ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αυτή η ομάδα πέντε Κρητικών σήκωσε σε πανευρωπαϊκό βάθρο το νησί

0

Στις 13-15 Νοεμβρίου στο Blagoevgrand της Βουλγαρίας πραγματοποιήθηκε το επίσημο πανευρωπαικό πρωτάθλημα taekwon-do ITF με την ονομασία "Fighting Falcon".  

Μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις παγκοσμίως με κεντρικό διοργανωτή την Βουλγάρικη Ομοσπονδία taekwon-do και τον κορυφαίο κορεάτη δάσκαλο, senior grand master Kim Ung Chol, 9 dan.

Πήραν μέρος εκατοντάδες κορυφαίοι αθλητές από όλη την Ευρώπη οι οποίοι είναι στις πέντε πρώτες θέσεις της κατηγορίας τους στην χώρα που ανήκουν, από όλες τις χώρες σχεδόν της Ευρώπης.

Οι μόνοι οι οποίοι εκπροσώπησαν την Κρήτη και στελέχωσαν την εθνική μας ομάδα, παίζοντας με τα γαλανόλευκα χρώματα σε αυτό το πρωτάθλημα, ήταν οι Gerontis Fighters, με πέντε αθλητές του, τους Ηλιάκη Ελευθέριο, Τζανίδη Ανδρέα, Κέντρου Άννα, Χρυσουλάκη Μαρία, Στρατηγάκη Ελευθέριο, οι οποίοι  έδειξαν ότι έχουν τα κότσια και πως μπορούν να αγωνίζονται σε τόσο υψηλού επιπέδου διοργανώσεις, κάνοντας μας σαν Έλληνες αλλά και σαν Κρητικούς να νιώθουμε περήφανοι για εκείνους.

Εκλεκτοί αθλητές με πολλά σεμινάρια, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του δασκάλου τους Γεροντή Ιωάννη, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό κερδίζοντας την αναγνώριση από όλο τον κόσμο.

Πιο συγκεκριμένα ο Ηλιάκης Ελευθέριος, ένας από τους καλύτερους αθλητές του Gerontis Fighters κατάφερε να ξεσηκώσει για άλλη μία φορά όλα τα πλήθη για την άψογη παρουσία του, κατακτώντας την 1η θέση στην κατηγορία -57 κιλά εφήβων και την 3η θέση στις ομαδικές μάχες συμπληρώνοντας άλλα δύο μετάλλια στη συλλογή του.

Ο Στρατηγάκης Ελευθέριος κατάφερε να περάσει πολλούς αγώνες και να ανέβει στο βάθρο, κατακτώντας την 3η θέση στην κατηγορία -35 κιλά παίδων και την 3η θέση στις ομαδικές μάχες.

Ο Τζανίδης Ανδρέας έκανε μία άψογη παρουσία δυστυχώς η τύχη, το άγχος και άλλοι αστάθμητοι παράγοντες δεν του επέτρεψαν να ανέβει σε ένα από τα τρία σκαλοπάτια των μεταλλίων, χάνοντας με ελάχιστη διαφορά στον προημιτελικό από τον Σλοβένο αθλητή ο οποίος κρατάει την παράδοση των τελευταίων χρόνων βγαίνοντας πάντα πρώτος στην κατηγορία του. Έτσι κατέκτησε την 4η θέση κατάφερε όμως να κατακτήσει την 3η θέση στις ομαδικές μάχες.

Η Άννα Κέντρου έδωσε μία πολύ καλή παρουσία κατακτώντας την 2η θέση στην κατηγορία -70 νεανίδων.

Ο Σακαλίδης Εφραίμ κατάφερε να κατακτήσει την 3η θέση στις ομαδικές μάχες.

Τέλος η μικρή μας αθλήτρια Χρυσουλάκη Μαρία, στην ηλικία μόλις των 10 χρονών έκανε μία εντυπωσιακή παρουσία κατακτώντας την 4η θέση στην κατηγορία -40 κιλά παμπαίδων.

Την αποστολή συνόδευσαν οι παρακάτω γονεις: Θεργιάκη Μαρίνα, Κέντρος Ελευθέριος, Μανουσάκη Μαριάννα, και σαν διαιτητής ο  Τζανίδης Ηλίας ο οποίος εκλήθη επίσημα από την Αθλητική Ομοσπονδία taekwon-do Ελλάδος έχοντας δίπλωμα Β΄κατηγορίας διαιτησίας.

Ο πρόεδρος του Βουλγάρικου taekwon-do, Mario Bulganov, 7 dan, ο κορεάτης Kim Ung Chol, ο πρόεδρος της Αθλητικής Ομοσπονδίας taekwon-do Ελλάδος και πολλοί άλλοι φορείς του taekwon-do , τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό συνχάρηκαν τον κύριο Γεροντή και τους αθλητές του για την σοβαρή και μεθοδική δουλειά που κάνουν.  Η βουλγάρικη Ομοσπονδία βράβευσε τον προπονητή μας, εκπρόσωπο της Κρήτης, με ένα κύπελλο για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του και την διάδοση του αθλήματος.

Είμαστε όλοι πολύ περήφανοι και πολύ χαρούμενοι για την προσπάθεια των αθλητών μας γιατί τέτοιες προσπάθειες είναι άξιες συνχαρητηρίων και πρέπει να επιβραβεύονται διαρκώς.

Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά αλλά και στον προπονητή τους κύριο Γεροντή Ιωάννη, στους βοηθούς του, και στους γονείς των παιδιών που βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό τους και στηρίζουν την κάθε τους προσπάθεια.

Στο τελείωμα των αγώνων, την Κυριακή ελήφθησαν αναμνηστικές φωτογραφίες και η αποστολή της εθνικής μας πήρε το δρόμο της επιστροφής, με τους αθλητές να έχουν αποκομίσει πολύτιμες εμπειρίες και ωραίες αναμνήσεις ανεβάζοντας τον πήχη ακόμα πιο ψηλά στα πρωταθλήματα που ακολουθούν.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ