν φαίνεται να έχουν διακινηθεί νόμιμα. Τα επτά μέλη τους πληρώματος αναμένεται το απόγευμα να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Το πλοίο εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε προχθές στη θαλάσσια περιοχή 20 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας από περιπολικό του Λιμενικού, στο οποίο επέβαιναν στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ) και των Λιμενικών Αρχών της Κρήτης.

Το πλοίο είχε ξεκινήσει το δρομολόγιό του την 29η Αυγούστου από την Αλεξανδρέττα (Iskenderum) της Τουρκίας και είχε δηλώσει ως τελικό προορισμό τη Μισράτα της Λιβύης.

Η έδρα της εταιρείας που ανήκει το πλοίο βρίσκεται στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και μέχρι σήμερα δεν φέρεται να έχει σχέση και εμπλοκή με ελληνική πλοιοκτησία.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ