ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Με μαντινάδες τα Ανώγεια αποχαιρετούν τον Γιώργο Ξυλούρη

0

Συγκλονισμένα είναι τα Ανώγεια από το θλιβερό χαμπέρι του αδόκητου θανάτου του Γιώργη Ξυλούρη που σκοτώθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης σε τροχαίο δυστύχημα στην Αθήνα, όταν το δίκυκλο που επέβαινε  συγκρούστηκε με ταξί στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας στο ρεύμα εξόδου λίγο πριν την κάτω Κηφισιά και ενώ κατευθυνόταν στο σπίτι του.

Σε ηλικία μόλις 55 ετών ”πέταξε” για την γειτονιά των αγγέλων όπου θα συναντήσει τον αγαπημένο του πατέρα Νίκο Ξυλούρη ή Ψαρονίκο. Ο ίδιος για χρόνια μουσικός παραγωγός άφησε ορφανό τον ”Αόρατο Θίασο” του, την επιτυχημένη εκπομπή που παρουσίαζε στον ραδιοφωνικό σταθμό ”Στο Κόκκινο 105,5” τον οποίο υπηρέτησε από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του,  κάθε Σάββατο και Κυριακή.

Τη Δευτέρα, στις 3 το μεσημέρι, στο Κοιμητήριο του Χαλανδρίου , οικογένεια, φίλοι και αγαπημένοι θα πουν το «ύστατο χαίρε» στο Γιώργη Ξυλούρη.

Στα κοινωνικά δίκτυα, φίλοι τον αποχαιρετούν, με λόγια αγάπης για τον εκλιπόντα και συμπαράστασης στην μητέρα του Ουρανία, την αδερφή του Ρηνιώ και την οικογένεια του.

Δυο μαντινάδες του Βασίλη Δραμουντάνη αντικατοπτρίζουν την θλίψη για το χαμό του και το ”καλωσόρισμα” του στον κάτω κόσμο από τον πατέρα του Νίκο, τον Αρχάγγελο της Κρήτης..

Ο κάτω κόσμος μ’ ανοιχτές  τσι  αγκάλες περιμένει ,

Κι έχει μια τάβλα αργυρή ο κύρης σου στρωμένη..

Ω! να χαρώ το γιούδι μου  που ‘ρθε να μ ανταμώσει,

Και τη χαρά που μού λείπε, από χρόνους να μου δώσει…

Μάνα κι αν έρθουν οι φίλοι μου,

κι αν έρθουν και δικοί μας.

Να μη τους πεις κι απόθανα,

να τους βαροκαρδίσεις…

Στρώσε τους τάβλα να γευτούν,

κλίνη να κοιμηθούνε…

Στρώσε τους παραπέζουλα,

Να βάλουν τ’άρματά τους…

Και σαν ξυπνήσουν το πρωί,

και σ’ αποχαιρετούνε,

πες του τος πως απόθανα….

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ