ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Βροντερό μήνυμα έστειλε το Ρέθυμνο

0

ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

  • Πρωτοφανής η συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις
  • Ογκώδεις σε κόσμο οι διαδηλώσεις
  • Με βαριά οχήματα κατέκλισαν την πόλη οι ιδιοκτήτες φορτηγών
  • Με συναυλία και αντικριστά συνέχισαν αγρότες και κτηνοτρόφοι την κατάληψη του κόμβου Ατσιποπούλου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΚΛΑΔΟΣ

ΑΘΗΝΑ ΠΕΤΡΑΚΑΚΗ

Σαφές μήνυμα προς την Κυβέρνηση, του δανειστές αλλά και στο σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας έστειλαν εργαζόμενοι, επαγγελματίες, επιστήμονες, αγρότες, κτηνοτρόφοι, πολίτες όλων των ηλικιών και επαγγελμάτων κατά την μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης με την πρωτοφανή συμμετοχή διαδηλωτών και απεργών.

Η φωνή του κόσμου, ξεκάθαρα διαμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση, ότι δεν υπάρχουν άλλες οικονομικές αντοχές. Κυρίως δεν υπάρχει η παραμικρή ανοχή απέναντι σε πολιτικές που ρίχνουν όλο το βάρος της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας σε μικρομεσαίους επαγγελματίες, εργαζόμενους και συνταξιούχους διογκώνοντας συνεχώς τις στρατιές των ανέργων αλλά και των νέων ανθρώπων που μεταναστεύουν σε άλλες χώρες με σκοπό ένα καλύτερο μέλλον.

Οι δε προθέσεις της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, το οποίο συνδέεται de facto με το φορολογικό, θεωρείται «ταφόπλακα» για τους πολίτες, οι οποίοι φαίνεται, να χάνουν πλέον κάθε ελπίδα μιας κάποιας προοπτικής μετά από έξι χρόνια δυσμενών συνεπειών, από μια οικονομική κρίση, για την οποία αποκλειστικά και μόνο ευθύνεται το πολιτικό σύστημα και οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν και συνεχίζουν να ακολουθούν.

Διότι, όχι μόνο δεν κατάφεραν την παραμικρή οικονομική ανάκαμψη οι κυβερνήσεις από το 2010 έως φέτος, αλλά τουναντίον «πέτυχαν» να μειώσουν στο ναδίρ κάθε ενδεχόμενο ή δυνατότητα όποιου πολίτη και νοικοκυριού να καταφέρει να ανταπεξέλθει στα δεδομένα και να προκόψει.

Η αποτυχία αυτή σε συνδυασμό με τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις της σημερινής κυβέρνησης, προκάλεσαν την έκρηξη αγανάκτησης του κόσμου, που διαδήλωσε μαζικά την αντίθεση του στην συνέχιση αυτών των πολιτικών επιλογών.

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή την επεισοδιακή διαμαρτυρία που είχε πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, η Νομαρχιακή Επιτροπή του κυβερνώντος κόμματος εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία τόνιζε τα εξής:

«Στις 29 Ιανουαρίου 2016 το μεσημέρι αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της επιτροπής αγώνα των αγροτών για να της επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματα τους. Μετά την παραλαβή του ψηφίσματος, μεμονωμένα άτομα εισέβαλλαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και με φασιστικού τύπου ενέργειες προκάλεσαν υλικές ζημιές στο χώρο κάτι που ποτέ στο παρελθόν δεν έχει γίνει σε γραφεία πολιτικού κόμματος στο Ρέθυμνο.

Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι τα επεισόδια των τελευταίων ωρών, εκφράζουν τη μεγάλη μάζα των αγροτών. Οι αγρότες είναι άνθρωποι της δουλειάς και της προκοπής. Οι πράξεις βίας και οι τυφλές και αδιέξοδες συγκρούσεις, είναι λογικές προβοκατόρων και δυνάμεων της ακροδεξιάς. Καλούμε τους αγρότες και τους εκπροσώπους τους να απομονώσουν αυτά τα ακραία στοιχεία.

Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι ο διάλογος είναι μονόδρομος και καλούμε και πάλι τους αγρότες να προσέλθουν στον διάλογο με την κυβέρνηση για να αναζητηθούν λύσεις για τα ζητήματα που θέτουν με τον αγώνα τους, τον οποίο σεβόμαστε. Για το ασφαλιστικό, το φορολογικό, αλλά και για λύσεις για την επόμενη μέρα της παραγωγικής ανασυγκρότησης της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.»

Σε απάντηση της παραπάνω ανακοίνωσης, η Γενική Συνέλευση των Αγροτών που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις στον κόμβο Ατσιποπούλου, εξέδωσε τα εξής:

«Σύμφωνα με τις προτάσεις της κυβέρνησης οι αγρότες χάνουν το ασφαλιστικό τους ταμείο, τον ΟΓΑ, που συγχωνεύεται σ’ ένα υπερταμείο, οδηγώντας τους σε πρόσθετες δυσκολίες για την εξυπηρέτησή τους και ταυτόχρονα θα εξουθενωθούν βάναυσα με τον τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών τους από 7% σε 20% τη στιγμή μάλιστα που χιλιάδες αγρότες σήμερα αδυνατούν να ανταποκριθούν λόγο φτώχιας .

Εάν σε αυτά προσθέσουμε και τις άλλες επιβαρύνσεις των αγροτών από το 3ο μνημόνιο, δηλαδή την αύξηση της προκαταβολής φόρου από 27,5% σε 55% και εν συνεχεία σε 100%, την αύξηση του ΦΠΑ σε όλα τα αγροτικά εφόδια από 13% σε 23%, την κατάργηση του αφορολογήτου των αγροτικών επιδοτήσεων, την κατάργηση, επίσης, της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου κίνησης και την αύξηση του συντελεστή φορολόγησης τους από το 13% στο 26% από το πρώτο ευρώ, καταλήγουμε στο ασφαλές συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση και οι δανειστές, οδηγούν σε εξαφάνιση τη μικρομεσαία αγροτιά της χώρας. Την στιγμή μάλιστα που έχουν διαλύσει τα κέντρα υγείας –νοσοκομεία –σχολεία και κάθε έννοια κοινωνικής προστασίας. Οι βάναυσες προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, που θα γίνουν πολύ χειρότερες μετά τις «διαπραγματεύσεις» με τους δανειστές, πλήττουν θανάσιμα όλους τους οικονομικοκοινωνικούς κλάδους και την συντριπτική πλειοψηφία του λαού και της νεολαίας.

Και ερωτούμε τον το ΣΥΡΙΖΑ έχει καταλάβει ότι από φτωχούς μας κάνει πάμφτωχους, και απορεί για την αγανάκτηση μας. Έχει καταλάβει ότι δεν υπάρχει χειρότερη βία από την φτώχεια . Προφανώς και δεν γνωρίζει από φτώχεια αλλά είναι και ανιστόρητος. Γιατί διαφορετικά δεν θα αντέγραφε την ανακοίνωση των προηγούμενων κυβερνήσεων σε ανάλογες περιπτώσεις διεκδίκησης αιτημάτων για να μας συκοφαντήσει , γράφει συγκεκριμένα: <<Οι πράξεις βίας και οι τυφλές και αδιέξοδες συγκρούσεις, είναι λογικές προβοκατόρων και δυνάμεων της ακροδεξιάς.>> Οι αγρότες παλεύουν ενάντια στην φτώχεια και προσπαθούν να ενώσουν την φωνή και δύναμη τους με όλους τους άλλους εργαζόμενους που πλήττοντα, κατά συνέπεια αν γνώριζε από ιστορία ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήξερε ότι ακροδεξιά κυνηγά τους φτωχούς και κατατρεγμένους, εσείς που προκαλείτε την φτώχεια δίνετε άφθονη τροφή στην άκρα δεξιά με τις πολιτικές σας και την υποταγή σας στις τράπεζες και στους θεσμούς της ΕΕ.

Οι προτάσεις εξόντωσης της κυβέρνησης μπορούν και πρέπει να πέσουν στο κενό.

Αυτές οι καταστροφικές κυβερνητικές προτάσεις και τα σχέδια των σαρκοφάγων της ΕΕ μπορούν να σταματήσουν από ένα κοινό μέτωπο όλου του εργαζόμενου κόσμου και πρώτα απ’ όλα τη νεολαία, που της στερούν το μέλλον.

Καλούμε όλους όσους πλήττονται από τα βάρβαρα μέτρα να έλθουν να πάρουν το λόγο στις ανοικτές μας συνελεύσεις για να αντιμετωπίσουμε συλλογικά τα προβλήματα μας.

Είναι καιρός πια, πρέπει να παίρνουμε αποφάσεις εμείς για τις ζωές μας και όχι να εξουσιοδοτούμε άλλους να αποφασίζουν για εμάς.»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ