ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Λάθος πινακίδα τους στέλνει στο Αμάρι αντί για το… Αρκάδι

0

Θέλουν να πάνε στο Αρκάδι και τελικά φτάνουν στο Αμάρι. Ο λόγος για εκατοντάδες επισκέπτες που ακολουθούν τη σήμανση που είναι τοποθετημένη στον παλιό κόμβο Αμαρίου στο Ρέθυμνο.

Όταν οι εργασίες για την κατασκευή του νέου κόμβου ξεκίνησαν, κανείς δεν σκέφτηκε να απομακρύνει την παραπλανητική πινακίδα με αποτέλεσμα την απίστευτη ταλαιπωρία των οδηγών.

Η πινακίδα της φωτογραφίας που βρίσκεται στο ύψος του παλιού κόμβου Αμαρίου στο Ρέθυμνο, είναι η αιτία της απίστευτης ταλαιπωρίας που υφίστανται χιλιάδες επισκέπτες, που θέλουν να μεταβούν στην ιστορική μονή Αρκαδίου. Η σήμανση δείχνει προς Αρκάδι και Αμάρι, όμως ο δρόμος για το Αρκάδι έχει κλείσει προ πολλού.

Και ενώ οι άνθρωποι που κατασκευάζουν το νέο ανισόπεδο κόμβο γνωρίζουν καλά πως αν ακολουθήσει κάποιος την πινακίδα δεν πρόκειται ποτέ να φτάσει στο Αρκάδι, εντούτοις δεν έχουν φροντίσει να την απομακρύνουν ή έστω να την καλύψουν.

Κάτοικοι της περιοχής λένε στη «Ν.Τ.» πως η ΕΛΑΣ θα πρέπει να λάβει τα μέτρα της τουλάχιστον την Κυριακή, που εορτάζεται η Αρκαδική εθελοθυσία, ώστε οι προσκυνητές να μην πάρουν και πάλι λάθος δρόμο και αντί για το Αρκάδι, φτάσουν στο Αμάρι…

Πάντως, αν κάποιος θελήσει να πάει στο Αρκάδι μέσω Αμαρίου θα διανύσει πάνω από 50 χιλιόμετρα και αυτό αν δεν χαθεί στα μισά της διαδρομής. Είναι δηλαδή σαν να λέμε ότι θα πάμε στο Αρκάδι μέσω Χανίων, ενώ σε φυσιολογικές συνθήκες η απόσταση από το Ρέθυμνο μέχρι το Αρκάδι είναι περίπου 18 χιλιόμετρα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ