ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Βίοι Παράλληλοι του Μαρίνου Γαλανάκη

0

Με το Διάταγμα της 2.6.1823 η Κυβέρνηση του Μασόνου Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη εξουσιοδότησε τους «Αδελφούς» Ιωάννη Ορλάνδο, Ανδρέα Ζαϊμη και Ανδρέα  Λουριώτη να πάνε στο Λονδίνο, με το σκοπό να  συνάψουν δάνειο4.000.000 Ισπανικών ταλλήρων. Λεφτά δεν είχαν ούτε για τα ναύλα τους. ΟΜπάυρον λέγεται ότι  δάνεισε 4.000 λίρες την Κυβέρνηση για το σκοπό αυτό. Αλλά ο «Λόρδος» αυτός  είχε φύγει από τη Βρετανία, για να γλυτώσει από τους δανειστές του.

Στο Λονδίνο η Επιτροπή αυτή συνεργάστηκε με Τραπεζίτες – Μέλη του «Φιλελληνικού Κομιτάτου» (London Greek Committee ή London Philhellenic Committee, 1823-1826) κ ύστερ’ από περιπετειώδεις διαπραγματεύσεις  στην ταβέρνα «Κορώνα και Άγκυρα»(Crown and Anchor tavern), έδρα της Λέσχης «Ανακρεόντιος Εταιρε ία» (Anacreontic Society(ΒΙΚΥΠ.),σύναψαν στις 9.2.1824 δάνειο 800.000 λιρών στερλινών από τους χρηματιστικούς οίκους  Λόφναν, Ο΄Βραϊεν, Έλλις και Σια «Loughman, O'brien, Ellice και Σία». Το δάνειο εκδόθηκε στο 59% της ονομαστικής του αξίας. Δηλαδή  πραγματικό κεφάλαιο του δανείου έμειναν 472.000 λ.. Να σημειωθεί ότι το «Φιλελληνικό Κομιτάτο» έφτασε ν’ αριθμεί 940 Μέλη, ανάμεσα στα οποία κι αρκετοί διακριμένοι Βρετανοί πολιτικοί, προερχόμενοι από τα τέσσερα πιο μεγάλα πολιτικά κόμματα της Βρετανίας, λόγιοι, ποιητές, φοιτητές και τραπεζίτες, κάποιοι από τους οποίους έβλεπαν αλλοίθωρα την Ελληνική Υπόθεση.

Από αυτό το ποσό ήρθαν 298.000 λ. και κατατέθηκαν στην Τράπεζα των Καίσαρα Λογοθέτη και Βρετανού εμπόρου Βάρφ στη Ζάκυνθο, για λογαριασμό της εξουσιοδοτημένης από την Επανάσταση Επιτροπής διαχείρισης του δανείου. Αυτή την Επιτροπή αποτελούσαν: Ο Βρετανός τυχοδιώχτης Μπάυρον, που ωστόσο τον είχαν δολοφονήσει. Ο Βρετανός Συνταγματάρχης Στάνχοπ. Κι ο Αρβανίτης Αρχηγός του οίκου των εφοπλιστών της Ύδρας Κουντουριώτων κυρ-Λάζαρος.

Από το υπόλοιπο 80.000 λ. παρακρατήθηκαν έναντι τόκων των δυο πρώτων χρόνων. 16.000 ως χρεολύσιο. 2.000 λ. ως προμήθεια. 5.900 λ. παρακράτησε ο Ορλάνδος για χρέη της Επανάστασης προς τη… γυναίκα του, θυγατέρα του  Γ. Κουντουριώτη. Το κόστος του ταξιδιού των τριών Πληρεξουσίων «Αδελφών» ανήλθε σε 5.045 λ., γιατί λέγεται και γράφεται ότι, για ένα περίπου χρόνο οιΟρλάνδος και Λουριώτης έζησαν στο Λονδίνο επιδειχτικά πολυτελώς.  Ο «Φιλέλληνας»  Γραμματέας του «Φιλελληνικού Κομιτάτου»  «Τζ. Μπάουρινγκ (John Bowring), εκδότης του “Westminster Review”, βουλευτής, διπλωμάτης» (ΒΙΚΥΠ.) πήρε  μεσιτεία κ επένδυσε σ’ αυτό περί τις 25.000 λ.(ό.π.). Και  το υπόλοιπο του υπολοίπου διέθεσαν, λέει για την αγορά όπλων και πυρομαχικών, που όμως κάτι λίγα έφτασαν ως την Ελλάδα…

«Οι αγγλικές εφημερίδες έγραψαν ότι κατά τη χρήση των δανείων διαπράχθηκαν όργια. Η κακή διαχείριση του δανείου αυτού στο Λονδίνο, είχε φέρει την Ελλάδα στα πρόθυρα της καταστροφής. Οι φιλέλληνες του Λονδίνου ζητούσαν λογοδοσία της χρήσης του δανείου. Οργάνωσαν συλλαλητήριο ομολογιούχων στις 3.9.1926. Η αγγλική εφημερίδα Χρόνος αναφέρει: «Το Ελληνικόν δάνειον υπέστη την τύχην του ανδρός, όστις μεταβαίνων από Ιερουσαλήμ εις Ιεριχώ έπεσεν είς χείρας ληστών, δεν εύρεν όμως τον καλόν Σαμαρείτην… Η Ελλάς απώλεσε πάντα τα πλεονεκτήματα, όσα εκ του δανείου προσεδόκα. Η ελληνική υπόθεσις προεδόθη, και προεδόθη εν Αγγλία. Θα εθριάμβευε σήμερον άνευ της Αγγλίας και του Αγγλικού χρηματιστηρίου». (http://ypogeia-drasi.blogspot.gr/).

Οι δε μόλις  298.000 λίρες, που έφτασαν στην Επανάσταση διατέθηκαν σχεδόν στο σύνολό τους για τη χρηματοδότηση και στράτευση οπαδών  της παράταξης των τεσσάτων Μασόνων συναρχηγών του κόμματος των Κοτζαμπάσηδων Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, Γ. Κουντουριώτη, Ιω. Κωλέττη κι Αλεξ. Μαυροκορδάτου, προκειμένου να επιστρατεύσουν παλληκάρια της Ρούμελης και να τα κατεβάσουν στην Πελοπόννησο, για να επικρατήσουν έναντι των «Στρατιωτικών». του Κόμματος  Κολοκοτρώνη - Ανδρούτσου. Έτσι χρηματοδοτήθηκε η επιχείρηση τωνΡουμελιώτικων στρατευμάτων κατά της Πελοποννήσου. Τα οποία   λεηλάτησαν εχθρικώς(!), πλην όμως ενδόξως(!), την Πελοπόννησο και προκάλεσαν εκατοντάδες θύματα, που αποτελούσαν εν ζωή απαραίτητα για την αντιμετώπιση του εχθρού στοιχεία.

Η επιχείρηση στέφθηκε από επιτυχία! Βέβαια! Γλυκάθηκαν τα καθάρματα του Σιωνισμού και στις 31.7.24 το Βουλευτικό αποφάσισε τη σύναψη και δεύτερου δανείου ύψους 2.000.000 λιρών στερλινών, γιατί από το πρώτο δεν υπήρχε ούτε σκόνη. Επέλεξε και πάλι τους ίδιους διαπραγματευτές του Κόμματος κι αυτοί πρόθυμα ξαναπήγαν στο Λονδίνο. Και στις 26.1.1825, ενώ γινόταν χαμός στην Πελοπόννησο από τον εμφύλιο σπαραγμό υπογράφηκε με τον επίσης Εβραιοσιωνιστικό  χρηματιστικό οίκο Ρικάρντο (J. Ricardo και S. Ricardo) το δεύτερο δάνειο των 2.000.000 λ.. Αυτό το δάνειο συνομολογήθηκε με απευθείας διαπραγματεύσεις των δυο Πληρεξουσίων της Επανάστασης με τον οίκο Ρικάρντο.Το Κομιτάτο δεν αναμίχτηκε. Συμμετείχαν όμως στις διαπραγματεύσεις οι «Χομπχάουζ,Μπουρντέτ και Έντουαρντ Έλλις» (ό.π.),  που ναι μεν ήταν Μέλη του Κομιτάτου, αλλά δε συμμετείχαν εκ μέρους του, παρά ως ιδιώτες.  Αυτό το δάνειο εκδόθηκε στο 55%της ονομαστικής του αξίας. Αυτό σημαίνει ότι το κεφάλαιο που έπρεπε να εισπράξει  η Επανάσταση δεν ήταν πιο πολύ από 1.100.000 λ.. Όμως: Παρακρατήθηκαν 284.000 ως προκαταβολή τόκων, προμήθειες κ.λπ. έξοδα. Το δε υπόλοιπο το διαχειρίστηκαν ολόκληρο οι κομιτατζήδες του «Φιλελληνικού Κομιτάτου», με μια παρέα «Αδελφών» «Σωτήρων» της Ελλάδας, χωρίς να δώσουν λογαριασμό των αποφάσεων και των πράξεών τους σε κανένα.

Ούτε και στους δυο αρπάχτρες, που το υπέγραψαν για λογαριασμό της Επανάστασης! Αυθαίρετα, και με το κόλπο αναχρηματοδότησης του πρώτου δανείου, κατέβαλαν  212.000 στους Λόφναν κ.λπ., εκ των οποίων ο Έλλιςσυμμετείχε στο παζάρι, όπως προανέφερα! Με ποια λογική και λογιστική; Πλήρωσαν, είπαν, για ν’ αγοράσουν όπλα και πυροβόλα 77.000, από τα οποία στην Ελλάδα δεν έφτασαν ούτε τα μισά. Παράγγειλαν 6 ατμοκίνητα υπερσύγχρονα πολεμικά στο ναυπηγεία Αλεξάντερ Γκαλογουέϊ (Alexander Galloway) και προκατέβαλαν160.000 λ.. Και να υπογραμμισθεί ότι: Στα ίδια ναυπηγεία τον ίδιο καιρό είχε παραγγελθεί από το Σατράπη της Αιγύπτου Μωχάμετ Άλυ αριθμός πολεμικών πλοίων, και δόθηκε προτεραιότητα σ’ αυτή την παραγγελία κι αμελήθηκε η των Ελλήνων. Ο γιος του Γκαλογουέι υπηρετούσε κοντά στον Ιμπραήμ ως σύμβουλος. Σε τέτοιο λάκκο έρριψαν την Επανάσταση!

Παράγγειλαν σε ναυπηγείο της Νέας Υόρκης φρεγάτες υπερσύγχρονες και προκατέβαλαν 155.000 λ.. Ποιος τους έδωσε το δικαίωμα και την άδεια να διαπράξουν αυτή τη λεηλασία του χρήματος; Ύστερ’ από αυτά, το υπόλοιπο των232.558 λ. που έμεινε στάλθηκε στην Επαναστατική Επιτροπή.

 «…Εκ του δανείου τούτου απεστάλησαν εις την Ελλάδα και διετέθησαν οπωσδήποτε εις τον σκοπόν, δι’ όν προωρίσθησαν μόνο 280.000 λ. στ. το δε υπόλοιπον ποσόν των 520.000 διετέθη εν Λονδίνω εις τοκοχρεωλύσια δύο ετών (1824 και 1825), εις προμηθείας και λοιπά έξοδα συνομολογήσεως του δανείου…» (Ηλ. Λιακόπουλος (Κώδιξ… σ. 5).

«Επί Βαυαροκρατίας, ο Υπουργός Οικονομικών Γεώργιος Σπανιολάκης (1838) κατηγόρησε τους δύο διαπραγματευτές ότι ιδιοποιήθηκαν χρήματα από τις αγοροπωλησίες μετοχών των δανείων και επιπλέον τον Ορλάνδο ότι παρακράτησε ποσό 5.900 λιρών από τα δύο δάνεια. Μάλιστα, το Ελεγκτικό Συνέδριο προχώρησε σε προσημείωση των περιουσιακών τους στοιχείων.» (www.sansimera.gr).

Σπανιολάκης λοιπόν είχε το θάρρος και τον πατριωτισμό και κατηγόρησε τουςΟρλάνδο και  Λουριώτη για κατάχρηση δημόσιου χρήματος.

Τώρα δεν υπάρχει Έλληνας  Πατριώτης Υπουργός, που να έχει το θάρρος να μιμηθεί το Σπανιολάκη; Όμως η Φώφη ζητά έμμεσα την παραπομπή των διαχειριστών της Εξουσίας από το 2000 ως το 20015, ώστε «να ξεκαθαρίσει η ήρα από το στάρι».

Δε ντρέπεστε Βουλευτές, Υπουργοί και Πρωθυπουργοί να Σας βάζει ο παραπληροφορημένος Κόσμος όλους σ’ ένα «τσουβάλι» και να έχουν καταντήσει οι λέξεις  Βουλευτής, Υπουργός, Πρωθυπουργός, ταυτόσημες με τις λέξεις καταχραστής, ξενόδουλος, ξενοκίνητος, προδότης, Γραικύλος, Νενέκος, Μασόνος, πουλημένος, Κουίσλιγκ, Γκαουλάϊτερ κι όχι μόνο; Γιατί αφήνετε να αιωρείται στην ατμόσφαιρα η «μπόχα σκατίλας» (Δαλέντζας) και να θεωρείται από τους Πολίτες πως επικρατεί στην Ελλάδα πολιτική σαπίλα; Επειδή αυτό θέλει η Σιωνιστική Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτω από την ανοχή της οποίας και με τη σύμπραξη και την αλαζονεία της επιτελέστηκε η καταλήστευση του Ελληνικού Δημοσίου και του Ελληνικού Λαού;  Επειδή αυτό ήταν επιθυμία του Εβραιοσιωνιστικού Διευθυντηρίου, που κρύβεται πίσω της, όπως κρυβόταν κατά το 19ο και τον 20οαιώνα πίσω από τις Βρετανία,  Γαλλία,  ΕΣΣΔ,  Η.Π.Α. και  Γερμανία;

Πιστεύετε πως υπηρετείτε τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού, όταν τον καταδικάζετε με τις αποφάσεις, τις πράξεις και τις παραλείψεις Σας Κοινωνικά, Πολιτιστικά, Οικονομικά, και τον υποβαθμίζετε σε σημείο επιστροφής του στην εποχή του Όθωνα, προκειμένου να υπηρετήσετε τα συμφέροντα του Σιωνισμού, ως σκυλάκια του καναπέ της Παγκοσμιοποίησης; Φανείτε, δείξετε πως είστε Έλληνες, αν όχι και Χριστιανοί. Ντρέπεστε γι αυτό;

Ακόμα και για το Ασφαλιστικό γιατί δε συνεργάζεστε, ώστε να προκύψει ένα βιώσιμο υγειές Κοινωνικό Ασφαλιστικό Σύστημα, που τόσο έχει ανάγκη ο Ελληνισμός; Γιατί ακολουθείτε τη διαιρετική πολιτική του Σιωνισμού;

 

Γράφτηκε στις 27.1.2016.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ