ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Τα «βρόντηξε» ο πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κρήτης

0

Σάλο έχει προκαλέσει η παραίτηση του προέδρου του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Γρηγόρη Σηφάκη, ο οποίος επισημαίνει ότι αισθάνεται "βαθιά προσβεβλημένος" απο τις δηλώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας ότι τα Συμβούλια των ΑΕΙ αυτοακυρώθηκαν.

«Δεν αισθάνθηκα ποτέ ως τώρα να με υποτιμούν ή να με προσβάλλουν, κατά τη διάρκεια πενήντα χρόνων υπηρεσίας και ενασχόλησης με την ανώτατη παιδεία και επιστημονική έρευνα (σε αρκετά Πανεπιστήμια σε αρκετές χώρες)» αναφέρεται στην επιστολή παραίτησης που έστειλε ο κ. Σφηκάκης στον νέο υπουργό Παιδείας κ. Ν. Φίλη

«Από τις πρόσφατες προγραμματικές δηλώσεις σας συνάγεται αβίαστα ότι αγνοείτε ποιός είναι ο ρόλος των πανεπιστημιακών συμβουλίων διεθνώς ή ποιό υπήρξε το έργο τους στη χώρα μας - εννοείται ότι γνωρίζω καλύτερα τα του Πανεπιστημίου Κρήτης» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή του κ. Σηφάκη.

Δείτε την επιστολή

ep

Αντίδραση από το Ποτάμι

"Η παραίτηση του Προέδρου του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κρήτης και διεθνούς φήμης καθηγητή, κ. Γ. Σηφάκη, μετά την απαξιωτική επίθεση που έκανε ο Υπουργός Παιδείας στο θεσμό των Συμβουλίων Ιδρύματος των Πανεπιστημίων και η επιστολή-καταπέλτης κατά του κ.Φίλη, στέλνουν ένα ηχηρό σήμα κινδύνου σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Από τη μία ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός μιλάνε συνεχώς για το πόσο καταστρεπτική είναι η διαρροή εγκεφάλων κι από την άλλη διώχνουν ως ανεπιθύμητους τους διακεκριμένους επιστήμονες που ήρθαν από το εξωτερικό για να συνδράμουν στην ανόρθωση των ελληνικών πανεπιστημίων.

Οι κύριοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν αποφασίσει ότι δεν χρειαζόμαστε την τεχνογνωσία των διακεκριμένων Ελλήνων επιστημόνων που προσφέρουν αφιλοκερδώς στον τόπο τους. Κι αυτό για να κάνουν το χατίρι στις γνωστές συντεχνίες, αποκλειστικούς συνομιλητές της κυβέρνησης που θέλουν να κρατήσουν Πανεπιστήμια τσιφλίκι τους. Με τέτοια μυαλά, μόνο χειρότερα μας περιμένο"

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ