ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Κύριε Υπουργέ, να σας θυμίσω… της Άννας Ελευθεριάδου-Γκίκα

0

Αγαπητέ κύριε Υπουργέ, αγαπητέ Ανδρέα,

επειδή το Ρέθυμνο είναι μακριά από τα κέντρα εξουσίας κι η εξουσία κατά γενική ομολογία «πλανεύτρα», θα μου επιτρέψεις ως ένας ταπεινός γιατρός του Ε. Σ. Υ στο ταπεινό Ρέθυμνο, να σου θυμίσω:

  • Το Νοσοκομείο μας για 4η συνεχή χρονιά δεν έχει ούτε έναν Ουρολόγο. Ούτε δείγμα. Ούτε καν Επικουρικό. Από τα πιο επείγοντα, μια ρήξη νεφρού ας πούμε σε τροχαίο έως τα πιο συνήθη, μια κλασική υπερτροφία προστάτη, μη σου τύχουν! Στα Χανιά και στο Ηράκλειο πρέπει να τρέχεις (και να μη φτάνεις).Το 2009 ήταν αυτόνομη και αυτάρκης κλινική με 3 ειδικούς. Συνταξιοδοτήσεις, ασθένειες, θάνατοι, την αποδεκάτισαν. Ούτε ένας διορισμός από τότε, ούτε μια αναπλήρωση.
  • Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μας μόλις έκλεισε 2 κρεβάτια λόγω έλλειψης προσωπικού. Προσωπικού κύριε Υπουργέ, που κι αυτό που υπάρχει είναι χωρίς ρεπό, ένας θεός ξέρει από πότε.
  • Κομβικά τμήματα όπως το Ακτινολογικό δεν εφημερεύουν κάθε μέρα, σε πόλη που το καλοκαίρι υποδέχεται και φιλοξενεί ορδές τουριστών.
  • Η πολύπαθη άδεια της Ιδιωτικής κλινικής της πόλης επί χρόνια πια σέρνεται από γραφειοκράτη σε γραφειοκράτη του Υπουργείου Υγείας, ενώ η ανάγκη να επαναλειτουργήσει είναι επιτακτική, αφενός για να αποσυμφορήσει το Νοσοκομείο, αφετέρου για να βελτιώσει το προφίλ του Ρεθύμνου ως τουριστικό προορισμό, όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να νιώθει ασφάλεια και επάρκεια για την υγεία του.
  • Το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του οποίου είσαστε και γιατρός, δουλεύει με έναν μόνιμο μικροβιολόγο, με ότι αυτό συνεπάγεται.
  • Όταν χαλάσει κάποιο εξάρτημα ιατρικού μηχανήματος τα πάντα παγώνουν, καθώς είναι άγνωστο, αστάθμητο και αβέβαιο πότε θα βρεθούν λεφτά να αντικατασταθεί.
  • Τα χειρουργεία επί μήνες λειτουργούν μόνο για επείγοντα περιστατικά, καθώς οι Αναισθησιολόγοι και νοσηλευτές του αναισθησιολογικού τμήματος δεν επαρκούν. Κατά συνέπεια, αδυνατούμε να βάλουμε προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις, κι είμαστε σαν να μας έχουν δέσει τα χέρια.
  • Τα ραντεβού σε συγκεκριμένα ιατρεία αργούν μήνες, κι είναι αδύνατο να εξυπηρετηθεί ο κόσμος αλλιώς, καθώς ούτε τα υπόλοιπα πρώην ταμεία που ενοποιήθηκαν σαν Ε.Ο.ΠΥ.Υ διαθέτουν αντίστοιχων ειδικοτήτων γιατρούς.
  • Εξαίρετοι κλινικοί γιατροί με εμπειρία και καταξίωση παραιτούνται ο ένας πίσω από τον άλλο, πολύ πριν το πλήρωμα του χρόνου συνταξιοδότησης, υπό το βάρος του τεράστιου φόρτου δουλειάς, της οργανωτικής διάλυσης και της ευτελισμού των απολαβών.
  • Αν προσθέσουμε την τεράστια επιτυχία του κυρίου Κατρούγκαλου που επανέφερε όλους τους επίορκους του δημοσίου, και ανοίγει την όρεξη των «μερακλήδων» του ΕΣΥ για φακελάκια , να το το Ρέθυμνο κι η κατ’ ευφημισμό Υγεία» του...
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ