ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ για το νομό Ρεθύμνου

0

Παρουσιάστηκαν την Παρασκευή το πρωί, στα γραφεία της Τ.Ο Ρεθύμνου του ΚΚΕ, οι 4 υποψή  μ ν φιοι βουλευτές για το ν. Ρεθύμνου από πλευράς του ΚΚΕ, στις ερχόμενες εκλογές στις 20 του Σεπτέμβρη.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στο νομό Ρεθύμνου είναι οι:

Μανουσάκης Νίκος του Μιχαήλ, οικοδόμος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και μέλος της πανελλαδικής συντονιστικής επιτροπής του ΠΑΜΕ

Αγγελογιαννάκης Βαγγέλης του Νικολάου, φυσικός εφαρμογών ΕΜΠ, μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ Ρεθύμνου, μέλος του ΔΣ σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου

Καμπουρούδη-Τσουρδαλάκη Μαριάννα του Δήμου, φιλόλογος, άνεργη, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Ρεθύμνου

Μανουσογιάννης Μανούσος του Ιωσήφ, ιδιωτικός υπάλληλος, δημοτικός σύμβουλος Ρεθύμνου, μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ Ρεθύμνου, μέλος ΔΣ Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου

Την παρουσίαση έκανε ο Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Ρεθύμνου του ΚΚΕ, Κώστας Σταυρουλάκης, όπου μεταξύ άλλων τόνισε:

«Το ΚΚΕ απευθύνεται σε όλους εκείνους που τα τελευταία χρόνια εμπιστεύτηκαν διάφορες κυβερνήσεις διαχείρισης, αυτοδύναμες και συνεργασίας, "κεντροδεξιές", "κεντροαριστερές", "αριστερές", και είδαν το ένα μνημόνιο να διαδέχεται το άλλο.

Απευθυνόμαστε στον αριστερό ριζοσπαστικό κόσμο, σε αγωνιστές, πρωτοπόρους ανθρώπους, που δραστηριοποιούνται στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, που πιστέψανε στον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα νιώθουν προδομένοι. Τώρα έχουν τη δυνατότητα να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα, να συναντηθούν με το ΚΚΕ στον αγώνα, πάνω σε στέρεες αυτήν τη φορά και πραγματικά ριζοσπαστικές βάσεις.

Η συσπείρωση με το ΚΚΕ σε όλα τα μέτωπα πάλης, με όλες τις μορφές, σε κάθε πολιτική αναμέτρηση, δεν είναι μόνο ανάγκη, αλλά και βασική προϋπόθεση για να ξεμπερδεύουμε με ό,τι βασανίζει τις λαϊκές οικογένειες.

Ο καθένας μπορεί, σήμερα, να κρίνει αυτά που του έλεγε το ΚΚΕ:

Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα μπορούσε να ανοίξει δρόμο φιλολαϊκό, γιατί αποδέχεται τους παράγοντες που βασανίζουν τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες. Την ΕΕ με τα μνημόνια διαρκείας, τα μονοπώλια και την εξουσία τους.

Ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση διαχειρίζεται το καθεστώς της εκμετάλλευσης, δεν μπορεί να είναι φιλολαϊκή κυβέρνηση, όπως κι αν την ονομάζουν.

Σήμερα, υπάρχει περισσότερη πείρα. Γι' αυτό όσοι νιώθουν αριστεροί, ο λαϊκός κόσμος που πίστεψε στον ΣΥΡΙΖΑ και νιώθει προδομένος, που ψήφισε ΟΧΙ και μετατράπηκε σε ΝΑΙ, μπορεί σήμερα να σκεφτεί εάν το ΚΚΕ έλεγε αλήθεια ή ψέματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για μια ακόμη φορά κοροϊδεύει ωμά το λαό, λέγοντας ότι θα "υπερβεί" τα μνημόνια, την ίδια στιγμή που τα εφαρμόζει και τα επεκτείνει. Κρύβει ότι το διαρκές τσάκισμα του λαού είναι το βασικό προαπαιτούμενο της όποιας καπιταλιστικής ανάκαμψης και απόφασης για το χρέος, το οποίο θα το φορτωθούν εξολοκλήρου οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες. Έχει προσχωρήσει πλήρως στην προπαγάνδα των "μονόδρομων", που τα προηγούμενα χρόνια κατ' επανάληψη χρησιμοποίησαν σε βάρος του λαού η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Τα άλλα κόμματα της αστικής διαχείρισης, αξιοποιούν το μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για να εμφανίσουν ως δικαιωμένη τη βάρβαρη πολιτική που στήριξαν και υλοποίησαν τα προηγούμενα χρόνια. Θέλουν να αποσπάσουν "δήλωση μετάνοιας" από το λαό που καταδίκασε και αντιπάλεψε την πολιτική τους. Λανσάρονται ως εγγυητές της "ευρωπαϊκής πορείας" της χώρας, επειδή έχουν την "τεχνογνωσία" των μνημονίων.

Καμία εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ Νο 2, στη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ με το όνομα «Λαϊκή Ενότητα». Είναι ένα αντίγραφο του ΣΥΡΙΖΑ που θα καταλήξει στο ίδιο αποτέλεσμα. Στήριξαν, από κυβερνητικές θέσεις, όλα τα βήματα προς το νέο μνημόνιο (συμφωνία 20ής Φλεβάρη, πρόταση Τσίπρα 47 σελίδων κ.λπ.). Δεν έβγαζαν άχνα όταν ο Τσίπρας δήλωνε ότι η θέση της Ελλάδας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ είναι δεδομένη, όταν έδινε όρκους πίστης στον καπιταλισμό, στο Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων, στα διάφορα φόρα του διεθνούς κεφαλαίου. Και σήμερα, εμφανίζονται ως "εξαπατημένοι".

Ο ελληνικός λαός πρέπει να απομονώσει τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή. Να μην της επιτρέψει να ξανασηκώσει κεφάλι, όσο κι αν προσπαθεί να κρύψει και να συσκοτίσει τον εγκληματικό ναζιστικό της ρόλο. Πίσω από τις μεγαλοστομίες της κρύβονται η στήριξή της στην πιο ωμή δικτατορία του κεφαλαίου, οι συναλλαγές της με τη μεγαλοεργοδοσία, ιδιαίτερα το εφοπλιστικό κεφάλαιο, το μίσος της προς τους εργάτες, τους αγώνες, το κίνημα.

Σήμερα, υπάρχει τρόπος και σχεδιασμός για να γίνει πράξη η πρότασή μας και να μπορέσει ο εργαζόμενος λαός να ζήσει καλύτερα, όπως πρέπει, όπως του αξίζει, με βάση τις δυνατότητες που έχει η κοινωνία.

Σ' αυτήν την πορεία χρειάζεται ένα πιο δυνατό ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ, στη Βουλή και - πάνω απ' όλα - στους χώρους δουλειάς, στα μεγάλα εργοστάσια, στις λαϊκές γειτονιές, στην ύπαιθρο, στους χώρους νεολαίας.

Το ΚΚΕ είναι η μόνη δύναμη ρήξης με την καπιταλιστική εκμετάλλευση κι εξουσία. Είναι η δύναμη που μπορεί να οδηγήσει στον πραγματικά διαφορετικό, όχι μόνο εναλλακτικό, αλλά ανώτερο τύπο οργάνωσης της οικονομίας και όλης της κοινωνίας. Με κοινωνική ιδιοκτησία, κεντρικό σχεδιασμό, εργατικό έλεγχο.

Τους δοκίμασες. Τώρα με το ΚΚΕ, υπάρχει λύση στο δρόμο της ανατροπής.»

Οι δηλώσεις των υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ στο Ρέθυμνο:

Μανουσάκης Νίκος:

Σ’ αυτές τις εκλογές ο λαός έχει ένα ακόμα όπλο και θα πρέπει να το αξιοποιήσει, την εμπειρία του. Του δοκίμασε όλους, μπορεί να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα για το ρόλο που παίζει κάθε πολιτική δύναμη στη χώρα μας. Δεν πρέπει να εγκλωβιστεί για άλλη μία φορά στα διάφορα ψευτοδιλήμματα που του σερβίρουν. Δοκίμασε τελευταία και το «πρώτη φορά Αριστερά» με τα σαγηνευτικά συνθήματα που αποδείχτηκαν αέρας κοπανιστός.

Αποδείχτηκε ότι η μόνη δύναμη που μπορεί να εμπιστευθεί να ακουμπήσει γερά πάνω της είναι το ΚΚΕ. Η πρότασή του είναι η μοναδική ελπιδοφόρα πρόταση που μπορεί να βάλει οριστικό τέλος στα μνημόνια και τις θυσίες που υποβάλλεται ο λαός, στο βωμό του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Για το λαό μας πρέπει να αποτελέσει μονόδρομο η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ, η οποία θα αποτελέσει και την αφετηρία για ένα νέο πιο ρωμαλέο ξεκίνημα του εργατικού- λαϊκού κινήματος που θα βάλει φρένο σ’ αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές και θα χτίσει τα θεμέλια μιας άλλης εξουσίας, της Λαϊκής Εξουσίας.

Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους φτωχούς αγρότες, τους μικροεπαγγελματίες αυτοαπασχολούμενους, στους νέους και τις νέες και τους λέμε: Είναι καιρός να σηκώσετε το κεφάλι ψηλά, να πάρετε την τύχη σας στα χέρια σας.

Αυτό προϋποθέτει να μην ξαναπέσει ο λαός σε παλιά και νέα διλήμματα και να καταθέσει την ψήφο του σε νέα αναχώματα που έντεχνα του στήνουν, τύπου Λαφαζάνης.

Τώρα με το ΚΚΕ για να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής.

Υπάρχει λύση που περνά μέσα από την ενίσχυση του ΚΚΕ.

Αγγελογιαννάκης Βαγγέλης:

Καλούμε τον ελληνικό λαό, να αξιοποιήσει την πείρα του. Δοκίμασε όλες τις εναλλακτικές που του έδινε το σύστημα, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα, παγίδευαν τη ψήφο του με ψεύτικες ελπίδες και υποσχέσεις. Δεν πρέπει να την ξαναπατήσει, με τα ίδια κούφια λόγια και υποσχέσεις, που του λένε παλιά και νέα κόμματα.

Η αντιπαράθεση που γίνεται, το λένε άλλωστε ξεκάθαρα, γίνεται για το ποιος είναι πιο ικανός να εφαρμόσει το μνημόνιο, ποιο κυβερνητικό σχήμα θα το εφαρμόσει πιο γρήγορα και αποτελεσματικά. Γίνεται για τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, για τον ίδιο λόγο δηλαδή που γίνεται και η διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Ο λαός πρέπει να αποφασίσει ότι αυτή η αντιπαράθεση δε γίνεται για τα συμφέροντα του. Προς όφελος του λαού θα είναι μια δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση. Μια αντιπολίτευση που θα παλεύει για μέτρα ανακούφισης, για να μην περάσουν τα μέτρα του τρίτου μνημονίου και να καταργηθούν οι νόμοι των δυο άλλων. Ισχυρό ΚΚΕ είναι εγγύηση για να δυναμώσουν οι αγώνες, για να σηκώσει ανάστημα το εργατικό και γενικά το λαϊκό κίνημα. Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει ισχυροποίηση της φωνής του λαού μέσα και έξω από τη Βουλή και ο λαός το ξέρει καλά αυτό.

Ζητάμε λοιπόν, να βγάλετε συμπεράσματα από τα τελευταία τρία χρόνια, μην εγκλωβίζεστε σε καλά στημένα διλλήματα, μην επιλέγετε την αποχή ή άλλα κόμματα που η ψήφος είναι ανέξοδη για το σύστημα, τη χρυσή αυγή που είναι το μακρύ δολοφονικό χέρι του συστήματος. Επιλέξτε ΚΚΕ και το δρόμο του αγώνα. Πάρτε μέρος στην πραγματική συμμαχία, τη Λαϊκή Συμμαχία που προτείνει το ΚΚΕ, για να αντιπαλέψουμε, μπροστά στο δύσκολο χειμώνα που έρχεται, την εφαρμογή των μνημονίων.

Καμπουρούδη-Τσουρδαλάκη Μαριάννα:

Απευθυνόμαστε στην εργαζόμενη, την άνεργη, την αυτοαπασχολούμενη,  τη γυναίκα της υπαίθρου, τη νέα μητέρα, τη νέα γυναίκα.

Εμείς που βλέπουμε τη συνταξιοδότηση να γίνεται άπιαστο όνειρο, τη μητρότητα να "επιβραβεύεται" με ανεργία και ευέλικτη δουλειά, τη φορολεηλασία να τσακίζει αυτοαπασχολούμενες και γυναίκες της υπαίθρου, τις αλλεπάλληλες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα. Ξέρουμε καλά ότι, "Άβυσσος" χωρίζει τα δικά μας συμφέροντα με τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών του μόχθου μας! Εμείς και οι οικογένειές μας στενάζουμε και αυτοί απολαμβάνουν "αναπτυξιακά πακέτα" και άλλα προνόμια. Όλοι μαζί επενδύουν στη δική μας απογοήτευση για να έχουν το "πράσινο φως" για την υλοποίηση της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.

Σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε  ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΤΩΣΑΜΕ! ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ!

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΚΚΕ

Εμπιστευόμαστε ένα όπλο που δεν το έχουμε δοκιμάσει ακόμα, κάνουμε την αρχή για την οργάνωση, τη διεκδίκηση ικανοποίησης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, την ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας!

Μανουσογιάννης Μανούσος:

Πρώτη φορά βαδίζουμε σε εκλογές και το πρόγραμμα όποιας κυβέρνησης κι αν προκύψει με ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ είναι με λεπτομέρεια προδιαγεγραμμένο και απολύτως ταυτισμένο. Είναι το 3ο μνημόνιο κι ότι απόμεινε να εφαρμοστεί από τα προηγούμενα. Άρα ψηφίζοντάς τους ο συνταξιούχος ψηφίζει τη μείωση της σύνταξής του, ο εργαζόμενος την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, ο αγρότης το συνδυασμένο ξεκλήρισμά του κι όλοι μαζί την αύξηση της αντιλαϊκής φορολογίας κοκ. Για να του κρύψουν αυτή την πραγματικότητα προσπαθούν, αξιοποιώντας και τις δημοσκοπήσεις, να επικαλεστούν ανύπαρκτους διαχωρισμούς για το «παλιό» το «νέο», το «διεφθαρμένο», το «αδιάφθορο», τα «παράλληλα προγράμματα», τα «αντισταθμιστικά». Είναι όλα παραμύθια της Χαλιμάς. Για να εξαπατήσουν το λαό και να υφαρπάζουν την ψήφο του σε ένα πρόγραμμα σφαγής του  για να στηριχτεί η ανάκαμψη των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου, η καπιταλιστική οικονομία.

Αλλά για ποια οικονομία μιλούν; Στις 1/9 η Καθημερινή έγραφε πως οι 184 εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες, που ανακοίνωσαν αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου του 15, όταν ο λαός βούλιαζε, είχαν 291,9% αύξηση καθαρών κερδών στα 555,6 εκατομμύρια ευρώ και 21,6% αύξηση λειτουργικών κερδών στα 3,8 δισεκατομμύρια. Τις μέρες που κορυφώνονταν τα καπιταλ κοντρόλ και που χιλιάδες άνθρωποι ξεροστάλιαζαν στην ουρά για 30 ευρώ, 600 δις, 12 ελληνικοί προϋπολογισμοί,  ήταν οι καταθέσεις μιας χούφτας κεφαλαιοκρατών στο εξωτερικό. Αυτοί ιδιοποιούνται τον τεράστιο πλούτο που συνεχίζει να παράγει αυτός ο λαός και σε τελική ανάλυση στο τέλος κάθε χρονιάς ο κάθε ένας από αυτούς βγαίνει στο μεϊντάνι και λέει: «Έβγαλα τόσα εκατομμύρια. Θα μου δώσετε άλλα τόσα ή θα τα πάρω να φύγω:» Για χάρη όλων αυτών χρεοκοπούν το λαό μας, ψηφίζουν τα πράσινα, γαλάζια ή «αριστερά» μνημόνια. Στο κάτω κάτω έχει πλέον επιβεβαιωθεί  ότι το κεφάλαιο δεν έχει μόνο την δεξιά του αλλά χρειάζεται πάντα και την «αριστερά» του.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο γνήσια ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΌ ΚΌΜΜΑ γι’ αυτό επιβεβαιώνεται στις προβλέψεις του, γι’ αυτό είναι γνήσια λαϊκό. Είναι το μόνο που προτείνει στο λαό ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, με κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και του πλούτου που παράγει, με αποδέσμευση από την ΕΕ, με μονομερή διαγραφή του χρέους. Ανεξάρτητα από το πόσο γρήγορα μπορεί αυτός ο δρόμος να υλοποιηθεί (αν τον στηρίξει ο λαός αυτό θα επιταχυνθεί), ανεξάρτητα όμως από αυτό, όταν έχεις αυτή την προοπτική μπορείς με αποφασιστικότητα να αντιπαλεύεις και να συγκρούεσαι πραγματικά με τα μνημόνια και όλα τα αντιλαϊκά μέτρα. Αλλιώς αναγκάζεσαι να περιορίζεσαι στις «αντοχές της οικονομίας των αγορών» και των σύγχρονων ανταγωνισμών της και θέλοντας και μη να κοροϊδεύεις το λαό. Αυτά πλέον δεν είναι θεωρεία και εκτίμηση είναι χειροπιαστή πραγματικότητα και είναι ευτύχημα για τον ελληνικό λαό που έχει ένα Κ.Κ. Ε. που κρατά αυτή την προοπτική και δεν παγιδεύεται στα αδιέξοδα διαχείρισης του σάπιου πλέον και διεφθαρμένου αυτού συστήματος.

Ο λαός μας πρέπει πολύ σοβαρά να μελετήσει την ζωντανή πλέον εμπειρία του, να μην παρασυρθεί και πάλι από τις φλυαρίες των αστών πολιτικάντηδων, που μόνο οι ταμπέλες τους διαφέρουν. Σ’ αυτές τις εκλογές η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ μπορεί να προκαλέσει ένα ισχυρό ΣΟΚ ανάτασης και ελπίδας για το λαό. Ένα ΣΟΚ προβληματισμού στους αντιπάλους του. Τέτοιο ΣΟΚ χρειάζεται και η Ρεθεμνιώτικη κοινωνία και οι λαϊκές οικογένειες του Ρεθύμνου πρέπει να το επιχειρήσουν.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ