ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Capital controls: Αγώνας δρόμου για περαιτέρω χαλάρωση

0

Σε αγώνα δρόμου, με στόχο την περαιτέρω χαλάρωση των capital controls, το συντομότερο δυνατόν, έχει επιδοθεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Κατά τις πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομίας, Νίκος Χριστοδουλάκης συμμετείχε σήμερα σε σύσκεψη με τον υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Θεόδωρο Μητράκο, τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Νικόλαο Φράγκο και τον εκπρόσωπο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Ιωάννη Μούργελα.

Στη σύσκεψη αναζητήθηκαν τρόποι χαλάρωσης του καθεστώτος των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων και στις τραπεζικές συναλλαγές.

Συζητήθηκε, επίσης, σειρά παρεμβάσεων που θα διευκολύνουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά, στην κατεύθυνση ομαλοποίησης της οικονομικής δραστηριότητας και περαιτέρω τόνωσης της ρευστότητας στην αγορά.

Στη συνέχεια οι προτάσεις εξετάστηκαν από την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών για την άμεση υλοποίησή τους.

Αναστέλλονται οι διαφημίσεις για το ΕΣΠΑ

Ο υπουργός Οικονομίας αποφάσισε, επίσης, την αναστολή, καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, των δράσεων δημοσιότητας προγραμμάτων ΕΣΠΑ ή οποιουδήποτε άλλου εποπτευόμενου φορέα.

Η αναστολή καλύπτει κάθε δράση που προβάλλει και διαφημίζει προγράμματα, συγχρηματοδοτούμενα από την ΕΕ ή μη, στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τον Τύπο και το διαδίκτυο, όπως επίσης και τη συμμετοχή σε εκθέσεις μη μόνιμου χαρακτήρα και σεμινάρια ή ημερίδες που δεν προβλέπονται από την υλοποίηση προγραμμάτων, τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ