ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρεθύμνου: Ψήφισμα στήριξης του συνεδρίου της ΣΕΣ στους Έλληνες εργαζόμενους

0

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρεθύμνου , γνωρίζει στους εργαζόμενους του Ρεθύμνου μετά από σχετική ενημέρωσή μας από τη Γ.Σ.Ε.Ε.   , τα παρακάτω:

Την αλληλεγγύη της στους Έλληνες εργαζόμενους εκφράζει η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων με ομόφωνο ψήφισμα του συνεδρίου της, που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι.

Η Σ.Ε.Σ. στο δισέλιδο ψήφισμά της απαιτεί από την Ελληνική κυβέρνηση και τους θεσμούς να εφαρμόσουν στην Ελλάδα ένα νέο μείγμα οικονομικής πολιτικής, που θα ανατρέπει τις οικονομικά και κοινωνικά καταστροφικές απαιτήσεις των μνημονίων, ενώ δεσμεύεται μαζί με τις οργανώσεις μέλη της, να ασκήσει τη μέγιστη δυνατή πίεση για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου.

Στο ψήφισμα η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων καταδικάζει κάθε μονομερή κυβερνητική παρέμβαση στην αυτονομία των συνδικαλιστικών οργανώσεων (απειλές και συκοφάντηση συνδικαλιστών από κυβερνητικά στελέχη), τον εκφοβισμό των συνδικάτων και απαιτεί των αποκατάσταση της δέουσας συνδικαλιστικής εκπροσώπησης στις δομές του κοινωνικού διαλόγου (Ευρωπαϊκή ΟΚΕ και άλλοι θεσμοί κοινωνικού διαλόγου).

Η Σ.Ε.Σ. επαναλαμβάνει μεταξύ άλλων το αίτημά της για αναδιάρθρωση του χρέους, ώστε να επιτευχθεί βιώσιμη ανάπτυξη .

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ