ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ανοιχτή να μιλήσει με εκλεγμένους εκπροσώπους των φοιτητών η διοίκηση του ΚΤΕΛ για τις μειώσεις εισιτηρίων

0

Στο πλαίσιο του ζητήματος που έχει ανακύψει με την κατάληψη του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΤΕΛ Χανίων - Ρεθύμνης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Διαχρονικά το ΚΤΕΛ Χανιών - Ρεθύμνου προσπαθεί να επιτε- λέσει το μεταφορικό του έργο με συνέπεια και υπευθυνότητα απέναντι στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νομού.

Σε αυτό το πλαίσιο προσπαθούμε με ουσιαστική διάθεση συνερ- γασίας να επιλύσουμε όλα τα ζητήματα, να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας και να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση των σοβαρών οικονομικών προβλη- μάτων που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας.

Προσπαθούμε καθημερινά και δείχνουμε ιδιαίτερη ευαισθησία για οποιοδήποτε κοινωνικό πρόβλημα ανακύψει. Ιδιαίτερα δε ως προς τη φοιτητική κοινότητα της πόλης μας.

Τις τελευταίες μέρες έγιναν κάποια επεισόδια που δε τιμούν κα- νένα που υπηρετεί τη φοιτητική ιδιότητα.

Η φθορά της περιουσίας του ΚΤΕΛ είναι ένα γεγονός άνευ προηγούμενου. Είμαστε μια επιχείρηση με 2500 εργαζόμενους (ιδιοκτήτες, προσωπικό, συνεργαζόμενοι πάροχοι υπηρεσιών-προϊόντων και οικο- γένειες τους) οι οποίοι οφείλουν να προσφέρουν στις οικογένειες τους μέσα από τη δουλεία τους.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν έχουμε προχωρήσει σε καμία.

αύξηση ωστόσο είναι λογικό ότι δεν μπορούμε να αφομοιώσουμε το κόστος της αύξησης του ΦΠΑ που έχει προκύψει, πόσο μάλλον όταν η τιμή του εισιτηρίου στο Ρέθυμνο σε συνάρτηση με το κόστος υλοποίησης του μεταφορικού έργου είναι από τις χαμηλότερες στην Ελλάδα.

Ξεκαθαρίζουμε σε όλους τους τόνους ότι είμαστε στη διάθεση της φοιτητικής κοινότητας έτσι ώστε να συζητήσουμε και να βρούμε λύ- σεις.

Όμως αν συνεχιστεί η τακτική του «δεν πληρώνω» θα αναγκα- στούμε να μειώσουμε τα δρομολόγια και ακόμα και να σταματήσουμε τη γραμμή έτσι ώστε να σταματήσει η ζημία που δημιουργείται στην επιχεί- ρηση και οδηγεί στην αδυναμία να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας προς το κοινωνικό σύνολο, που καθημερινά απολαμβάνει τις υπηρεσίες μεταφοράς και τους εργαζόμενους στο ΚΤΕΛ Χανίων - Ρεθύμνου .

Έχουμε πρόθεση να συζητήσουμε με τους εκλεγμένους εκ- πρόσωπους των φοιτητών και με τη διοίκηση του Πανεπιστημίου Κρήτης, θεσμικά και υπεύθυνα στα πλαίσια του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ