ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγρότες αφήστε τις επιδοτήσεις και πιάστε τις κατσουνες του Μανώλη Ηλιάκη

0

Ο παιδεραστής για να πλησιάσει το θύμα του και να ασελγήσει πάνω στο παιδί χρησιμοποιεί σαν δόλωμα καραμέλες ή σοκολάτες. Η ΕΕ έχει κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα με τις επιδοτήσεις, έχει καταφέρει να ασελγεί συνεχώς και αδιαλείπτως στο σώμα και στην ψυχή των φτωχών και μικρομεσαίων αγροτών. Η ΕΕ κατάφερε να μας κάνει επαίτες μικρόψυχους, να χάσουμε την αξιοπρέπεια μας και την περηφάνια μας, περιμένοντας πότε θα μας πετάξουν τις καραμέλες της επιδότησης. Μαζί με τις επιδοτήσεις όμως έρχονται τα προϊόντα τους τα μηχανήματα τους τα γεωργικά φάρμακα, τα λιπάσματα, οι ανεμογεννήτριες τα φωτοβολταικά οι φόροι κτλ για να ξαναπάρουν αμέσως πίσω τις καραμέλες τους, αφού έχουν καταφέρει να ασελγήσουν πάνω μας. Το πελατειακό ψηφοθηρικό κράτος μας εκτελώντας χρέη τσατσάς κάλυπτε απατεώνες λαμόγια και τους κομματάρχες για πανωγραψήμματα και ότι λαμογιά μπορεί να βάλει ο ανθρώπινος νους σπέρνοντας την σύγχυση και την διάσπαση του αγροτικού κόσμου.

Κοντολογίς το αποτέλεσμα είναι οι νταβατζήδες της ΕΕ να έρχονται με το μαστίγιο στο χέρι πουλώντας ηθική και από θύτες να εμφανίζονται σαν θύματα και τα θύματα σαν θύτες.

Τώρα έρχονται να δώσουν την χαριστική βολή με το ασφαλιστικό χρησιμοποιώντας τα μίσθαρνα όργανα τους τον ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σύμφωνα με τις προτάσεις της κυβέρνησης οι αγρότες χάνουν το ασφαλιστικό τους ταμείο, τον ΟΓΑ, που συγχωνεύεται σ’ ένα υπερταμείο, οδηγώντας τους σε πρόσθετες δυσκολίες για την εξυπηρέτησή τους και ταυτόχρονα θα εξουθενωθούν βάναυσα με τον τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών τους από7% σε 20%.

Εάν σε αυτά προσθέσουμε και τις άλλες επιβαρύνσεις των αγροτών από το 3ο μνημόνιο, δηλαδή την αύξηση της προκαταβολής φόρου από 27,5% σε 55% και εν συνεχεία σε 100%, την αύξηση του ΦΠΑ σε όλα τα αγροτικά εφόδια από 13% σε 23%, την κατάργηση του αφορολογήτου των αγροτικών επιδοτήσεων, την κατάργηση, επίσης, της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου κίνησης και την αύξηση του συντελεστή φορολόγησης τους από το 13% στο 26% από το πρώτο ευρώ, καταλήγουμε στο ασφαλές συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση και οι δανειστές, οδηγούν σε εξαφάνιση τη μικρομεσαία αγροτιά της χώρας. Την στιγμή μάλιστα που έχουν διαλύσει τα κέντρα υγείας –νοσοκομεία –σχολεία και κάθε έννοια κοινωνικής προστασίας.

Οι βάναυσες προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, που θα γίνουν πολύ χειρότερες μετά τις «διαπραγματεύσεις» με τους δανειστές, πλήττουν θανάσιμα όλους τους οικονομικοκοινωνικούς κλάδους και την συντριπτική πλειοψηφία του λαού και της νεολαίας.

Οι προτάσεις εξόντωσης της κυβέρνησης μπορούν και πρέπει να πέσουν στο κενό.

Αυτές οι καταστροφικές κυβερνητικές προτάσεις και τα σχέδια των μαστροπών της ΕΕ μπορούν να σταματήσουν από ένα κοινό μέτωπο όλου του εργαζόμενου κόσμου και πρώτα απ’ όλα τη νεολαία, που της στερούν το μέλλον.

Το ότι πουληθήκαμε στις πελατειακές κυβερνήσεις όχι μόνο δεν μας επέλυσε τα προβλήματα, αλλά έφερε τρομερότερες καταστάσεις.

agr

Όπου υπήρχε πείνα και φτώχια συνεχίζει να υπάρχει και σήμερα, αλλά επιπλέον υπάρχει και απελπισία.

Οι πελατιακές κυβερνήσεις μετέτρεψαν τον αγροτόκοσμο σε ζητιάνους που δεν δουλεύουν παρά περιμένουν την επόμενη επιδότηση, δηλαδή περιμένουν την επόμενη εκλογική περίοδο. Μας απειλούν ότι θα πεθάνουμε από την πείνααν δεν υποταχθούμε στις απαιτήσεις τους, μα δεν είναι πολλά χρόνια μέχρι και την δεκαετία του 70 όλα τα αγροτικά νοικοκυριά είχαν μια αυτάρκεια σε ‘όσπρια λαχανικά κρέας κτλ δεν περιμένανε πότε θα πάνε στα σούπερ μάρκετ να αγοράσουνε σκόρδα Κίνας σταφίδες Τουρκίας και πορτοκάλια Βραζιλίας.

Αυτό δυστυχώς είναι η αλήθεια που μπορεί να δει κανείς στις πρώην κοινότητες: αγρότες που πλέον δεν ξέρουν να δουλεύουν τη γη, άδειες αποθήκες γιατί ούτε το τσιμέντο ούτε οι λαμαρίνες τρώγονται, κατεστραμμένους συνεταιρισμούς, κατεστραμμένες οικογένειες, αγρότες που συναντιούνται μόνο στις τράπεζες για να παραλάβουν την Ευρωπαϊκή ελεημοσύνη.

Δεν μπορούμε να βαδίσουμε με τον παλαιό τύπου συνδικαλισμό με εργατοπατέρες και αγροτοπατέρες που σε πολλές φάσεις τους έχουμε δει στην απέναντι όχθη βουλευτές και στυλοβάτες του συστήματος εκμετάλλευσης, που έχουν μάθει στον παραγοντισμό και στο να αποφασίζουν από τα πάνω πως θα πορευτεί ο εργαζόμενος κόσμος.

Πρέπει να συγκληθούν συνελεύσεις πρώτα στα χωριά μετά στους δήμους και αφού αναλυθούν σε βάθος τα προβλήματα να παρθούν αποφάσεις για ποιο δρόμο αγώνα θα επιλέξουμε να βαδίσουμε. Εκεί που έχει φτάσει η κατάσταση η σύγκρουση θα είναι αναπόφευκτη για αυτό η όποια απόφαση παρθεί θα βαραίνει τους από τα κάτω αν δηλαδή θα συγκρουστούμε με τις κατσούνες ή με πιο αποτελεσματικά όπλα.

Δεν επιτρέπεται τον τόπο που μας παρέδωσαν οι παππούδες μας και οι πατεράδες μας με τόσες θυσίες και αίμα για να ζήσουμε ελεύθεροι και περήφανοι, να σκύψουμε το κεφάλι και να υποταχθούμε σαν δούλοι.

Μην ξεχνάμε: Εκείνοι που πνίγουν μωρά, γυναίκες, παιδιά, γέροντες κάθε μέρα στις ελληνικές θάλασσες είναι οι ίδιοι που «πνίγουν», που εξοντώνουν, που ρημάζουν τον ελληνικό λαό.

Είναι οι ίδιοι που όσους δεν καταφέρουν να πνίξουν στις θάλασσες και φθάσουν στην πολιτισμένη Ευρώπη άκουσον άκουσον ψηφίζουν νόμο στα κοινοβούλια τους οι πολιτισμένοι βουλευτές τους( Δανία- Ολλανδία- Γερμανία) να παίρνουν από τους κατατρεγμένους ό,τι κειμήλιο κρατούν πάνω τους. Μιλάμε για κλεφτοκοτάδες, αυτά που διαδραματίζονται σήμερα στην Ευρώπη θα καταγραφούν στην ιστορία ακόμα για άλλη μια φορά μια από τις πιο μαύρες σελίδες της. Και να σκεφτεί κανείς ότι για την προσφυγιά τους είναι υπεύθυνοι όλοι αυτοί οι ιμπεριαλιστές που τους ξεσπίτωσαν και ισοπέδωσαν την χώρα τους.

Είναι οι ίδιοι που δια στόματος του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος λένε ότι δεν αναγνωρίζουν στην Ελλάδα εθνική κυριαρχία από την στιγμή που πλήττονται τα δικά τους σύνορα!

Είναι οι ίδιοι με τους οποίους τα έχουν κάνει πλακάκια οι μπλε, οι πράσινοι, οι τιρκουάζ και οι ροζ Έλληνες κυβερνώντες.

Αγρότες δεν νομίζω ότι μπορεί ένας έντιμος άνθρωπος σήμερα να περιμένει καλιμέντο από τους κλεφτοκοτάδες της ΕΕ.

 

ΟΤΑΝ Η ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ

ΗΛΙΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ