ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν σε Ολάντ: Θα συνεργαστούμε στενά με τη Γαλλία ενάντια στην τρομοκρατία

0

Ο Ολάντ τόνισε την ανάγκη για μια ισχυρή συνεργασία ενάντια στην τρομοκρατία, ένα δυνατό αντιτρομοκρατικό μέτωπο, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρξει πολιτική λύση για τη Συρία

Η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί στενά με την Γαλλία στη μάχη ενάντια στην τρομοκρατία, είπε ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν απευθυνόμενος στον Γάλλο ομόλογό του, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη στη Μόσχα.

Την ώρα που η ένταση ανάμεσα σε Ρωσία και Τουρκία κλιμακώνεται, έπειτα από την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικά F-16, οι δύο άντρες συναντήθηκαν απόψε στο Κρεμλίνο και ο Ολάντ τόνισε την ανάγκη για μια ισχυρή συνεργασία ενάντια στην τρομοκρατία, ένα δυνατό αντιτρομοκρατικό μέτωπο, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρξει πολιτική λύση για τη Συρία.

Ο Γάλλος πρόεδρος είπε στον κ. Πούτιν ότι οι μεγάλες δυνάμεις του κόσμου πρέπει να δημιουργήσουν ένα «μεγάλο συνασπισμό» για να πολεμήσουν το Ισλαμικό κράτος στη Συρία και το Ιράκ.

«Ο εχθρός μας είναι το Νταές, το Ισλαμικό Κράτος, έχει έδαφος, έναν στρατό και πηγές χρηματοδότησης, γι' αυτό και εμείς πρέπει να δημιουργήσουμε έναν μεγάλο συνασπισμό για να χτυπήσουμε αυτούς τους τρομοκράτες», υπογράμμισε ο Ολάντ, σημειώνοντας ότι ταξίδεψε στη Ρωσία για να δει και να συζητήσει με τον Ρώσο πρόεδρο για το θέμα αυτό.

«Είμαι στη Μόσχα μαζί σας για να δούμε το πώς μπορούμε να δράσουμε από κοινού και να συνεργαστούμε προκειμένου να χτυπήσουμε αυτή την τρομοκρατική οργάνωση, αλλά και να βρούμε μια λύση για την ειρήνη», πρόσθεσε, απευθυνόμενος προς τον Πούτιν.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ρωσίας επισήμανε ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας στη Συρία.

«Εμείς θεωρούμε ότι αυτός ο συνασπισμός είναι απόλυτα απαραίτητος και σε αυτό ακριβώς το σημείο οι θέσεις μας συμπίπτουν» τόνισε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που υπογράμμισε επιπλέον την ανάγκη «να ενωθούν οι δυνάμεις στη μάχη εναντίον του κοινού εχθρού».

«Είμαστε έτοιμοι για αυτήν τη συνεργασία», διαβεβαίωσε ο ίδιος κατά την έναρξη των συνομιλιών στο Κρεμλίνο με τον Γάλλο ομόλογό του.

Βίντεο από τη συνάντηση των δύο αντρών

Όλα αυτά ενώ η Μόσχα εξετάζει το «πάγωμα» κοινών επενδυτικών σχεδίων με την Άγκυρα και ο Βλάντιμιρ Πούτιν συνεχίζει να εξαπολύει τα «πυρά» κατά της Τουρκίας, κατηγορώντας την Άγκυρα ότι σκόπιμα οδηγεί σε αδιέξοδο τις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας.

Σε νέες του δηλώσεις την Πέμπτη, ο Ρώσος πρόεδρος επανέλαβε ότι η Τουρκία ακόμα δεν έχει ζητήσει «συγγνώμη» για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού και επανέλαβε την άποψη ότι η ενέργειά της ήταν «πισώπλατη μαχαιριά».

«Ήταν μια ανεξήγητη και ύπουλη μαχαιριά στην πλάτη από αυτούς που πιστεύαμε ότι είναι σύμμαχοι και εταίροι στη μάχη κατά της τρομοκρατίας», είπε, τονίζοντας πως ακόμη δεν έχει λάβει μια «λογική συγγνώμη» από την Τουρκία στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ