ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Νέο πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων στο παραλιακό μέτωπο από 1η Μαρτίου

0

ΣΕ 20 ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ

 

Από 1η Μαρτίου ξεκινάει νέο πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων από το αναπλασμένο πλέον ανατολικό παραλιακό μέτωπο, το οποίο ουσιαστικά θα αποτελέσει επέκταση του προγράμματος που ήδη εφαρμόζεται στο Ιστορικό Κέντρο του Ρεθύμνου. Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της περιοχής έχουν ήδη αρχίσει να ενημερώνονται από την Υπηρεσία Καθαριότητας για το πώς θα λειτουργήσει το πρόγραμμα προκειμένου να μην υπάρχει η άσχημη εικόνα των σκουπιδιών σε όλο το μήκος της παραλίας.

«Δεν θα υπάρχουν κάδοι στο ανατολικό παραλιακό μέτωπο», τόνισε ο αντιδήμαρχος καθημερινότητας κ. Δημήτρης Λελεδάκης, αναφέροντας ότι θα γίνει επέκταση του προγράμματος της παλιάς πόλης για το οποίο ήδη κάτοικοι και καταστηματάρχες της περιοχής έχουν αρχίσει να ενημερώνονται.

«Ότι γίνεται ακριβώς στην παλιά πόλη και συγκεκριμένα στην Ελευθερίου Βενιζέλου από το Λύκειο Ελληνίδων μέχρι τον Άγνωστο, θα γίνει και στο υπόλοιπο παραλιακό μέτωπο» ανέφερε ο κ. Λελεδάκης και πρόσθεσε: «Στις 29 Φεβρουαρίου θα αποσυρθούν όλοι οι κάδοι που υπάρχουν στο παραλιακό μέτωπο, από το Άγνωστο μέχρι το Pearl και ορισμένοι κάδοι θα μεταφερθούν σε κάθετους δρόμους προκειμένου να ενισχύσουν λίγο την κατάσταση στα στενά».

Όσον αφορά στους κατοίκους της παραλίας, μπορούν να εξυπηρετηθούν είτε από τους κάδους που θα βρίσκονται στους κάθετους δρόμους, είτε μπορούν να προμηθευτούν από την Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου, μικρούς κάδους τους οποίους θα βγάζουν σε ορισμένο χρόνο που θα περνάει για την αποκομιδή ο εργολάβος καθαριότητας.

Ανάλογη πολιτική θα ακολουθηθεί και με τους επαγγελματίες - καταστηματάρχες, οι οποίοι όπως έπραξαν και οι συνάδελφοί τους της παλιάς πόλης, θα αγοράσουν τροχήλατους κάδους χωρητικότητας περίπου 120 λίτρων, τους οποίους θα μεταφέρουν έξω από τα καταστήματά τους σε συγκεκριμένες ώρες.

Ο εργολάβος καθαριότητας, σύμφωνα με τον κ. Λελεδάκη θα περνάει για αποκομιδή δύο φορές την ημέρα. Η πρώτη φορά, υπολογίζεται να γίνεται ξημερώματα, προκειμένου να μαζευτούν τα απορρίμματα που θα έχουν βγάλει οι καταστηματάρχες αργά τη νύχτα και μία δεύτερη φορά νωρίς το απόγευμα (μετά τις 3), που υπολογίζεται ότι θα έχει «πέσει» η κίνηση των καταστημάτων.

Ωστόσο, σε περιπτώσεις που πολίτες έχουν ογκώδη αντικείμενα, όπως έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές ή ακόμα και κλαδιά από καθαρισμούς και κλαδέματα, ο κ. Λεδάκης τόνισε ότι δεν χρειάζεται να τα βγάζουν και να τα αφήνουν στο πεζοδρόμιο, αφού με να τηλεφώνημα στο 28310-57940, η υπηρεσία θα ανταποκριθεί άμεσα και θα τα μαζέψει από το χώρο που υπάρχουν.

 

02ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Την ώρα που το έργο της παραλίας προχωράει με γρήγορους ρυθμούς κι έχει ξεκινήσει η τοποθέτηση των φωτιστικών, η οποία αναμένεται, αν βοηθήσει ο καιρός, να ολοκληρωθεί σχετικά σύντομα, προετοιμάζεται και η ολοκλήρωση του νέου ασφαλτοτάπητα.

Σε περίπου 20 μέρες υπολογίζει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Ρεθύμνης κ. Μίνως Αλεφαντινός, ότι θα πέσει το τελευταίο στρώμα ασφαλτικού στο ανατολικό παραλιακό μέτωπο του Ρεθύμνου, με το οποίο και θα ολοκληρωθεί το έργο της ασφαλτόστρωσης στην παραλία.

Ο κ. Αλεφαντινός, απαντώντας σε πολλούς οι οποίοι ανησύχησαν ότι το οδόστρωμα στο παραλιακό μέτωπο θα μείνει χωρίς περαιτέρω εργασίες, τόνισε ότι αυτό που τώρα βλέπουν είναι η ασφαλτική ισοπεδωτική στρώση, η οποία μάλιστα χρειάζεται να συμπληρωθεί, καθώς έβρεξε αμέσως μετά τη ρίψη της και κάποια κομμάτια έχουν ξεκολλήσει.

Το επόμενο στάδιο, θα είναι αυτό που θα ολοκληρώσει το έργο της ασφαλτόστρωσης και αυτό αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο επόμενο 20ήμερο.

 

 

ΑΘΗΝΑ ΠΕΤΡΑΚΑΚΗ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ