ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Στη φθορά του χρόνου έχει εγκαταλειφθεί το πρώην Ειρηνοδικείο στο Πέραμα

0

ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΑΙΤΗΜΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

Σε εγκατάλειψη, χωρίς το παραμικρό ενδιαφέρον από το κράτος παραμένει τα τελευταία χρόνια το κτίριο, το οποίο στέγαζε το Ειρηνοδικείο Περάματος και τις υπηρεσίες του στον Μυλοπόταμο.

Μετά την συγχώνευση του Ειρηνοδικείου με αυτό του Ρεθύμνου, οι πόρτες και τα παράθυρα του κτιρίου κλειδώθηκαν και παραδόθηκε στην φθορά του χρόνου αν και βρίσκεται στην πιο κεντρική πλατεία της κωμόπολης, που αποτελεί έδρα του τοπικού Δήμου.

Το κτίριο ανήκει στα «Ελληνικά Ακίνητα» τα οποία, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, σκοπό έχουν να τα ξεπουλήσουν.

Απέναντι στο ενδεχόμενο αυτό, ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Δημήτρης Κόκκινος, με την σύμφωνη γνώμη και του προέδρου της Τ.Κ. Περάματος κ. Μανώλη Παπαγιαννάκη, ζήτησε πριν δύο χρόνια με επιστολή του την παραχώρηση της χρήσης του ακινήτου προς τον Δήμο Μυλοποτάμου προκειμένου να στεγάσει Δανειστική Βιβλιοθήκη και άλλες υποδομές για την νεολαία της περιοχής.

Ωστόσο, τα Ελληνικά Ακίνητα όχι μόνο δεν απάντησαν αλλά σε τηλεφωνική επικοινωνία που υπήρξε πριν δύο χρόνια, απλά επισήμαναν την διάθεση τους να τα …. «αξιοποιήσουν δια της πώλησης».

Οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας απέναντι σε κάθε τέτοια εξέλιξη είναι έντονη καθώς όλοι οι φορείς της περιοχής, θεωρούν, ότι απέναντι στην έλλειψη δημόσιων κτιρίων που καταγράφεται στο Πέραμα, η χρήση των χώρων αυτών για την διαμόρφωση κέντρου νέων και δανειστικής βιβλιοθήκης είναι η απολύτως ενδεδειγμένη.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μυλοποτάμου κ. Κόκκινο τις προηγούμενες ημέρες εστάλει εκ νέου επιστολή και αίτημα στην εταιρεία «Ελληνικά Ακίνητα» με επικαιροποίηση του αιτήματος καθώς ενώ ο Δήμος διαθέτει Νεανική και Παιδική Βιβλιοθήκη αλλά και έτοιμο υλικό για μια μεγάλη Δημοτική Δανειστική Βιβλιοθήκη, αυτό μέχρι στιγμής καθίσταται ανέφικτο λόγω έλλειψης κατάλληλου χώρου, την στιγμή που ένα τόσο σημαντικό δημόσιο κτίριο και μάλιστα στο κέντρο του Περάματος έχει εγκαταλειφθεί και καταστρέφεται.

Το δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας καλούνται να στηρίξουν οι θεσμικοί φορείς καθώς είναι κρίμα να παραμένει κλειστό και σε αχρηστία ένα τόσο σημαντικό κτίριο, το οποίο θα μπορούσε να αξιοποιηθεί προς όφελος του πολιτισμού και της παιδείας σε μια περιοχή, η οποία έχει ανάγκη από τις συγκεκριμένες δομές.

 

ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΚΛΑΔΟΣ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ