ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νέοι κύκλοι μαθημάτων από το "The Garage"

0

To The Garage ανανεώνεται με τη δημιουργία του Studio: The Garage.Στόχος του studio είναι να προάγει τη θεατρική παιδεία, προσφέροντας τη δυνατότητα στους σπουδαστές του να έρθουν σε επαφή με όλο και περισσότερους τομείς του θεάτρου, συνεργαζόμενοι με όλο και περισσότερους δασκάλους.

Ο κάθε σπουδαστής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει από ένα ως δέκα μαθήματα, ανάλογα με τις επιθυμίες, τις ανάγκες, το χρόνο και τη διαθεσιμότητά του.

Η πρώτη εβδομάδα μαθημάτων είναι ΑΝΟΙΧΤΗ και ΔΩΡΕΑΝ για όλους όσους ενδιαφέρονται, ώστε να έρθουν σε επαφή με τους δασκάλους και το μάθημα πριν αποφασίσουν.Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε αυτήν την πρώτη εβδομάδα, θα πρέπει να δηλώσουν το όνομά τους στο τηλ. επικοινωνίας 6932492752.

Πρόγραμμα μαθημάτων:

Δευτέρα 18:00-21.00: Υποκριτική (Ελένη Δάγκα)

Πως χτίζουμε ένα ρόλο; Θέμα τεχνικής ή διαίσθησης; Ή θέμα άσκησης;

Στο μάθημα θα προσεγγίσουμε βασικές αρχές της υποκριτικής μέσα από τα διάφορα θεατρικά συστήματα, θα ανακαλύψουμε το σκηνικό μας εαυτό και θα αναπτύξουμε τις τεχνικές που συνδέουν τον ηθοποιό με το ρόλο.

Τρίτη 17.00-20.00: Ιστορία & Θεωρία Θεάτρου/Δραματολογία (Ελένη Δάγκα-κάθε 15 ημέρες εναλλάξ)

Τρίτη 20.00-23.00: Εμείς και ο κόσμος στην πράξη. Εμείς είμαστε…

(Υποκριτική- Β. Ξενικάκης & Ν. Αβραμάκης)

Στο μάθημα αυτό θα ενεργοποιηθούν όλα τα εκφραστικά μέσα που χρησιμοποιεί ένα ηθοποιός. Μέσα από την άσκηση φωνής και σώματος, αλλά και τον αυτοσχεδιασμό, η ομάδα θα έρθει σε επαφή με την τέχνη της υποκριτικής, αλλά και θα ανακαλύψει τα βασικά εργαλεία της παράστασης.

Τετάρτη 18.00-20.30: Ορθοφωνία (Ελένη Δάγκα)

Θεωρητικό και Πρακτικό μάθημα. Βασικές αρχές άρθρωσης, προφοράς και φωνητικής. Τεχνικές διαφραγματικής αναπνοής.

Πέμπτη 17.30-20.30: Τραγούδι & Μουσική καλλιέργεια (Βασιλική Μάρκου)

Σκοπός του μαθήματος είναι να φέρει τους σπουδαστές σε επαφή με τις δυνατότητες της φωνής τους.Η φωνή είναι το σπουδαιότερο μουσικό όργανο που διαθέτει ο άνθρωπος και η καλλιέργειά της είναι από τα δυνατότερα μέσα έκφρασης στο θέατρο, και όχι μόνο.Μέσα από την εκμάθηση απλών κλιμάκων, την ακουστική εξάσκηση και τον φωνητικό αυτοσχεδιασμό ˗ δραστηριότητες σε μορφή παιχνιδιού˗ βελτιώνεται η μουσικότητα του ανθρώπινου αυτιού και η φωνή βρίσκει τη σωστή της θέση στον κόσμο της μουσικής, έτοιμη να εκφράσει συναισθήματα και ιδέες.

Πέμπτη 21.00-24.00: Ο ηθοποιός στα μπουλούκια (Μανώλης Σειραγάκης)

Μάθημα θεωρητικό και πρακτικό για την Τέχνη του ηθοποιού

Σάββατο 11.00-14.00: Αυτοσχεδιάζοντας (Αντώνης Παλιεράκης)

"Αυτοσχεδιάζω: (αμτβ.) κάνω κάτι χωρίς να έχω προετοιμαστεί γι' αυτό, σύμφωνα με την έμπνευση της στιγμής.. μουσικοί/ θεατρικοί ~. Αυτοσχέδιος -η -ο: αυτός που γίνεται χωρίς προετοιμασία ή με πρόχειρα τεχνικά μέσα"… Αυτοσχεδιάζοντας μαζί θα προσπαθήσουμε να λύσουμε τα εκφραστικά μας μέσα, θα αφήσουμε πίσω τα κοινωνικά προσωπεία της καθημερινότητας δημιουργώντας τον δικό μας κόσμο και μπαίνοντας στην περιπέτεια να γίνουμε οι ήρωες του, προκαλώντας ανατροπές, δράσεις και δυναμικές συγκρούσεις που αποκαλύπτουν τον κρυφό εαυτό μας. Ασκήσεις αυτοσχεδιασμού με έμπνευση από την μέθοδο των σωματικών ενεργειών του Στανισλάφσκι, την διδασκαλία του Μάικλ Τσέχοφ, του Γιέρζι Γκροτόφσκι κ.ά.

Σάββατο 18.00-20.30: Κινησιολογία (Σοφία Φαλιέρου)

Βασικές αρχές εκφραστικής κίνησης και performance.

Το μάθημα της Σκηνογραφίας-Ενδυματολογίας της Άννας Μαχαιριανάκη είναι σεμιναριακό/ ένα διήμερο κάθε μήνα. Το πρώτο μάθημα θα πραγματοποιηθεί στις 4&5 Νοέμβρη.

Περισσότερες πληροφορίες:

Δευτέρα-Σάββατο 11.00- 14.00 στο τηλ. 6932492752

Δημοκρατίας 36, Ρέθυμνο

και στο https://www.facebook.com/events/876908535733751/

ga1

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ