ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Άλλο ένα «κρίσιμο» eurogroup για μας… του Νίκου Θεοδωράκη

0

Γράφει ο Νίκος Θεωδοράκης

Δημοσιογράφος

http://www.thrapsaniotis.gr

Είναι φοβερό, αλλά επαναλαμβάνονται συνεχώς, αρνούμενοι να αλλάξουν λίγο τις τακτικές τους… Προφανώς και δεν τους ενδιαφέρει να το κάνουν, αφού έχουν διαπιστώσει στην πράξη ότι οι αντιδράσεις είναι μηδαμινές… Έτσι ανενόχλητοι συνεχίζουν απρόσκοπτα το… εθνοσωτήριο κυβερνητικό έργο τους που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυση και την απορύθμιση των πάντων και όχι στην ανάπτυξη, όπως προσπαθούν να μας πείσουν.

Ας δούμε λοιπόν το γνωστό πια έργο που αν μη τι άλλο δείχνει πως δεν σέβονται οι ίδιοι τους θεσμούς, όπως τη Βουλή. Καλούνται μέσα στο Σαββατοκύριακο να περάσουν άλλο ένα πολυνομοσχέδιο – σκούπα με την πλειοψηφία των 153 βουλευτών που διαθέτει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ.

Και κάτι για να γίνει εμφανής η ανευθυνότητα αυτών που ψηφίζουν και η οποία είναι διαχρονική... Το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή είναι 7.500 σελίδες. Με γράμματα Times New Roman 12 pt. η κάθε σελίδα χωράει 500 λέξεις. Προσέξτε τώρα: 7.500X500=3.750.000 λέξεις. Αν δεχτούμε ότι ο μέσος αναγνώστης διαβάζει 200 λέξεις το λεπτό, απαιτούνται 18.750 λεπτά=312,5 ώρες=13 ημέρες. Κι αυτοί το ψηφίζουν την Κυριακή, προφανώς χωρίς να το διαβάσουν!

Κι επειδή, όπως είναι φυσικό φοβούνται αυτή την εύθραυστη πλειοψηφία οι κυβερνητικοί εταίροι «μαζεύουν» του βουλευτές της επιρροής τους, προκειμένου να μην αφήσουν χώρο για διαρροές που μπορούν να επιφέρουν σοβαρό, μη αναστρέψιμο λάθος.

Η μόδα που είχαν ξεκινήσει οι Σαμαράς Βενιζέλος να ψηφίζουν Σαββατοκύριακα πολυνομοσχέδια ιδιαίτερα σοβαρά που αφορούσαν τους Έλληνες πολίτες, συνεχίζεται και από τους Τσίπρα – Καμμένο. Δεν μας κάνει εντύπωση. Όταν απουσιάζει η τσίπα, αυτά συμβαίνουν…

Ας είμαστε έτοιμοι να δούμε και χειρότερα… Διότι πώς να το κάνουμε, αυτή είναι η πολιτική. Αφερέγγυα. Αλλά, αυτό δεν δυσκολεύει τους ανθρώπους που την υπηρετούν να χρησιμοποιούν την ελπίδα που έχουν ανάγκη οι άνθρωποι, προκειμένου να συνεχίσουν απρόσκοπτα τα σχέδια τους, για την κατεδάφιση κάθε δικαιώματος.

Σα να μη συμβαίνει τίποτα, θεωρούν πολύ φυσιολογικό η ελπίδα που έταξαν να μην έρχεται ή να φεύγει δυσαρεστημένη με όλα όσα βλέπει να συμβαίνουν… Αυτό, δεν τους δημιουργεί κανένα πρόβλημα και θέλουν να τη βλέπουν να… ξαναέρχεται… Για πόσο χαζή την έχουν (την ελπίδα) ή πόσο υποτιμούν πραγματικά τους ψηφοφόρους τους; Από την άλλη, μιλώντας σε αφελείς λένε ότι σε λίγο θα αρχίσει να… βρέχει ευρώ… Για 10 δις μιλάνε… Μόνο που αν και όταν συμβεί αυτό, το 80% θα είναι επιστροφές σε τόκους στους δανειστές… Και ίσως κάτι μείνει για να πέσει και στην αγορά.

Φυσικά, ενάμιση χρόνο τώρα, δεν έχουμε πάρει τίποτα… Και στο μεταξύ βλέπουμε την αγορά να λυγίζει από την έλλειψη ρευστού και τους πολίτες να βιώνουν τη θλίψη, να λιμοκτονούν και να πληθαίνουν την κατηγορία των φτωχών που δυστυχώς διευρύνεται συνέχεια.

Είναι πια περισσότερο από φανερό ότι η αναδιανομή των εισοδημάτων επιστρέφει στα προ του 1981 επίπεδα… Το ακούς από όσους επαγγελματίες συνεχίζουν απελπισμένοι και με θυσίες, να κρατούν όρθια τα μαγαζιά τους, ζώντας στη μιζέρια, χωρίς μέλλον και αύριο. Πόσο θα αντέξουν ακόμα αυτό το άγριο φοροκυνηγητό; Πόσο θα υφίστανται την τεράστια πίεση από τις συνεχείς αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης και τον ΦΠΑ;

Διότι ζούμε και το απόλυτα δύσκολο να ερμηνευτεί ψυχολογικά… Την ώρα που διευρύνεται απελπιστικά η ανεργία κι ενώ μειώνονται συνεχώς οι μισθοί, στο σούπερ μάρκετ, από μέρα σε μέρα, βλέπουμε τις τιμές να τραβούν την ανηφόρα…

Όλα αυτά είναι που έχουν απογοητεύσει τους ανθρώπους και δεν αντιδρούν… Κι από την άλλη, όλο και ξεφυτρώνουν νέα πολιτικά κόμματα που διακηρύσσουν πως έχουν τάχα μου τις λύσεις στο τσεπάκι τους. Κούνια που τους κούναγε… Να συνεχίσουν να κρατάνε μαντρωμένους, τους πολίτες, θέλουν και τίποτα άλλο…

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ