ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Επεισοδιακή η σημερινή διαδικασία στη δίκη Ρίχτερ

0

«Φωτιά» στην ακροαματική διαδικασία για την εκδίκαση της υπόθεσης του γερμανού ιστορικού Χάϊνς Ρίχτερ στο Ρέθυμνο, έβαλε σήμερα το έντονο φραστικό επεισόδιο που σημειώθηκε μεταξύ του συνηγόρου υπεράσπισης και του προέδρου της έδρας.

Νωρίτερα, το ενδιαφέρον μονοπώλησε η πολύωρη κατάθεση του καθηγητή του τμήματος πολιτικής επιστήμης του πανεπιστήμιου Κρήτης, Νίκου Παπαδάκη, ο οποίος έκανε μια εμπεριστατωμένη επιστημονική προσέγγιση του συγγραφικού έργου του γερμανού ακαδημαϊκού.

Πιο αναλυτικά, το έντονο φραστικό επεισόδιο που εκτυλίχτηκε μεταξύ του συνηγόρου υπεράσπισης και του προέδρου του δικαστηρίου, μονοπώλησε σήμερα το ενδιαφέρον στην ακροαματική διαδικασία για την εκδίκαση της υπόθεσης του γερμανού συγγραφέα Χάϊνς Ρίχτερ, στο Ρέθυμνο.

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Θανάσης Αναγνωστόπουλος, στο πλαίσιο της υπερασπιστικής γραμμής, διατύπωσε ερωτήματα εξετάζοντας τον μάρτυρα, Νίκο Παπαδάκη, τα οποία προκάλεσαν την έκρηξη του προέδρου της έδρας, Αλέξανδρου – Ιωάννη Καργόπουλου.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου με έντονο ύφος επανέλαβε ότι δεν πρόκειται για δίκη περί της ελευθερίας του λόγου, καθώς ο γερμανός ιστορικός παραπέμφθηκε βάσει του νέου αντιρατσιστικού νόμου.

Νωρίτερα, στην πολύωρη κατάθεσή του ο καθηγητής του τμήματος πολιτικής επιστήμης του πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Παπαδάκης παρουσίασε το χρονικό της απόφασης που ελήφθη από το τμήμα του για την αναγόρευση του Χάϊνς Ρίχτερ, ενώ επανέλαβε ότι επιμένει και τάσσεται υπέρ της ανάκλησης αυτής της απόφασης.

«Κατά τη γνώμη μου -είπε- αυτό το βιβλίο σφάλει ερμηνευτικά» και πρόσθεσε συνοψίζοντας τις σκέψεις τους ότι «με ενδιαφέρει πολύ τι γράφει, διαφωνώ πολύ με αυτά που γράφει, αλλά με ενδιαφέρει και το δικαίωμα του να γράφει».

Πέρα από τον κ. Παπαδάκη, σήμερα κατέθεσαν και οι καθηγητές του τμήματος πολιτικής επιστήμης, κ.κ. Μανασάκης και Γκιούρας, ενώ η δίκη διεκόπη αργά το απόγευμα και θα συνεχιστεί στις 11 το πρωί της 17ης Δεκεμβρίου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ