ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Καταγγελία για τη ζώνη των 800μ στο Ρουσσοσπίτι

0

ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΩΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ Μ. ΜΑΡΙΟΛΟ

Σε καταγγελία προς το Νομικό Συμβουλίου του Κράτους, προχώρησε ο επί σειρά ετών πρώην Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου κ. Μανώλης Μαριόλος με αντικείμενο τον τρόπο υπολογισμού της πολεοδομικής ζώνης των 800 μέτρων στον οικισμό Ρουσσοσπίτι.

Η καταγγελία του, η οποία κοινοποιήθηκε στην Πρεσβεία Νορβηγίας, την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, στον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου και στον Πρόεδρο της Βουλής αναφέρει τα εξής:

«διά της παρούσης σας καταγγέλλω τα κάτωθι που αφορούν τον οικισμό Ρουσσοσπιτίου Δήμου Ρεθύμνου:

  • Ως γνωστόν σαν κέντρο χωρίου ή οικισμού βάσει του Νόμου ορίζεται εκκλησία, σχολείο ή πλατεία (ΦΕΚ 258/3-6-09) σύμφωνα με απόφαση Νομάρχη και Βουλής και σε ακτίνα 800 μέτρων.
  • Η απόφαση που επικυρώθηκε από την τότε Βουλή απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο προς δημοσίευση, πλην όμως το διάγραμμα που συνοδεύει το ΦΕΚ φέρει υπογραφή ενός ΙΔΙΩΤΗ Τοπογράφου Μηχανικού αντί του ΣΧΟΑΠ όπως ορίζει ο νόμος 3756/09 ΦΕΚ 53 Α/31-3-2009 άρθρο 36 και υπογραφή του Γεν. Γραμματέα.
  • Αντί να γίνει η διαδικασία από κρατικές υπηρεσίες, σύμφωνα με το Νόμο, ανέλαβε εργολάβος πολυκατοικιών που την περίοδο εκείνη ήταν Δήμαρχος Αρκαδίου και πρόεδρος της ΤΕΚΔ και ανέθεσε την δουλειά σε ιδιώτη τοπογράφο. Συνέταξαν ιδιωτικό διάγραμμα με υπογραφή του ιδιώτη τοπογράφου και το έδωσαν στο Εθνικό Τυπογραφείο το οποίο το σφράγισε συνοδεύοντας το ΦΕΚ. Δηλαδή άλλο κέντρο του οικισμού Ρουσσοσπιτίου αποφάσισε η Βουλή και ο Νομάρχης Ρεθύμνου και άλλο τύπωσαν στο Εθνικό Τυπογραφείο, το οποίο φέρει και τη σφραγίδα του. Έτσι άρχισε από το 2009 το πάρτι των οικοπέδων για να ευνοηθούν κάποια συμφέροντα.

Σημειώσετε ότι στη «λούμπα» ενδέχεται να έχουν πέσει και πολλοί αλλοδαποί και ιδιαίτερα Νορβηγοί οι οποίοι έχουν αγοράσει οικόπεδα και έχουν οικοδομήσει. Επίσης πιθανόν να έχουν χορηγηθεί και στεγαστικά δάνεια από τις τράπεζες και πιθανότατα να είναι όλα στον αέρα.

Κύριε πρόεδρε όλα τα παραπάνω που σας καταγγέλλω και έχουν δημοσιευθεί δεκάδες φορές στον τοπικό τύπο και είναι όλα γνωστά σε όλους , όμως εθελοτυφλούν και κουφαίνουν οι αρμόδιοι.

Παρακαλώ να ερευνήσετε και να δώσετε εντολή όπου χρειάζεται ούτως ώστε να εφαρμοσθεί η απόφαση του Νομάρχη που επικυρώθηκε από τη Βουλή και καταστρατηγήθηκε στο Εθνικό Τυπογραφείο όπου διευθυντής ήταν ο κύριος Τσίφτης Στέργιος ο οποίος διετέλεσε και διορισμένος Νομάρχης Ρεθύμνου.

Διαμαρτύρομαι για όλα τα παραπάνω γιατί έχω έννομο συμφέρον καθώσον οι ιδιοκτησίες μου βρίσκονται εντός οικισμού και σύμφωνα με το παράνομο κέντρο που όρισε ο ιδιώτης τοπογράφος, η ιδιοκτησία μου, την οποία έχω αποκτήσει με δάνειο, βρίσκεται εκτός οικισμού».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ