ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
LIFESTYLE

Ο λόγος που αυτοκτόνησε ο διάσημος σεφ Μπενουά Βιολιέ

0

Μόλις πριν δύο μήνες, τον Δεκέμβριο του 2015, το εστιατόριο του Restaurant de l' Hotel de Ville Crissier βρέθηκε στην πρώτη θέση ανάμεσα σε 1000 gourmand ναούς της στον κόσμο στην ιεραρχία της La Liste. Σήμερα ο κόσμος της gourmet απόλαυσης αναρωτιέται τι μπορεί να έκανε τον Μπενουά Βιολιέ (Benoit Violier), κυριολεκτικά τον καλύτερο σεφ στον κόσμο, να αυτοκτονήσει.

Το πτώμα του βρέθηκε με μία σφαίρα στο κεφάλι στο σπίτι του στην Ελβετία χωρίς κανείς να γνωρίζει το λόγο που ο άντρας που είχε ανακηρυχθεί ήδη από τον εμβληματικό οδηγό Gault & Millau το 2013 κορυφαίος μάστορα της κουζίνας έγραψε τον επίλογο στη ζωή του.

Ο 44χρονος Βιολιέ είχε γεννηθεί στην παραθαλάσσια πόλη της Γαλλίας La Rochelle σε οικογένεια οινοποιών και από μικρός είχε δείξει την αδυναμία του στις γεύσεις που υπερέχουν. Από το 2012 ο ίδιος μαζί με τη σύζυγο του Μπριζίτ είχε την επιμέλεια ενός μενού που τον ανέδειξε ανάμεσα σε ισχυρούς παράγοντες της γαστρονομίας στο Restaurant de l' Hotel de Ville Crissier, βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin.

Οι θάνατοι και η αναγνώριση

Το εστιατόριο του στην πόλη Crissier, κοντά στη Λωζάνη τον είχε κάνει υπερήφανο, ο ίδιος είχε δηλώσει τον Δεκέμβριο μετά τη βράβευση του ότι η διάκριση είναι ένα κίνητρο για τον ίδιο και την ομάδα του. Η διαδοχή του στη θέση του μέντορα του Philippe Rochat ήταν νικηφόρα, ο Rochat όμως δεν πρόλαβε τον συγχαρεί τον Βιολιέ, πέθανε σε δυστύχημα με ποδήλατο το 2015. Αυτός ο θάνατος σε συνδυασμό με την απώλεια του πατέρα του σκοτείνιασαν τον Βιολιέ.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για τα αίτια του θανάτου ενός άντρα που μοιάζει να τα είχε όλα και είχε γίνει γνωστός για την αδυναμία του στο κυνήγι και τη χρήση εποχιακών υλικών στα πιάτα του. Ο Μπενουά Βιολιέ κατάφερε να κερδίσει την αναγνώριση μετά τη θητεία του σε εμβληματικούς ναούς της γεύσης όπως τα Lenôtre, Fauchon, Le Ritz, Robuchon και το Tour d'Argent.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ