ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Επιδείνωση του καιρού και στην Κρήτη

0

Άλλαξε από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, το σκηνικό του καιρού στην Κρήτη. Στη διάρκεια της ημέρας αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, με βροχές, δυνατούς βοριάδες, αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά του νησιού.

Η κακοκαιρία, ωστόσο, δεν πρόκειται να διαρκέσει πολύ, καθώς από αύριο Σάββατο το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί σταδιακά σε όλες τις περιοχές της Κρήτης. Ειδικότερα, σύμφωνα με το μετεωρολόγο Μανόλη Λέκκα, σήμερα, από την αρχή της ημέρας, θα έχουμε νεφώσεις με βροχές, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Σε πολλές περιοχές του νησιού μάλιστα αναμένεται να υπάρξουν και καταιγίδες.

Σημειώνεται ότι η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από τα δυτικά της Κρήτης, ωστόσο θα επεκταθεί γρήγορα και στο υπόλοιπο νησί.

Χιόνι στα ορεινά

«Παρά την πρόσκαιρη ύφεση του καιρού λίγο πριν τις μεσημβρινές ώρες, αναμένεται εκ νέου επιδείνωση των καιρικών φαινομένων από τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες», τόνισε ο κ. Λέκκας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο γνωστός μετεωρολόγος, η κακοκαιρία θα διατηρηθεί και το βράδυ, ενώ στα ορεινά του νησιού και συγκεκριμένα σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 1.200 μέτρων θα υπάρξουν και χιονοπτώσεις.

Όσον αφορά στους ανέμους, αυτοί θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις εντάσεως 5 με 6 μποφόρ (τοπικά μέχρι και 7 μποφόρ), ενώ από το μεσημέρι - ξεκινώντας από τη δυτική Κρήτη - θα μετατραπούν σε βόρειους, με την έντασή τους να αυξάνεται και να φτάνει μέχρι και τα 7 μποφόρ.

Σημειώνεται ότι στα πελάγη οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση μέχρι και 8 μποφόρ. Εξάλλου, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 9 έως τους 14 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τον κ. Λέκκα, από το απόγευμα και μετά η πτώση του υδράργυρου αναμένεται να είναι αισθητή.

Βροχές και σταδιακή βελτίωση

Για αύριο Σάββατο προβλέπονται, το πρωί, νεφώσεις με βροχές, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Την ίδια ώρα, στα ορεινά της Κρήτης η χιονόπτωση θα συνεχιστεί. Όπως μας είπε ο κ. Λέκκας, κατά τη διάρκεια της ημέρας θα υπάρξει ύφεση των καιρικών φαινομένων. Ειδικότερα, ο καιρός στις δυτικές περιοχές του νησιού θα αρχίσει να βελτιώνεται από το μεσημέρι, ενώ στα ανατολικά θα έχουμε εξασθένηση των καιρικών φαινομένων, από το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις εντάσεως 6 με 7 μποφόρ, ενώ στην ανατολική Κρήτη θα φτάσουν μέχρι και τα 8 μποφόρ.

«Από τις βραδινές ώρες αναμένεται περαιτέρω εξασθένηση των ανέμων», ανέφερε, πάντως, ο κ. Λέκκας, ο οποίος πρόσθεσε ότι η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 7 έως τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή

Μεθαύριο Κυριακή, ο καιρός θα είναι γενικά καλός, με λίγες αραιές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ στα δυτικά του νησιού, ενώ στην ανατολική Κρήτη η έντασή τους θα φτάσει τα 5 με 6 μποφόρ. Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Έκτακτο δελτίο

Στο μεταξύ, με αφορμή τη σημερινή επιδείνωση του καιρού, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, στο οποίο καλεί τους ιδιοκτήτες μικρών σκαφών στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου να αποφύγουν να τα χρησιμοποιήσουν, αλλά και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας. Λόγω της κακοκαιρίας, εξάλλου, το Λιμενικό θα βρίσκεται σε ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανές δυσάρεστες καταστάσεις.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ