ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Φεύγει από το Π.Κ. ο καθηγητής Στεργίου - Ηταν ο εισηγητής της αναγόρευσης Ρίχτερ

0

Αποχωρεί, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Ράδιο Κρήτη o επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης Ανδρέας Στεργίου, ο οποίος ήταν ο εισηγητής για την αναγόρευση του γερμανού καθηγητή Ρίχτερ ως επίτιμου διδάκτορα του Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Στεργίου, ο οποίος κατάγεται από το Βόλο, έκανε αίτηση για μετακίνησή του στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η οποία εγκρίθηκε.

Το θέμα προκάλεσε... πολλά Ρίχτερ αναστάτωσης μέχρι και μηνήσεις, πριν από μερικούς μήνες, εξαιτίας της συγγραφής του βιβλίου από τον Γερμανό καθηγητή με τίτλο «Η Μάχη της Κρήτης», στις σελίδες του οποίου τουλάχιστον εμφανίζεται τουλάχιστον προκλητικός, παραποιώντας την ιστορική αλήθεια και παρουσιάζοντας  την αντίσταση των Κρητικών ως θηριωδία απέναντι στους κατακτητές! Οι έντονες αντιδράσεις είχαν προκαλέσει τη ματαίωση της τελετής αναγόρευσης, ωστόσο αυτή τελικά έγινε και μάλιστα στα κρυφά!

Σχολιάζοντας στο Ράδιο Κρήτη και τον Λευτέρη Βαρδάκη τη μετακίνηση του καθηγητή Στεργίου, το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών Αριστομένης Συγγελάκης, είπε ότι έστω και τώρα, το Πανεπιστήμιο Κρήτης πρέπει να επανορθώσει, και να βρει τρόπο ώστε η αναγόρευση του γερμανού καθηγητή και ακυρωθεί.

Τα μαθήματα του κ. Στεργίου στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, θα αναλάβει ο συνάδελφός του Δημήτρης Ξενάκης.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ