ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

"Βράζουν" οι αγρότες της Κρήτης

0

Στο... ακουστικό τους, αναμένοντας, με εξαντλημένη εδώ και καιρό την υπομονή τους, σήμερα τις επίσημες ανακοινώσεις για τις ημερομηνίες πληρωμής των επιδοτήσεων, που σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Αποστόλου αναμένονται σήμερα, βρίσκονται οι αγρότες της Κρήτης, που την ίδια στιγμή "βράζουν"...

"Βράζουν" από τη μια για το φορολογικό τους, που κανείς δε γνωρίζει αν θα έρθει προς ψήφιση μέσα στο Δεκέμβριο ή από το νέο χρόνο, και από την άλλη για την πολύκροτη υπόθεση με τις αθρόες εισαγωγές αδασμολόγητου τυνησιακού ελαιολάδου, που έχουν πλήξει τις τιμές στο κρητικό λάδι.

Εγκαλούν τον υπουργό

Οι δεσμεύσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στην "ΚΡΗΤΗ TV" προκάλεσαν, πάντως, μεγαλύτερη θύελλα από αυτήν που θέλησε να κατευνάσει. Οι αγροτοσυνδικαλιστές εγκαλούν τον κ. Αποστόλου για ανικανότητα, ζητώντας ακόμη και την παραίτησή του.

«Αυτός ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος για την αγροτική οικονομία της Ελλάδος», ανέφερε σε σκληρό ύφος ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ Γιώργος Τζωρτζάκης.

«Έχουμε ένα μπάχαλο με τις επιδοτήσεις. Θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα με τους μικρούς παραγωγούς. Οι άνθρωποι αυτοί θα περάσουν μαύρα Χριστούγεννα, μαύρες γιορτές. Δεν ξέρω πού θα μας βγάλει αυτό», σημείωσε οργισμένος ο ταμίας της ΟΑΣΝΗ Μιχάλης Καμπιτάκης.

Εντωμεταξύ, αίσθηση προκάλεσε το "άδειασμα" εκ μέρους του υπηρεσιακού υπουργού Γεωργίας κ. Μελά στους ισχυρισμούς του κ. Αποστόλου, πως η σχετική απόφαση της Ε.Ε. για τις εισαγωγές αδασμολόγητου τυνησιακού ελαιολάδου πάρθηκε επί ημερών της υπηρεσιακής, προεκλογικής κυβέρνησης.

«Αν ειπώθηκε αυτό από τον κ. Μελά, τότε κάνει ένα μεγάλο λάθος. Ουδεμία συζήτηση υπήρξε πάνω στο συγκεκριμένο θέμα με το σημερινό υπουργό Γεωργίας», υποστήριξε ο κ. Αποστόλου.

Την τοποθέτηση έσπευσε να αντικρούσει ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ, που δε δίστασε να κάνει λόγο για υπουργικές... γελοιότητες!

«Εγώ χαρακτηρίζω γελοίες τις δηλώσεις του υπουργού. Η αλήθεια δεν είναι αυτή που έβγαλε ο κ. Αποστόλου. Αν έχει την ηθική ευθιξία και υπευθυνότητα, θα πρέπει άμεσα, τις επόμενες κιόλας ώρες, να δώσει την παραίτησή του στον πρωθυπουργό».

Για γελοιότητες έκανε ουσιαστικά λόγο και η "Λαϊκή Ενότητα" Ηρακλείου, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ε. Αποστόλου με την απάντηση που έδωσε ουσιαστικά επιβεβαιώνει ότι δε διαφωνεί με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εισαγωγή επιπλέον 35.000 τόνων αδασμολόγητου τυνησιακού ελαιολάδου στην Ε.Ε. Απλά θέτει κάποιους "αστερίσκους" και κάνει σχόλια σαν παρατηρητής»...

"Κόκκινο πανί" ο Αποστόλου

Η άγρια κόντρα των αγροτοσυνδικαλιστών με την ηγεσία του υπουργείου, που ξεκίνησε με αφορμή την απόφαση του υπουργείου για το τυνησιακό λάδι, και συνεχίζεται με τα σφοδρά πυρά, φουντώνει την ανησυχία των απλών παραγωγών που βλέπουν να έρχονται μαύρα Χριστούγεννα.

Το κλίμα στις τάξεις του αγροτικού κόσμου του νησιού θυμίζει πλέον "καζάνι που βράζει", κάτι που αποτυπώθηκε ξεκάθαρα και στη χθεσινή παγκρήτια αγροτική σύσκεψη στα γραφεία της ΟΑΣΝΗ.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να γίνει συνάντηση με τους τοπικούς βουλευτές, αλλά και τον ίδιο τον υπουργό. Μάλιστα, υπήρξαν ευθείες προειδοποιητικές βολές για κλιμάκωση της στάσης των αγροτών. Μέχρι τώρα οι κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια ήταν ειρηνικά. Πλέον οι συνδικαλιστές φοβούνται πως η κατάσταση δεν αποκλείεται να εκτραχυνθεί άρδην...

"Κόκκινο πανί" για τον αγροτικό κόσμο αποτελεί ο ίδιος ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, τον οποίο χαρακτηρίζουν επικίνδυνο και ζητούν την παραίτησή του.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ